De 15 leukste spellen voor 2 personen van dit moment (Juni 2024)

Je bekijkt nu De 15 leukste spellen voor 2 personen van dit moment (Juni 2024)
Leukste spellen voor 2 personen van dit moment

Samen een spelletje aan tafel of op de bank spelen? Wij weten wel hoe leuk het kan zijn! Zeker als je een goed spel hebt wat lekker weg speelt voor 2 personen. We delen graag onze eigen ervaring met jou, zodat je een goede keuze kunt maken. Want het speelplezier wordt nog veel leuker, als je een goed gebalanceerd spel hebt.

Wij spelen eigenlijk alle nieuwe bordspellen wel, en overigens hoeven de nieuwste ook niet altijd de leukste te zijn. Je vind daardoor een mix tussen spellen die al jaren bestaan, tot aan splinternieuwe die in 2024 zijn uitgegeven. Van coöperatief tot aan strategische denkspellen, er staan echt veel toppers bij die garant staan voor speelplezier met 2 personen.

Beste spellen voor 2 personen van dit moment (juni 2024)

Op basis van onze eigen ervaring, zijn dit op dit moment de leukste spellen voor 2 personen. Als je meer informatie wilt, scroll dan nog even verder.

 1. Lost Cities Het Kaartspel voor 2 personen
 2. Paleo
 3. Patchwork
 4. Ticket to Ride: Nordic Countries
 5. Codenames Duet voor 2 personen
 6. Aqualin
 7. Glasgow
 8. Carcassonne
 9. Parijs de Lichtstad
 10. Schotten Totten
 11. Wingspan
 12. 7 Wonders: Duel
 13. Claim
 14. Mandala
 15. Fairy Trails

1. Lost Cities het Kaartspel voor 2 personen

Lost Cities Kaartspel voor 2 personen
Lost Cities Kaartspel voor 2 personen

Het leukste spel voor 2 personen vinden wij op dit moment Lost Cities Het Kaartspel. Dit is een wat sneller spel wat alleen gespeeld kan worden met 2 spelers. Het zit zeer gebalanceerd in elkaar en is bovendien erg verslavend. Je gaat expedities maken en probeert deze zo lang mogelijk te maken, aangezien dat meer punten zal opleveren. Dat kan best pittig zijn, lukt het namelijk niet om genoeg expeditie kaarten toe te voegen aan dat rijtje, dan levert dat aan het einde van het spel je hoogstwaarschijnlijk minpunten op.

Aantal spelers: 2 personen
Speelduur: ongeveer 25-30 minuten
Vanaf 10 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Kaartspel

In dit spel voor 2 spelers spelen jullie met expeditie kaarten in 5 verschillende kleuren. Je probeert een zo laag mogelijk kaart aan te leggen van iedere kleur in jouw eigen rijtje. Want iedere volgende kaart in die kleur die jij speelt moet hoger zijn dan de reeds aangelegde kaart. De kaarten hebben een waarde van 1 t/m 10 en komen ieder maar één keer per kleur voor in de stapel. Je doel is om minimaal 20 punten te halen in het rijtje, want aan het einde van het spel kost het 20 punten om één expeditie te starten. Alle punten die je over de 20 bent gegaan leveren je dus eigenlijk pas punten op.

Lost Cities kaartspel: Eerste rijen compleet
Lost Cities kaartspel: Eerste rijen compleet

Lost Cities Het Kaartspel is bij ons weer helemaal favoriet voor 2 personen. Het spel is even uit de kast gebleven, maar echt terug van weggeweest als het ons licht. De regels van dit spel zijn makkelijk, het spel speelt snel en is eigenlijk gewoon heel eenvoudig. Met recht vinden wij dit het beste 2 personen spel van dit moment wat ook jij echt niet mag missen in je collectie.

Lost Cities Het Kaartspel is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

2. Paleo: coöperatief bordspel voor 2 personen

Paleo voor 2 personen
Paleo voor 2 personen

Paleo is echt een leuk spelletje voor 2 personen wat je niet mag missen. Al is het niet speciaal bedoelt voor 2 spelers, het speelt gewoon echt ontzettend leuk om samen met je partner te spelen. het is een coöperatief bordspel, dus er zal niet zo snel geruzie over de winst op de bank ontstaan. Hooguit wat gekibbel over de keuze die jullie maken. Wij vinden Paleo echt het leukste spel om met 2 personen te spelen met een coöperatief genre.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Vanaf 10 jaar en ouder
Ongeveer 45 tot 60 minuten speeltijd
Uitgever: 999Games
Genre: Coöperatief bordspel

In Paleo spelen jullie beide gelijktijdig. Jullie hebben ieder een eigen set kaarten en mensen waarmee je probeert te overleven, opdrachten probeert te voltooien, je volksstam verder ontwikkelt en sterker maakt, wilde dieren probeert te verslaan en echt nog veel meer in de diverse modules die het spel kent. In Paleo moet je echt samenwerken, alleen kun je gewoon niet winnen. Je doet alles tegelijk en is daardoor ook z’n leuk spelletje voor 2.

Paleo startopstelling twee spelers
Paleo startopstelling twee spelers

Mocht je ons review over Paleo hebben gelezen, dan begrijp je wel waarom wij dit spel zo goed vinden, wij noemde het zelfs een hoogstandje in de wereld van coöperatieve bordspellen. En dan ook nog zo ontzettend leuk en goed om te spelen met 2 spelers, je snapt dat het spel daardoor niet mag ontbreken in onze lijst met leukste spellen voor 2 personen.

Paleo is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

3. Patchwork: tactisch spel voor 2 spelers

Patchwork voor 2 personen
Patchwork voor 2 personen

Patchwork mag voor ons niet ontbreken op onze lijst met leukste spellen voor 2 personen. Het bordspel is speciaal bedoelt voor 2 spelers. In dit bordspel probeer je een lappendeken van verschillende stukjes op je eigen plateau aan elkaar te leggen en daarop zoveel mogelijk blauwe knoopjes te verzamelen. Het brein achter dit spel, Uwe Rosenberg, kennen we uit veel andere bekende en hoog gewaardeerde bordspellen.

Aantal spelers: 2 personen
Vanaf 8 jaar en ouder
Ongeveer 25-30 minuten speeltijd
Uitgever: 999Games
Genre: Tactisch bordspel

Het leuke van Patchwork is dat er verschillende spelelementen gebruikt worden die je in de gaten dient te houden. Enerzijds is dat het tijdspoor, anderzijds inkomsten die je genereert en als laatste ook hoe dicht jij je lappendeken weet te leggen. Want ieder gaatje wat aan het einde van het spel nog in je lappendeken zit, levert je minpunten op.

Patchwork speelbord
Patchwork speelbord

Het thema van patchwork lijkt op het eerste oog wellicht wat oudbollig. Het spelmechanisme is echter subliem en gebalanceerd. Voor twee spelers is dit spel is dit écht een grote aanrader. En nog een leuk detail is dat de speler die laatste staat op het tijdsspoor, altijd aan zet is pas totdat hij de speler die voorop loopt weer heeft ingehaald.

Patchwork is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

4. Ticket to Ride: Nordic Countries: ideaal voor 2 spelers

Ticket to Ride Nordic Countries 2 spelers
Ticket to Ride Nordic Countries 2 spelers

De originele Ticket to Ride spellen zijn eigenlijk niet bedoelt voor 2 spelers. Deze versie, Ticket to Ride: Nordic Countries is daar echter het antwoord op. Deze versie is echt leuk om te spelen met 2 personen. Terwijl je bij de andere spellen van Ticket to Ride eigenlijk een veel te ruime kaart hebt, is dat hier wel anders. Deze versie is met zekerheid de beste versie om te spelen met 2, de kaart is lekker compact wat het mogelijk maakt elkaar flink dwars te zitten.

Aantal spelers: 2-3 personen
Vanaf 8 jaar en ouder
Ongeveer 60 minuten speeltijd
Uitgever: Asmodee
Genre: Tactisch bordspel

In Ticket to Ride: Nordic Countries speel je op kaarten van de landen Zweden, Noorwegen, Finland en Noorwegen. Wanneer je Ticket to Ride al kent, raad ik je echt aan om deze versie aan te kopen mocht je het een mooi spel vinden. Je kunt het dan met zijn tweeën samen spelen, het enige nadeel is echter wel dat deze versie alleen in het Engels beschikbaar is. Maar hey, de basisregels zijn eigenlijk gelijk aan dat van de normale versie, waardoor je die haast niet nodig zult hebben.

Ticket to Ride Nordic Countries speelbord
Ticket to Ride Nordic Countries speelbord

Deze versie leer je in slechts 5 minuten tijd, je probeert bestemmingskaarten te volbrengen door treinen op routes te leggen. Je verbind zo steden met andere steden, wat ook weer punten opbrengt. Lukt het je niet om voor het einde van het spel bestemmingskaarten te volbrengen, dan krijg je minpunten. Wij nemen deze versie van Ticket to Ride niet voor niets op in onze lijst met leukste spellen voor 2 personen, het plezier wat je hieraan gaat beleven zal groots zijn.

Ticket to Ride Nordic Countries is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Codenames Duet voor 2 personen

Codenames Duet voor 2 personen
Codenames Duet voor 2 personen

Codenames Duet is een versie van het partyspel Codenames wat speciaal is bedoelt voor 2 spelers. In dit spel start je met een blok van kaartjes die in het midden worden neergelegd tussen de spelers in van 5 bij 5 kaartjes, in totaal dus 25. Jullie krijgen een sleutelcode die aan beide kanten bedrukt is. Eigenlijk heeft eenieder van jullie het antwoord voor de ander op zijn sleutelcode staan. Namelijk de aanduidingen welke van die 25 kaartjes veilig gekozen kunnen worden.

Aantal spelers: 2 personen
Vanaf 10 jaar en ouder
Ongeveer 15 minuten speeltijd
Uitgever: White Goblin Games
Genre: Coöperatief bordspel

De bedoeling van dit spel is dat de spelers elkaar om beurten een hint geven samen met het aantal kaarten waarop die hints van toepassing is. De bedoeling is vervolgens dat de andere speler die hint zo goed mogelijk probeert te interpreteren en vervolgens kaarten aanwijst op het midden van tafel. De kunst is dan natuurlijk steeds de juiste kaartjes aan te wijzen, anders verliezen jullie sneller dan je denkt.

Codenames Duet volledig uitgespeeld
Codenames Duet volledig uitgespeeld

Voor stellen is Codenames Duet een heel leuk spelletje om met 2 personen te spelen. Het vraagt om samenwerking maar je moet elkaar met de gegeven hints ook heel goed begrijpen. Codenames Duet kent 100 unieke sleutelcodes om te spelen en heeft 200 dubbelzijdige kaartjes met woorden er op, waardoor ieder spel ook weer anders is.

Codenames Duet is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Aqualin: snel spelletje voor 2 personen

Aqualin voor 2 personen
Aqualin voor 2 personen

Aqualin van 999Games is een klein spelletje voor 2 personen wat heerlijk snel gespeeld kan worden. In Aqualin spelen beide spelers op een speelbord van 6 bij 6 vakjes, waarin de spelers om beurten één tegel zullen aanleggen waarop verschillende soorten vissen, schaal- en weekdieren in 6 verschillende kleuren gedrukt staan. De bedoeling is om een zo groot mogelijk groep te vormen van gelijke kleuren of gelijke soorten dieren.

Aantal spelers: 2 personen
Vanaf 10 jaar en ouder
Ongeveer 15-20 minuten speeltijd
Uitgever: 999Games
Genre: Tactisch bordspel

Hoe groter die groep wordt, hoe meer punten dat ook waard is. Een school van twee tegels die tegen elkaar aanliggen levert slechts 1 punt op, terwijl een school van 6 zelfs 15 punten zal opleveren. Een grote school vormen is echter niet zo eenvoudig, omdat de spelers om beurten als eerste actie één tegel die reeds op het speelbord ligt mogen schuiven en vervolgens één tegel mogen aanleggen.

Aqualin einde van het spel
Aqualin einde van het spel

Je snapt het al, dat speelbord is ontzettend dynamisch. Een abstract spelletje voor wat beslist niet mag ontbreken in onze lijst met beste spellen voor 2 personen. Dit spel heeft een hoge mate van interactie tussen de spelers, is wat abstract en vraagt om vooruitdenken, maar is gelijktijdig onvoorspelbaar doordat je moeilijk kunt inschatten wat jouw tegenstander zal doen.

Aqualin is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

7. Glasgow: strategisch spelletje voor 2 personen

Glasgow voor 2 spelers
Glasgow voor 2 spelers

De stad Glasgow is in de 18e eeuw volledig geherstructureerd, waarna de stad bekend is geraakt om haar schaakbordpatroon plattegrond. Precies hoe ook het spel Glasgow zal verlopen, je krijgt de kans als architect om Glasgow vorm te geven en zult zelf de stad indelen met een patroon van 4 bij 5 tegels. Je probeert grondstoffen te verzamelen om de stad snel op te bouwen met fabrieken, stations en andere unieke gebouwen. Glasgow is een spel wat speciaal is bedoelt voor 2 personen.

Aantal spelers: 2 personen
Vanaf 10 jaar en ouder
Ongeveer 30 minuten speeltijd
Uitgever: 999Games
Genre: Strategisch bordspel

Je doel is om gebouwen te realiseren, maar dat kost grondstoffen. Grondstoffen kun je verkrijgen door op het spoor met je kooplied vooruit te lopen. Echter, hoe verder je vooruit loopt, hoe meer acties jouw tegenstander ook mag uitvoeren. De speler die achteraan staat is namelijk aan zet net zolang tot hij voor de andere speler uitloopt. Slimme keuzes maken is echt een verieste.

Glasgow startopstelling voor 2 personen
Glasgow startopstelling voor 2 personen

Dit spelletje voor 2 personen kent net wat meer complexiteit en diepgang dan de meeste spellen voor 2. Wij vinden dit daardoor een spel wat net iets meer bedoelt is voor mensen die wel vaker een bordspel spelen, het fijn vinden om wat strategischer te denken en rekening willen houden met meer factoren. Ondanks dat is Glasgow een toegankelijk spel met eenvoudige regels die snel te doorgronden zijn, echt een ideaal spel voor 2 personen.

Glasgow is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

8. Carcassonne: Tegellegspel ook ontzettend goed spel voor 2

Carcasonne - 2 speler bordspel
Carcasonne – 2 speler bordspel

Een spel wat echt niet mag ontbreken in onze lijst met leukste spellen voor 2 personen is Carcassonne. Eigenlijk is Carcassonne helemaal niet bedoelt voor 2 spelers, toch is het een prachtig spel om samen te spelen. Het spel kent veel tactisch mogelijkheden, en is een spel wat je heel goed moet plannen.

Aantal spelers: 2-5 personen
Vanaf 7 jaar en ouder
Ongeveer 35 minuten speeltijd
Uitgever: 999Games
Genre: Tactisch tegellegspel

Het spel start met één tegel in het midden van het spel. Om beurten mogen beide spelers steeds één tegel aanleggen. Dat moet natuurlijk wel altijd passend zijn, wegen aan wegen, weide aan weide en steden tegen steden. Iedere speler trekt steeds slechts één tegel voor de volgende beurt. Je moet het daardoor dus ook echt doen met die ene tegel. Punten score je door een horige op een project te plaatsen op het moment van leggen van jouw tegel, dat kan een weg, weide, stad of klooster zijn. Dat mag echter alleen wanneer je tegenstander nog niet op dat project staat, en alleen op de tegel die je zojuist hebt aangelegd. Wanneer dat project is afgerond, dan incasseer je de punten.

Carcassonne overzicht
Carcassonne overzicht

Carcassonne vinden wij een zeer goed spel om te spelen met 2 personen. We hebben het zelfs zo vaak gespeeld dat de tegels wegslijten, en dat komt niet doordat de tegels van slechte kwaliteit zijn – in tegendeel zelfs. Ken je Carcassonne nog niet, dan moet je echt eens proberen.

Carcassonne is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

9. Parijs de Lichtstad: Leuk tactisch spelletje voor 2 personen

Parijs - spelletje voor 2 personen
Parijs – spelletje voor 2 personen

Parijs de Lichtstad is een spel voor 2 personen uitgegeven door 999Games. Je speelt tegen elkaar met de belangrijke taak om de stad Parijs zo goed mogelijk te belichten. Hoe meer lantaarns je weet te gebruiken om gebouwen te belichten, hoe meer punten je daarmee kunt behalen.

Aantal spelers: 2-5 personen
Vanaf 7 jaar en ouder
Ongeveer 35 minuten speeltijd
Uitgever: 999Games
Genre: Tactisch tegellegspel

In dit bordspel voor 2 personen speel je natuurlijk tegen elkaar. Het spel bestaat uit 2 fasen, in de eerste fase mag je keientegels die je in je hand hebt aanleggen of je mag een gebouw uit de algemene voorraad nemen. De tegels bevatten keien in verschillende kleuren. Er zijn vakjes met de spelerskleuren, waar dan vervolgens alleen één speler een gebouw op mag plaatsen, paarse keien waar beide spelers op mogen plaatsen en er zijn grijze keien met straatlantaarns die gebouwen kunnen belichten.

Parijs gespeelde actiekaarten
Parijs gespeelde actiekaarten

In fase 2 mag je de gebouwen die je tijdens de eerste fase hebt gepakt ook plaatsen. Je probeert dat natuurlijk zo goed mogelijk te doen, zodat je zoveel mogelijk punten krijgen. Hoe meer gebouwen verlicht zijn, en hoe meer gebouwen van jouw kleur tegen elkaar aan liggen, hoe meer punten je kunt verdienen. Parijs is een snel te spelen tactisch bordspel wat wij één van de leukste spelletjes voor 2 personen vinden.

Parijs de Lichtstad is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

10. Schotten Totten: Kaartspel voor 2 personen

Schotten Totten - Spel voor 2
Schotten Totten – Spel voor 2

In Schotten Totten ga je op zoek naar manieren om de grenzen van jouw dorp te vergroten. Jouw populatie blijft alsmaar groeien en je hebt de ruimte van je buurman nodig, het is tijd om wat grenskaarten te gaan veroveren. Schotten Totten is een tactisch kaartspel waar een kleine factor geluk bij komt kijken.

Aantal spelers: 2 personen
Vanaf 8 jaar en ouder
Ongeveer 20 minuten speeltijd
Uitgever: Asmodee
Genre: Tactisch kaartspel

In Schotten Totten start het spel met 9 grenskaarten die tussen de spelers in worden gelegd. Je hebt doel om er daar 5 van te veroveren, dan heb je de overhand en win je het spel. Bij iedere grenskaart ga je kaarten uit je hand leggen, dat doe je om beurten steeds per één kaart. In totaal mogen er 3 kaarten per grenskaart liggen. Het draait hierbij om het aanleggen van sterke combinaties, is jouw combinatie kaarten beter dan die van jouw tegenstander dan win je de grenskaart.

Schotten Totten impressie
Schotten Totten impressie

Dit spel zit vol met tactische mogelijkheden, want iedere speelkaart in de verschillende kleuren zit maar één keer in het spel. Je kunt daardoor steeds beter inschatten welke kaarten nog in het spel zijn, en hoe groot jouw kans van slagen is. Een zeer goed spel voor 2 personen met tactische mogelijkheden maar bovendien ontzettend eenvoudig om te spelen.

Schotten Totten is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

11. Wingspan: Goed te spelen strategisch bordspel met 2 personen

Wingspan voor 2 personen
Wingspan voor 2 personen

Wingspan kan gespeeld worden met 1 tot 5 spelers, maar het speelt echt ontzettend goed wanneer je met 2 personen bent. Het is een gebalanceerd bordspel waar je heerlijk je eigen ding kunt doen, zonder elkaar in de weg te zitten. Eigenlijk is iedere speler bezig met zijn eigen puzzel, waardoor het ook ontzettend leuk is om te spelen met je partner.

Aantal spelers: 1-5 personen
Vanaf 10 jaar en ouder
Ongeveer 40-50 minuten speeltijd (met 2 spelers)
Uitgever: 999Games
Genre: Strategisch bordspel

De kans is groot dat je wel eens van Wingspan gehoord heeft, het wordt immers gewaardeerd als één van de beste spellen van dit moment. Iedere speler heeft zijn eigen natuurgebied met daarop weide, bos en moeras waar allerlei verschillende volgens kunnen leven. Ieder van die vogels heeft eigenschappen die je weer verder vooruit helpen, plus soms werken de combinaties van vogels ontzettend goed. Waardoor kettingreacties ontstaan die je snel vooruit kunt komen in het spel.

Wingspan overzicht
Wingspan overzicht

Wingspan is een engine builder bordspel, een basis die je steeds verder uitbreid en daardoor gedurende het spel steeds meer voordelen zal bieden. Je verzameld voedsel en grondstoffen, verkrijgt eieren en zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk punten weet te verzamelen. Wingspan is een bekroond bordspel wat onder andere winnaar werd van de Nederlandse Spellenprijs 2019 en genomineerd werd voor Speelgoed van het Jaar 2019.

Wingspan is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

12. 7 Wonders Duel: de speciale 2 spelers variant

7 Wonders spel voor 2
7 Wonders spel voor 2

Deze versie van 7 Wonders is speciaal bedoelt, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, om met 2 personen te spelen. Meestal ben je met deze Duel variant ongeveer 30 tot 45 minuten kwijt, al zal jullie eerste spel wel wat langer duren om eerst alle regels goed door te nemen. Maar speel je eenmaal en begrijp je de opzet, dan is 7 Wonders Duel een prachtig spel om met 2 personen te spelen. Zeer gebalanceerd en vol met mogelijkheden.

Aantal spelers: 2 personen
Vanaf 10 jaar en ouder
Ongeveer 30-45 minuten speeltijd
Uitgever: Asmodee
Genre: Strategisch bordspel

Winnen in dit spel kan door te gaan voor drie mogelijkheden, je kunt gaan voor wetenschap, militaire overmacht of voor de meest ontwikkelde beschaving. Een wetenschappelijke of militaire overwinning kan gedurende het spel op ieder moment plaatsvinden. Het spel is dan direct klaar en de winnaar is bepaald. Maar mocht dat niet lukken, dan gaat het erom welke speler zich het meest heeft kunnen ontwikkelen.

7 Wonders Duel
7 Wonders Duel

Het fijne van 7 Wonders is dat er meerdere manieren zijn om te winnen, en er duidelijk geen één weg is om dat vooral elkaar te krijgen. Iedere spel zal weer anders spelen en constant moet je op je hoede zijn wat jouw tegenstander van plan is. Met recht één van de beste spellen voor 2 personen die wij zeker waarderen.

7 Wonders Duel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

13. Claim: leuk en snel 2 speler kaartspel

Claim - spel voor 2 personen
Claim – spel voor 2 personen

Ben je op zoek naar een heerlijk spel om met 2 personen te spelen wat gebalanceerd, tactisch en verrassend goed is om te spelen? Claim staat met een goede reden in onze lijst met leukste spellen voor 2, het spelletje is namelijk ontzettend verslavend en gewoon heel erg leuk om meerdere keren achter elkaar te spelen. Grote kans dat wanneer je dit spel speelt, er gelijk een revanche gespeeld moet worden.

Aantal spelers: 2 personen
Vanaf 10 jaar en ouder
Ongeveer 15-30 minuten speeltijd
Uitgever: White Goblin Games
Genre: Kaartspel

Claim heeft speelkaarten waarop 5 verschillende facties staan afgebeeld die een waarde hebben wat de kracht van de kaart bepaald. Tijdens de eerste fase krijgt iedere speler 13 speelkaarten. Er wordt steeds één kaart vanaf de trekstapel opengedraaid waarop de spelers één kaart uit de hand mogen inzetten. De speler die de sterkste kaart oplegt, krijgt de omgedraaide kaart. De verliezen mag de bovenste kaart van de trekstapel nemen. Op die manier worden er 13 nieuwe kaarten verzameld voor de tweede ronde.

Claim kaarten
Claim kaarten

Gedurende de tweede ronde speel je met de 13 nieuwe kaarten, opnieuw op dezelfde manier steeds voor de eerstvolgende kaart van de trekstapel. Maar nu telt die kant direct voor punten. Iedere factie heeft verschillende eigenschappen, zoals bijvoorbeeld de dubbelganger tegen iedere factie ingezet kan worden en dat een ridder altijd wint van een goblin. Je begrijpt al dat dit leuke spelletje voor 2 personen vol zit met tactische mogelijkheden.

Claim is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

14. Mandala: kaarten sparen voor 2 personen

Mandala - spelletje voor 2 personen
Mandala – spelletje voor 2 personen

In Mandala probeer je kaarten te plaatsen op de berg of op je eigen veld van de mandala, met het doel om zelf de meeste kaarten geplaatst te hebben op je eigen veld en daardoor de overhand hebt. In dat geval mag je namelijk als eerste kiezen uit de beschikbare stapels kaarten die de meeste punten opbrengen. Hoe slimmer je dat spelletje weet te spelen, hoe meer punten jij voor het einde van het spel verzameld.

Aantal spelers: 2 personen
Vanaf 10 jaar en ouder
Ongeveer 20-25 minuten speeltijd
Uitgever: 999Games
Genre: tactisch kaartspel

Mandala draait om vooruitdenken, slim spelen en je tegenstander goed in de gaten houden. Om beurten zijn de spelers aan zet en mogen ze kiezen om één van de mogelijke acties uit te voeren. Een kaart op de berg leggen, kaarten wisselen of kaarten op je eigen veld leggen. Daar zitten wat regels aan, want je mag bijvoorbeeld geen kleur kaarten meer gebruiken die jouw tegenstander al op zijn eigen veld heeft gelegd.

Mandala kaarten op de berg
Mandala kaarten op de berg

In totaal zijn er 6 kleuren kaarten. Wanneer alle kleuren geplaatst zijn, is de mandala gevormd en moet er bepaald worden wie als eerste mag kiezen welke stapel kaarten hij neemt. Deze kaarten stopt de speler in zijn kelk, en zullen aan het einde van het spel punten opbrengen. Hoeveel punten die kaarten waard worden hangt af wanneer gedurende het spel die kaarten gepakt zijn. Uiteindelijk wint de speler die meeste punten in zijn kelk verzameld heeft.

Mandala is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

15. Fairy Trails: Tegel leg spelletje voor 2 personen

Fairy Trails - spel voor 2 personen
Fairy Trails – spel voor 2 personen

In Fairy Trails gaan 2 personen tegen elkaar de strijd aan om tegels met paden aan te leggen die je zo snel mogelijk probeert af te sluiten. Sluit je eigen paden af waaraan huisjes gelegen zijn, dan mag je op ieder van die huisjes één van je beschermstenen plaatsen. De speler die het als eerste lukt om op die manier 20 huisjes te claimen wint het spel.

Aantal spelers: 2 personen
Vanaf 10 jaar en ouder
Ongeveer 15-20 minuten speeltijd
Uitgever: White Goblin Games
Genre: Tegel legspel

Het spel start met één tegel in het midden van tafel waarop startpunten van gele en paarse paden gelegen zijn. De 2 personen kiezen welke kleur zij willen spelen, geel of paars. Vervolgens mogen ze om beurten één tegel aanleggen en steeds weer één nieuwe tegel van de trekstapel nemen.

Fairy Trails afgesloten weg
Fairy Trails afgesloten weg

Je probeert natuurlijk zo snel mogelijk je eigen paden af te sluiten, waardoor je een beschermsteen uit jouw voorraad mag plaatsen op ieder huisje wat aan het zojuist afgeronde pad ligt. Maar je probeert er natuurlijk ook een beetje voor te zorgen dat jouw tegenstander zijn pad niet af krijgt! Slim en tactisch spelen in dit snelle spelletje voor 2 personen.

Fairy Trails is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie