De leukste bordspellen die BIJZONDER goed zijn!

Je bekijkt nu De leukste bordspellen die BIJZONDER goed zijn!
Leukste bordspellen die bijzonder goed zijn

Wij zijn helemaal thuis in spelletjes spelen, wat had je anders verwacht van een website over bordspellen, natuurlijk weten wij wat de leukste bordspellen zijn! Qualitytime op een lange winteravond met zijn allen om tafel, jullie willen niet anders meer met deze leuke spelletjes! Direct beginnen met spelen? We geven je direct 12 tips, zodat je niet verder hoeft te lezen. Schud de kaarten en laat de dobbelstenen maar rollen!

De leukste spellen speciaal voor jou

Dit zijn ze dan, met deze 12 leuke spellen gaan jullie je onwijs vermaken! Kijk maar eens!

  1. Cascadia
  2. Qwixx Longo
  3. De Zoektocht naar El Dorado
  4. Carcassonne
  5. Dixit
  6. Ticket to Ride Europe
  7. Splendor Duel
  8. Welcome To Your Perfect Home
  9. De Kwakzalvers van Kakelenburg
  10. Take 5!
  11. Ilos
  12. Everdell

Wat vinden wij het leukste bordspel?

Lastige vraag, wij wisselen namelijk heel erg veel af tussen spellen. En eerlijk, we hebben er ook eigenlijk gewoon veel te veel. Op dit moment vinden wij Cascadia het leukste spel. Vooral omdat hier een leuke spelmodus in zit waarbij je maar door kunt blijven gaan. Je wilt immers steeds een level verder komen. Wat bij ons meestal gebeurt, is dat we na een tijdje overschakelen op een nieuwe favoriet. Er zijn dan ook zoveel leuke spellen om uit te kiezen.

En het leukste kleinere spelletje?

Als het om een snel spel gaat wat je in korte tijd speelt zonder al te veel regels, dan gaan we voor een klein dobbelspel. Qwixx Longo is dan ontzettend leuk om eens te proberen. En je neemt het zo overal mee naartoe, neem je vriend of vriendin eens mee naar een leuk koffietentje waar je Longo meeneemt als verrassing. Moet hij of zij natuurlijk wel van een spelletje houden! Wie van jullie haalt de meeste punten? Super klein, super makkelijk en super leuk!

De leukste spelletjes op een rij

Dat geven we jou op basis van onze eigen ervaringen. We spelen nogal wat spelletjes namelijk! Kijk maar eens rond. Voor iedere gelegenheid is er wat leuks. Een bordspelavond met vrienden, gezellige familieavond, misschien wel in het café met je vriend of vriendin of omdat je het bankhangen en de avondjes series kijken zat bent? Dit zijn ze, de allerleukste spellen met ons eigen commentaar!

1. Cascadia

Cascadia
Cascadia

Wat ons betreft de absolute topper om in 2023 aan te kopen. Ga voor de best passende leefgebied tegels om jouw eigen terrein mee uit te bouwen. Vul die aan met dierfiches die je op deze tegels plaatst in goede patronen, zodat je er punten mee kunt scoren. Cascadia is onwijs leuk om te spelen, benieuwd? Hier lees je ons review over Cascadia.

Anderen zijn lyrisch!: “Enorm leuk spel. Je bent met je eigen eiland bezig, maar kunt wel wat doen aan tactiek door te kijken bij je buren.” – heer Vlotten. “Ik ben verliefd geworden op het artwork.” – Kevin de Veld. “leuk familiespel en zelfs ook door kleine kinderen al snel mee te spelen” – Beer222222.

Cascadia inhoud van de doos
Cascadia inhoud van de doos

1-4 spelers | speelduur van 45 minuten | 10 jaar en ouder | uitgever White Goblin Games.

Cascadia is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Qwixx Longo

Qwixx Longo
Qwixx Longo

We gaven het al aan, het leukste snelle spelletje wat ons betreft. Qwixx Longo is een dobbelspel waarin je met 8-zijdige dobbelstenen gaat werpen. Je probeert nummers op volgorde af te kruisen op je scoreblad, hoe minder lege vakjes, hoe meer punten. Neem het eens mee naar een koffietentje waar je heerlijk gaat dobbelen, echt een aanrader! Ons volledige review over Qwixx Longo staat hier.

Ook hierbij veel liefhebbers een favoriet. “Leuke variatie op de normale Qwixx, snel te leren en voor jong en oud. Uren speel plezier” – Michelleke. “Leuke en toffe variant op de andere is iets anders” – Gitje. “Super leuke variant op de standaard Qwixx. Lijkt makkelijk, maar is toch best wel lastig. Leuke uitdaging” Tannie64.

Inhoud van de doos Qwixx Longo
Inhoud van de doos Qwixx Longo

2-5 spelers | speelduur van 15-20 minuten | 8 jaar en ouder | uitgever White Goblin Games.

Qwixx Longo is verkrijgbaar bij bol.com.

3. De Zoektocht naar El Dorado

De Zoektocht naar El Dorado bordspel
De Zoektocht naar El Dorado bordspel

Als snelste de route proberen te vinden over een modulair speelbord wat steeds opnieuw verandert, op weg naar de mysterieuze stad El Dorado. Je speelt met een stapel kaarten, waarvan je er slechts 5 per beurt van je eigen trekstapel mag nemen. Gedurende het spel koop je nieuwe kaarten, waardoor je deck steeds een stapje beter wordt. De snelste die de verschillende terreintypes weet te trotseren, gaat er met de winst vandoor. Bekijk ons volledige review hier.

Wat zeggen anderen over De Zoektocht naar El Dorado? We weten in ieder geval dat Hans een goede avond heeft gehad: “Geweldig spel, eerste spel dit jaar waar ik van mijn vrouw heb gewonne” – Hans Ado. Sammie speelt heel wat avonden door!  “Na het verliezen van het eerste potje gelijk revanche gepakt bij het tweede potje erna! Dat zegt genoeg. Volgende dag weer.” – Sammie Breda.

Grotten verkennen & grottenfiches

2-4 spelers | speelduur van 30-45 minuten | 10 jaar en ouder | uitgever 999Games.

De Zoektocht naar El Dorado is verkrijgbaar bij 999Games en bol.com.

4. Carcassonne

Carcassonne
Carcassonne

Als je deze nog niet hebt, en al wel zoekt naar een nieuw leuk spel om te spelen. Dan zou ik je per direct aanraden om Carcassonne te kopen. Dit is een echte klassieker die thuis hoort in iedere spelletjeskast. Je legt tegels aan en probeert met jouw meeples afgemaakte steden en wegen te scoren. Het leukste van alles is dat er onwijs veel uitbreidingen zijn, de één nog leuker dan de ander! Bekijk hier ons lijstje met de leukste uitbreiding voor Carcassonne.

Carcassonne valt bij veel anderen ook net zo in de smaak. Silvie Vermeiren geeft aan “Tof spel om samen met volwassen vrienden en tieners te spelen!” En Esther Huis bevestigt dit helemaal “Ik had niet verwacht dat dit spel zo leuk was! … Elk potje is het spel weer compleet anders omdat je de tegels weer anders neerlegt”.

Carcassonne
Leuke bordspellen: Carcassonne

2-5 spelers | speelduur van 25-35 minuten | 7 jaar en ouder | uitgever 999Games.

Carcassonne is verkrijgbaar bij 999Games en bol.com.

5. Dixit

Dixit
Dixit

Een leuk spel moet gezellig zijn voor iedereen die meedoet, of je nu de winnaar of verliezer bent. Precies daarin blinkt Dixit uit. Dit spel is anders, het is creatief en je moet een goed inlevingsvermogen hebben. Gegarandeerde topper wanneer je met een iets grotere groep bent, van minimaal 4 personen als het aan ons ligt. Het is wel belangrijk een beetje dromerig te zijn om te winnen! In ons review lees je er alles over.

Dixit valt bij veel anderen goed. “Het is leuk om anderen om de tuin te leiden en ook om in te schatten hoe je spelgenoten denken.” – Strawberry14. Ook Froukje88 is vol lof over het creatieve spel “Je wordt echt uitgedaagd om na te denken en leuke ideeen te bedenken voor de verschillende afbeeldingen.”.

Dixit kaarten
Dixit kaarten

3-8 spelers | speelduur van 30 minuten | 8 jaar en ouder | uitgever Asmodee.

Dixit is verkrijgbaar bij bol.com

6. Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe
Ticket to Ride Europe

Routes afleggen, bestemmingskaarten volbrengen, verbinden tussen steden claimen, dat allemaal door de juiste treinkaarten te spelen die je op handen hebt. De wereld, of uhm correctie, Europa, gaat voor je open! Dit spel speelt zo op de automatische piloot en is zo ontzettend laagdrempelig dat je écht iedereen meekrijgt om te spelen! Er zijn ook bizar veel uitbreidingen voor deze topper.

Dit spel ligt heel erg goed, met duizenden positieve reviews. “… leuk gezelschapsspel. Het is een relatief eenvoudig spel, maar tegelijk ook een spel vol spanning en tactiek. Zeker een aanrader!” – Dianne Folkersma. “Echt een TOP spel. Een aanrader!!” – Ina321. De review van Patroesj sluiten we mee af, dat moet je genoeg zeggen: “Fan-tas-tisch spel! Let op, zeer verslavend!”.

Ticket to Ride Europe speelbord
Ticket to Ride Europe speelbord

2-5 spelers | speelduur van 45 minuten | 8 jaar en ouder | uitgever Days of Wonder.

Ticket to Ride Europe is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Splendor Duel

Splendor Duel
Splendor Duel

Alsjeblieft, overweeg niet om Splendor Duel niet aan te kopen doordat dit een twee speler bordspel is. Je weet niet wat je mist! Meer diepgang dan het origineel, alsnog schitterend in eenvoud maar vol met talrijke tactische keuzes én onwijs gebalanceerd. Absoluut het proberen waard en wij hopen dat je de moeite neemt ons review te lezen. Geloof maar, je gaat hier geen spijt van krijgen.

Een paar meningen van spelers: “… met 2 bent is dit te verkiezen boven het origineel. Extra toevoegingen geven het spel een andere dynamiek en vragen je meer doordachte keuzes te maken.” – Wilu. ook 1234Marleen is enthousiast, “Fijn met de verschillende acties die er extra bij komen! Ook leuk dat het spel vlot speelt en niet te lang duurt.

Inhoud van de Doos Splendor Duel
Inhoud van de Doos Splendor Duel

2 spelers | speelduur van 30 minuten | 10 jaar en ouder | uitgever Space Cowboys.

Splendor Duel is verkrijgbaar bij bol.com.

8. Welcome To Your perfect Home

Welcome to... Your Perfect Home
Welcome to… Your Perfect Home

Grote kans dat je deze nog niet kent, en geloof ons maar dat deze een terecht plekje heeft in onze lijst met leukste spelletjes. In Welcome To geef heeft iedere speler zijn eigen blad met daarop een woonwijk. Iedere beurt mag je één van de drie huisnummers uitkiezen en de bijbehorende actie, die vul je ergens in op je scoreblad. Lijkt makkelijk, is het niet. Het draait om slim kiezen en straatjes maken, laagdrempelig en enorm verslavend. Hier leggen we je volledig uit hoe Welcome To speelt.

Over dit Qwixx achtige spel zijn veel mensen enthousiast: “Erg leuk spel om bv met z’n tweeën te spelen. Ieder potje geeft weer een andere dynamiek” – Karin. “Omdat alle spelers elke beurt uit dezelfde opties kunnen kiezen, is er minder sprake van geluk en toeval dan in andere spellen.” – Bart. “Leuk spel, waarbij je diverse strategieën kunt/ moet gebruiken om te kunnen winnen.” – Han63.

Welcome to: startopstelling
Welcome to: startopstelling

1-100 spelers | speelduur van 20-25 minuten | 10 jaar en ouder | uitgever Jumping Turtle Games.

Welcome to is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Kwakzalvers van Kakelenburg

De Kwakzalvers van Kakelenburg
De Kwakzalvers van Kakelenburg

Een verslavend spelletje waarbij je jouw toverketel zo vol mogelijk wilt krijgen met fiches, maar deze niet wilt laten exploderen! Er zit hier heel wat ‘push and luck’ mechanisme in de Kwakzalvers van Kakelenburg, maar tactiek speelt een belangrijke rol. Soms pakt het goed uit, soms ben je na het trekken van een paar fiches al finaal af. Hoe ver durf jij te gaan? In ons review delen we al onze bevindingen.

Heel wat mensen zijn tevreden over deze favoriet: “De speluitleg klinkt best ingewikkeld, maar na het kijken van het filmpje met de speluitleg snapte we het! Erg leuk spel, tactiek gemengd met geluk heb je nodig om de winnaar te worden.” – Samantha de Laat. “Je kan het op veel verschillende manieren spelen. Zodat het ook niet snel gaat vervelen.” – Kevin van Got. Als laatste “Heb je het door werkt het verslavend.” – L. Hoek.

De Kwakzalvers van Kakelenburg ketel
De Kwakzalvers van Kakelenburg ketel

2-4 spelers | speelduur van 45 minuten | 10 jaar en ouder | uitgever 999Games.

Kwakzalvers van Kakelenburg is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Take 5!

Take 5 spel
Take 5 spel

Wie is de grootste koeienkop van de groep? Of eigenlijk de minste, want daar draait het om. Wie zo min mogelijk koeienkoppen verzamelt, die zal het spel winnen! Je speelt allemaal gelijktijdig een kaart, waarvan de laagste kaart het eerste wordt aangelegd. De kaarten passen allemaal in één van de vier rijen te liggen waar ze de minste afstand tussen de nummers hebben. Liggen er al 5 kaarten in die rij? Dan moet je de complete rij nemen! Wij leggen Take 5 volledig uit in ons review.

Genoeg enthousiasme over Take 5: “Super leuk, verslavend en spannend spel. Zeker ook met z”n tweeën. Mijn kleinzoon ven 5 is er ook al verslaafd aan.” – Stef1951. “Makkelijk en snel te leren maar taktisch goede uitdaging en hilarische wendingen.” Tanja Holzhaus. We sluiten af met de mening van Aranka T, “Super leuk spel. De juiste strategie vinden is even moeilijk, maar kom je naarmate je het vaker speelt vanzelf uit”.

Take 5: volledige rij nemen
Take 5: volledige rij nemen

2-4 spelers | speelduur van 30-45 minuten | 10 jaar en ouder | uitgever 999Games.

Take5 is verkrijgbaar bij bol.com.

11. Ilos

Ilôs bordspel
Ilôs bordspel

Eilanden ontdekken, beschavingen bouwen, grondstoffen en andere rijkdommen verzamelen, in Ilos is ontzettend veel te ontdekken. Je probeert de meest waardevolle grondstoffen te verzamelen. Echter kunnen de prijzen gemanipuleerd worden, dure grondstoffen zijn daardoor niet altijd de beste. Als je meer wilt weten, kijk dan in ons uitgebreide Ilos review.

Wij zijn hier enorm enthousiast over, net als de lovende meningen van anderen: “Een leuk bordspel dat bestaat uit verschillende fases. Het lijkt een beetje op Catan, maar dan met meerdere elementen. Je moet eilanden ontdekken en hier grondstoffen verdienen. De actiekaarten maken het spel leuk en iedere keer anders.” – Manon456 ook Jorn van H is tevreden “Je moet continu keuzes maken welke kaart je gaat inzetten of welke kaart je beter tot later kunt bewaren.

Ilôs spel zijaanzicht
Ilôs spel zijaanzicht

1-4 spelers | speelduur van 45 minuten | 10 jaar en ouder | uitgever White Goblin Games.

Ilos is verkrijgbaar bij bol.com.

12. Everdell

Everdell bordspel
Everdell bordspel

Dat Everdell wat lager in de ranglijst staat, heeft alleen te maken met de strategische diepgang van dit bordspel. Het is wat complexer en minder besteed aan nieuwe spelers, wel voor mensen die op zoek zijn naar een verschrikkelijk goed spel met veel mechanismen en combinaties die elkaar activeren om over na te denken. Alles weten, dan kun je hier terecht voor ons uitgebreide artikel over Everdell.

Berthie645 geeft precies aan hoe het écht zit “Onze kast staat vol met allerlei spellen, maar deze behoort gelijk tot een van de top spellen.”. Maak maar vast een plekje in jouw spelletjeskast! “Erg mooi, stijlvol spel. De sfeer druipt er vanaf! Wij speelden dit met het gezin met 2 kinderen van 10 jaar oud… zij vonden het ook helemaal geweldig.” – EmileKD.

Everdell arbeider op steen locatie
Everdell arbeider op steen locatie

2-4 spelers | speelduur van 60 minuten | 12 jaar en ouder | uitgever White Goblin Games.

Everdell is verkrijgbaar bij bol.com.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie