De leukste spellen om te doen op Valentijnsdag

Je bekijkt nu De leukste spellen om te doen op Valentijnsdag
Valentijnsdag spel

Op 14 februari is het weer zover. Dan is het Valentijnsdag. De dag waarop geliefde elkaar verrassen of verwennen, maar ook een dag waarop aandacht aan elkaar wordt besteed door samen te zijn. Sommige stelletjes gaan op date en bezoeken de bioscoop of gaan uit eten. Andere stelletjes genieten thuis van elkaar. Het spelen van een goed spel is één van de manieren om samen Valentijnsdag door te brengen en elkaar beter te leren kennen. Maar welk spelletje speel je nu met jouw Valentijn?

Levensweg

Ben je benieuwd hoe jouw leven eruit zal zien? In Levensweg kies je je eigen weg. Met een autootje berijd je het pad van je leven. Je gaat naar het strand of langs de dierentuin, krijgt er nieuwe mensen bij in je auto of kiest een huisdier. In levensweg kun je je eigen leven uitstippelen en met wie samen is dat nou leuker dan met jouw Valentijn. Gaan jullie voor kinderen of huisdieren? Welke carrière ga je volgen of doe je juist alleen maar leuke dingen? Verzamel als eerste 10 sterren door acties uit te voeren en win het spel.

Levensweg bordspel
Levensweg bordspel

Levensweg van Hasbro bestaat al heel wat jaren. Het spel wordt niet gespeeld met dobbelstenen, maar met een rad met nummers. Een draai aan het rad bepaald hoeveel stappen vooruit je mag. Wil je mensen meenemen in je auto, dan kun je dat doen door een pinnetje met een poppetje in je auto te steken. Ook het meenemen van huisdieren werkt op deze manier. Levensweg is een bordspel dat je keer op keer een ander levenspad laat bewandelen. Niets is leuker om met je grote liefde hierover te fantaseren.

Openhartig: Dating, In love en Private Time

Dit kaartspel is speciaal gemaakt om elkaar beter te leren kennen. Kies voor de versies Dating, In love of Private Time om samen met je Valentijn te genieten van uitdagende vragen en verrassende opdrachten. Om de beurt trek je een kaart van de stapel. Op deze kaarten staat een vraag of een opdracht die te maken heeft met liefde. Een voorbeeld van zo’n vraag is; ‘Waar let je op als je iemand voor het eerst ontmoet?’ of ‘Wat is het meest avontuurlijke wat je ooit hebt gedaan?’. Een voorbeeld van een opdracht is; ‘Maak een serie leuke selfies van jullie zelf!’ Ook al ken je elkaar al even, toch zijn er altijd dingen die je nog niet van elkaar weet. Dit spel zorgt ervoor dat je alles van die ander te weten komt. Het inspireert je om gesprekken te houden die je nog nooit hebt gehad.

Openhartig in love spel
Openhartig in love spel

Het kaartspel heeft een handig formaat en is makkelijk mee te nemen. De vragen zijn zowel speels als heel diepzinnig. Er is voor ieder wat wils. Het spel is helaas maar één keer te spelen met dezelfde persoon. Maar als je nog meer inspiratie zoekt voor goede gesprekken kun je gaan voor de andere versies van het spel.

Kletspot Lieveling

Net zoiets als Openhartig is het spel Kletspot Lieveling. De Kletspot is bijna een begrip voor de meeste Nederlanders als ze met mensen zijn die ze nog niet heel goed kennen. Deze Kletspot is ideaal voor liefdeskoppels. In de Kletspot zitten kaartjes met unieke vragen, die je waarschijnlijk nog nooit aan je Valentijnsdate hebt gesteld. De pot heeft ruim 100 kaartjes. Je kunt dus uren zoet zijn met dit spel. Naast dat het spel erg leuk is, is de pot ook decoratief en is het leuk om hem ergens in huis neer te zetten.

Kletspot Lieveling
Kletspot Lieveling

Ook van de kletspot zijn heel veel verschillende versies. Ben je uitgekletst met deze pot, dan koop je snel de originele Kletspot of bijvoorbeeld de Kletspot Destijds. Zo kun je elk gesprek weer nieuwe vragen stellen aan je lief.

Disco Bingo The Valentine & The ANTI Valentine Edition

Disco Bingo The Valentine & The ANTI Valentine Edition is alleen maar te spelen met de basisversie van het spel; Disco Bingo The Game.

Het is namelijk een uitbreidingsset. Tijdens het spel krijgt iedereen een bingokaart waar bekende songs op staan. Denk aan Love on Top van Beyoncé of Shape of You van Ed Sheeran. Op deze kaart moet je liedjes wegstrepen. Met een app die je erbij moet downloaden kun je 30 seconden van verschillende nummers afspelen. Staat het nummer op je bingokaart, dan streep je het af. Bij een rijtje vol heb je Disco Bingo. De bingo moet worden nagekeken, want als je hem fout hebt moet je een schaamkaart pakken. Op deze schaamkaarten staan beschamende opdrachten, zoals een liedje zingen of luchtgitaar spelen.

Disco Bingo The Valentine
Disco Bingo The Valentine

The Valentine en The ANTI Valentine Edition bestaan uit bingokaarten met de grootste liefdeshits of juist de gemeenste nummers. Zing samen met je geliefde mee met de leukste nummers en geniet van het spel. Wie heeft als eerste zijn bingokaart vol? De prijs voor de winnaar moet je bij dit spel zelf bedenken. Maar wat is er leuker dan op Valentijnsdag de prijs een kus van de liefste te laten zijn.

Drinkopoly

Dit spel zorgt ervoor dat je heel veel drank binnenkrijgt of dat je de leukste en spannendste opdrachten uitvoert. Het speelbord van Drinkopoly heeft 44 velden met verschillende taken. De winnaar van het spel is degene die de taken het snelst volbrengt en als eerste aan het einde van het speelbord is. Er zijn 50 speciale kaarten met taken die soms grappig zijn of juist heel sexy. Als je een kaart van deze stapel met speciale kaarten trekt moet je de opdracht uitvoeren. Als je dit niet doet, dan moet je een slok nemen van je drankje. Voer je veel taken en opdrachten niet uit, zul je dus erg dronken worden, want dan moet je telkens een slokje nemen.

Drinkopoly spel
Drinkopoly spel

Om dit spel veilig te spelen is het handig als je daarna niet meer hoeft te rijden. Met alcohol op kun je beter niet achter het stuur gaan zitten. Ook is het handig om het spel met enige toezicht te doen. Sommige opdrachten zijn best wel heftig en aan alcohol zit ook een maximum. Het spel staat garant voor heel veel lol en plezier. Drinkopoly is een absolute musthave voor je Valentijnsdag.

Temptation Island – het spel der verleiding

Ben je helemaal weg van Temptation Island, de televisiehit van RTL5? Dan moet je zeker het spel Temptation Island: Het spel der verleiding kopen. Met dit spel kun je de ultieme relatietest naspelen. In Temptation Island ben je één van de verleiders. Je voert allerlei opdrachten uit en probeert de beste verleider te worden. Bij het kampvuur wordt bepaald wie die beste verleider is.

Temptation Island spel der verleiding
Temptation Island spel der verleiding

Het spel wordt gespeeld met kaartjes met halve zinnen erop. Het is de bedoeling dat je deze zinnen af gaat maken op een verleidelijke manier. De speler of eigenlijk verleider die de zin op de meest goede manier afmaakt wint. Het spel duurt ongeveer 30 minuten. Dus je kunt meerdere potjes op een avond spelen.

Meer leuke bordspellen voor twee personen?

Wil je nog meer inspiratie om een goed spel voor Valentijnsdag uit te kiezen? Lees eens het top 10 spellen overzicht voor 2 personen.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. wende

    Bedankt voor de aandacht die je geeft aan onze spellen Openhartig! we hopen dat ze goed verkocht gaan worden met Valentijn! Groetjes, OpenUp, Wende den Braver

    1. Bordspeltijd

      Hi Wende, leuk dat je een reactie achterlaat! Dat kan haast niet anders, voor Valentijn zijn de kaarten en vragen van Openhartig nu eenmaal leuke bezigheid. Plus je leert elkaar nog beter kennen!

Geef een reactie