De leukste spellen voor twee spelers voor Valentijnsdag

Je bekijkt nu De leukste spellen voor twee spelers voor Valentijnsdag
Leukste spellen voor Valentijnsdag

Op 14 februari is het ieder jaar Valentijnsdag. De dag dat je jouw Valentijn kunt verwennen en laten blijken dat je van hem of haar houdt. Een leuke manier om je vriend of vriendin te verrassen is het geven of doen van een spelletje. Kies je voor een bordspel, kaartspel of misschien een dobbelspel? Het maakt niet uit. De quality time die het spelen van een spel je oplevert, is al genoeg om het hart van je geliefde harder te laten kloppen.

Op Valentijnsdag kies je natuurlijk voor een twee-speler spel, zodat je samen nog meer plezier hebt. Natuurlijk zijn er ook veel spellen die je zowel met twee spelers als met meerdere spelers kunt doen. Kies je voor een lang spel, dat heel de avond duurt of doe je een snel spelletje en knuffel je de rest van de avond op de bank? Wij zochten naar de leukste spellen voor twee spelers voor Valentijnsdag en maakten voor jou een top 10.

  1. Splendor Duel
  2. Machi Koro 2 Polis
  3. Great Plains
  4. Qwixx Het Duel
  5. Zooloretto Het Duel
  6. Kahuna
  7. Imhotep: Het Duel
  8. Brood & Bier
  9. Ubongo Het Duel
  10. Fairy Trails

Splendor Duel

Splendor Duel is één van de leukste spellen voor twee spelers, omdat je op meerdere manieren kan winnen. Je moet dus goed in de gaten houden wat je tegenspeler doet en zal vaak voor verrassingen komen te staan. Kies elke beurt fiches van het speelbord, zodat je juweelkaarten kan kopen. Met de juiste combinatie fiches koop jij de mooiste juwelen die prestigepunten of kronen opleveren. Winnen doe je door 20 prestigepunten, 10 kronen of 10 prestigepunten van één kleur te behalen.

Francobollus uit Oud-Beijerland is heel enthousiast over Splendor Duel. ‘De originele Splendor schitterde in zijn eenvoud, maar bleef niet leuk genoeg om er in korte tijd veel potjes van te spelen. In Splendor Duel zijn er enkele toevoegingen gedaan waardoor Splendor aanzienlijk opgeleukt wordt.’ Wilu uit Mechelen laat weten dat strategie belangrijker wordt in Splendor Duel. ‘Extra toevoegingen geven het spel een andere dynamiek en vragen je meer doordachte keuzes te maken.’

Splendor Duel
Splendor Duel

Machi Koro 2 Polis

In Machi Koro 2 Polis ga je een stad opbouwen. Dit doe je door elke beurt te dobbelen met de dobbelsteen en muntjes te sparen met de kaarten die je in je bezit hebt. Met deze muntjes kun je dan nieuwe kaarten kopen, die je weer meer muntjes op kunnen leveren. Om het spel te winnen heb je drie bezienswaardigheden voor je stad nodig. Deze bezienswaardigheden zijn duurder dan de andere kaarten en daar moet je dus iets langer voor sparen. De persoon die als eerste drie bezienswaardigheden heeft wint het spel.

Bij Cynspirerend is Machi Koro 2 Polis het favoriete dobbelspel van het gezin. ‘Ben je op zoek naar een toegankelijk dobbelspel, waarbij elk spelletje weer anders loopt? Dan is Machi Koro een aanrader voor je spellenkast!’ laat ze weten op haar blog. Bordspelbro’s laat weten dat de nieuwe Machi Koro wel echt beter is. ‘Vooral omdat het sneller op gang komt en vlotter speel!’

Machi Koro 2 Polis
Machi Koro 2 Polis

Great Plains

Eén van de leukste twee-speler spellen is Great Plains. In dit spel trek je vanuit je persoonlijke grot over de wereld. Je komt steeds een stukje verder en ontdekt vruchtbare vlaktes of locaties met bronwater. In de eerste fase bouw je je basiskamp op door fiches op grotten te leggen. In de tweede fase van het spel ga jij ervoor zorgen dat jouw stam zoveel mogelijk grondgebied in bezit heeft. Je wint Great Plains als je in de meerderheid bent op de meeste vruchtbare vlaktes.

Spellenwijs vindt Great Plains een ideaal spelletje voor duo’s die geen zin hebben in te veel regels en gewoon iets korts willen voor ‘ff’ tussendoor. ‘Je moet er alleen niet vies van zijn om je tegenstander soms actief tegen te werken.’ Zeurkousie uit Best is ook enthousiast. ‘Korte potjes, prima materiaal, leuk vormgegeven, tactisch denken wordt beloond.’ vertelt ze.

Great Plains
Great Plains

Qwixx Het Duel

In de twee-spelers variant van Qwixx, Qwixx Het Duel, speel je letterlijk tegen elkaar. Het heeft dezelfde spelregels als Qwixx, maar in deze versie van het populaire spel speel je met fiches, die je op de nummers legt die je hebt gedobbeld. Van deze fiches moet je zo snel mogelijk torens proberen te maken, want anders kan je tegenstander jouw fiche slaan. Dit spel bestaat dus uit aanvallen en verdedigen van jouw fiches.

MdB04 uit Brabant laat weten dat ze het leuk vindt om te spelen. ‘Leuk spelletje voor alle leeftijden!’ Yanissaa zegt: ‘Het is een leuk spel waarbij je elkaar dwars kunt zitten. Tactisch spelletje en net weer anders dan de gewone Qwixx.’ Evertt uit Hellevoetsluis is vooral heel tevreden met de kwaliteit van het spel. ‘Mooi dat laagje in het deksel!’ zegt hij, duidend op het inlegje om de dobbelstenen soepel te kunnen rollen.

Qwixx het Duel
Qwixx het Duel

Zooloretto Het Duel

Dit dierentuinspel behoort zeker tot de leukste spellen voor twee spelers. In Zooloretto Het Duel ga je de mooiste en grootste dierentuin bouwen. Dit doe je door dieren en verkoopkraampjes naar je zoo te halen. Dieren moet je eerst in een vrachtwagen laden en kun je in een volgende beurt pas in je dierentuin zetten. Maar in die tijd kan een andere speler je voor zijn geweest en jouw dieren in zijn of haar dierentuin plaatsen. Dit spel is dus een echt duel, waarbij je allebei de beste dierentuin wil neerzetten.

BRDGMZ zegt dat het spel laagdrempelig is, maar toch voldoende uitdaging biedt. ‘Het spel heeft wel een beperkte diepgang zodat jongere spelers ook goed uit de voeten kunnen komen.’ Volgens Budgetspelen zit er meer diepte in het spel dan bij vergelijkbare titels. Daarbij zijn ze enthousiast over het thema. ‘Het vrolijke dierenthema is een pluspunt!’

Zooloretto Het Duel
Zooloretto Het Duel

Zooloretto Het Duel is verkrijgbaar bij bol.com.

Kahuna

In Kahuna moet je proberen de meeste verbindingswegen naar een eiland te bezetten met staafjes. Zodra je dit lukt, wordt het eiland van jou en mag je hier een eigen tegeltje op leggen. Maar let wel op, want je eilanden kunnen weer ingepikt worden in een oogwenk. Zorg ervoor dat je de meeste eilanden bezet in de tussentijdse telling en de eindtelling en win het spel.

Floor31055 vindt het spel een mix tussen Kolonisten van Catan en Risk. ‘En laten dit nou net mijn lievelingsspellen zijn!’ WilliamHam is ook fan van het spelletje Kahuna. ‘Leuk klein tactisch spel, waarvan winst snel kan keren. Verschillende keren gespeeld tegen mijn vrouw en telkens toch mooi van haar kunnen winnen!’ laat hij weten.

Kahuna
Kahuna

Imhotep: Het Duel

In één van de leukste spellen voor twee spelers, Imhotep: Het Duel moet je zoveel mogelijk punten proberen te behalen. Dit doe je door in vier verschillende vakken op je spelersbord tegels te plaatsen. De tegels kun je verkrijgen door een schip te lossen. Het schip bevat tegels voor meerdere vakken op je spelersbord. Zet jij de tegels op een slimme manier in? Wanneer de schepen bijna allemaal zijn gelost, wordt de einduitslag opgemaakt.

Boardgamebrothers testte het spel en had een leuk oordeel over deze 2-spelers variant. ‘Als je nog op zoek bent naar een snel 2-spelers spel met wat tactische keuzes verwerkt in een leuk mechanisme dan is dit een goede aanvulling op je collectie!’ MrNafets uit Assen laat weten dat je goed moet opletten bij dit spel. ‘Dit is een zeer tactisch spel, waarbij je goed moet plannen en je tegenstander moet observeren! Voor wie een uitdagend spel voor twee spelers zoekt, is dit zeker de moeite waard.’

Imhotep Het Duel
Imhotep Het Duel

Brood & Bier

In Brood & Bier wordt je eindscore bepaald door het product wat je het minst hebt geproduceerd. Het is dus de kunst om je zinnen niet op alleen brood of alleen bier te zetten, want ook het andere product heb je nodig. Gebruik je kaarten op drie verschillende manieren; breid je dorp ermee uit, verkoop bier en brood of ga ermee oogsten. Hoe je aan de kaarten komt is afhankelijk van de ronde. Het ene jaar is een sterk jaar, maar het andere jaar kan magertjes zijn. Wie na zes rondes het meeste brood of het meeste bier heeft geproduceerd wint het spel.

RBWageningen heeft het spel gespeeld en is onder de indruk. ‘Een goede strategie vinden is moeilijker, maar dat is juist leuk!’ Wolfrik vindt het spel één van de leukste twee persoonsspellen die hij kent. Terwijl Ikheetmarcella laat weten dat er heel veel mogelijkheden zijn in het spel. Een geslaagd spel dat vaak op tafel gaat komen.

Brood en Bier
Brood en Bier

Ubongo Het Duel

In Ubongo ga je de strijd aan om zo snel mogelijk puzzelstukjes in een puzzelkaart te passen. Wie als eerste alle puzzelstukken op zijn plek heeft, wint de ronde. Elke ronde wordt bepaald met een dobbelsteen en je speelt niet tegelijkertijd dezelfde puzzel. Er zijn wel 180 verschillende varianten, zodat het spel leuk blijft. Ubongo heeft wel iets weg van het populaire Tetris. Ben jij een echte puzzelfanaat en los jij de puzzels binnen no-time op?

De 40-jarige Barbara is van plan om alle 180 puzzels op te gaan lossen. ‘Ubongo Het Duel heeft ervoor gezorgd dat ik weer nieuwe uitdagingen ben tegengekomen!’ ‘Ubongo Het Duel is een topcombinatie qua vormgeving, uitdaging en plezier!’ zegt FraukeJJ. MeneerdeUil is zelfs zo enthousiast dat hij de versie voor 1-4 spelers ook gaat bestellen.

Ubongo Duel
Ubongo Duel

Fairy Trails

Ook Fairy Trails past binnen onze top 10 van leukste spellen voor twee spelers. In deze rijk geïllustreerde game ga je paden sluiten. Elke ronde speel je een kaartje en zodra je een pad in jouw kleur afgemaakt hebt, mag je een fiche in jouw kleur op dit pad leggen. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk al jouw 20 fiches kwijt bent, want dan win je het spel. Fairy Trails is simpel, maar erg leuk en leerzaam. Het is vanaf 8 jaar te spelen.

Irissa is een fan van dit spel. ‘Bordspellen van Uwe Rosenberg hebben voor mij een bepaalde aantrekkingskracht!’ Spellenbunker is vooral lovend over het ‘ff tussendoor’ gehalte van het spel. ‘Fairy Trails is een spel wat snel klaargelegd is, hele korte spelregels heeft en daarna ook vlot wegspeelt.’ BoardGameChangers zegt: ‘Met dit spel heeft White Goblin Games bewezen dat een simpel spel ook een breinbreker kan zijn!’

Fairy Trail
Fairy Trail

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie