Alle nominaties Speelgoed van het Jaar verkiezing 2020

Je bekijkt nu Alle nominaties Speelgoed van het Jaar verkiezing 2020
Speelgoed van het Jaar 2020 nominaties

Ook dit jaar vindt er weer een Speelgoed van het Jaar verkiezing plaats. Via de website van Speelgoed van het Jaar kun je vanaf 9 september stemmen op jouw favoriete speelgoed in een aantal leeftijdscategorieën. Daarnaast is er een jury die kritisch naar het speelgoed zal kijken. Onlangs zijn de nominaties van de Speelgoed van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. En wij kunnen weer smullen met zoveel genomineerde bordspellen. Welke spellen behoren tot de kanshebbers?

Categorie 18 jaar en ouder

De Crew – 999 Games

De Crew
De Crew

Het kaartspel De Crew is op zoek naar astronauten. Samen met je medespelers ga je namelijk in 50 verschillende missies dwars door het heelal. Het spel lijkt een beetje op klaverjassen, maar dan coöperatief met weinig communicatiemiddelen. Als je de middelen die je hebt slim gebruikt kun je ervoor zorgen dat je medespelers de juiste kaart spelen.

De Crew is verkrijgbaar bij bol.com en 999Games.

Black Stories Uni Edition – Tucker’s Fun Factory

Black Stories Uni
Black Stories Uni

In Black Stories ga je gitzwarte raadsels oplossen. Dit doe je gezamenlijk met de hele groep. Eén van de spelers is de Raadselmeester, die het raadsel voorleest en ook het antwoord op het raadsel kent. Er mogen alleen vragen worden gesteld die met ja of nee te beantwoorden zijn. De Uni Edition gaat over lugubere mysteries op de universiteit. Kun jij ze allemaal oplossen?

Black Stories Uni is verkrijgbaar bij bol.com

Categorie 12 t/m 17 jaar

Herrlof – Jolly Dutch

Herrlof
Herrlof

In dit spel ga je zoveel mogelijk slagen winnen. Tenminste, dat is de bedoeling. Je krijgt elke ronde 15 handkaarten en bedenkt eerst hoeveel slagen je kan winnen. Als je dit goed gokt, krijg je bonuspunten. Daarna ga je spelen. Jullie gooien beide kaarten op, waarvan het hoogste cijfer wint of de juiste kleur. Wie als eerste 50 punten behaald wint het spel.

Herrlof is verkrijgbaar bij bol.com.

Stay Cool – 999 Games

Stay Cool
Stay Cool

Bij het spel Stay Cool leer je heel goed multitasken. Je gaat namelijk elke keer twee vragen tegelijk beantwoorden. De ene vraag beantwoord je hardop en de andere vraag beantwoord je door het antwoord met letterdobbelstenen te maken. Heb je beide vragen goed beantwoordt? Dan mag je door met de volgende twee vragen. Na 2 minuten wordt er gekeken hoeveel vragen je juist wist te beantwoorden.

Stay Cool is verkrijgbaar bij 999Games en Bol.com

Categorie 10 & 11 jaar

Overbooked – Jumbo

Overbooked
Overbooked

Op de luchthaven van Overbooked help jij passagiers om een plekje te zoeken in het vliegtuig. Alle passagiers hebben eisen. Zo wil de ene bij het raam zitten en de ander wil samen met haar echtgenoot plaatsnemen in het vliegtuig. Bovendien zijn er meer passagiers dan stoelen, want het toestel is ‘overbooked’. Zorg ervoor dat jij de meeste passagiers op de juiste plek krijgt, dan win je dit spel.

Overbooked
Overbooked

Overbooked is verkrijgbaar bij bol.com.

De zoektocht naar Eldorado – 999 Games

De Zoektocht naar El Dorado bordspel
De Zoektocht naar El Dorado bordspel

In De zoektocht naar Eldorado ga je door middel van de juiste combinatie van kaarten een weg banen door de jungle, woestijn en over het water om als eerste aan te komen in het beloofde land. Elke beurt trek je vier kaarten van je eigen trekstapel en kijk je wat je hiermee kan doen. Zet je stappen vooruit of koop je nog betere kaarten, zodat je later in het spel een spurt kan maken?

De Zoektocht naar El Dorado spelmateriaal
De Zoektocht naar El Dorado spelmateriaal

De Zoektocht naar Eldorado is verkrijgbaar bij bol.com en 999Games.

Cube Duel – Smart Games

SmartGames Cube Duel
SmartGames Cube Duel

Bij Cube Duel moet je ervoor zorgen dat jouw kleur het meest zichtbaar is op de drie vlakken van de kubus die naar boven gericht staan. Elke beurt plaats je een Tetris-figuur in de kubus in jouw kleur. Doe dit zo slim mogelijk, want de speler met de meeste vierkanten aan de drie bovenzijden wint het spel. Ook heeft Cube Duel een one-player-training-mode waarin je kan oefenen.

Cube Duel is verkrijgbaar bij bol.com.

Categorie 8 & 9 jaar

Color Addict – Cartamundi

Color Addict
Color Addict

In Color Addict raak je snel van de wijs met al die kleuren die dit spel heeft. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk je kaarten kwijtraakt. Iedereen is dan ook tegelijk aan de beurt in dit spel. Als er een kaart ligt met bijvoorbeeld het woord oranje in het blauw, mag je hier een kaart opgooien met het woord oranje in een andere kleur geschreven of een ander woord in de kleur blauw. Raak je nu al in de war? Dit spel is zeer verslavend!

Color Addict is verkrijgbaar bij bol.com.

Dots BFF Armbandenset – Lego

Lego Dots BFF Armbandenset
Lego Dots BFF Armbandenset

Geen bordspel, maar een designset voor meiden van 8 & 9 jaar. Ontwerp met deze set je eigen armbanden en geef ze weg aan je vriendinnen. Zo kunnen jullie ze samen dragen. Je legt de armbanden plat neer en kan de dots erop klikken. Met de hashtag #dotyourworld show je je eigen ontwerpen aan de wereld.

Dots BFF Armenbandenset is verkrijgbaar bij bol.com.

Lama – 999 Games

Lama
Lama

Leg Alle Minpunten Af heet dit spel eigenlijk. Afgekort naar Lama. In het spel zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk je minpunten kwijt komt. Dit zijn de kaarten die je in je hand hebt. Lukt het om als eerste al je minpunten kwijt te raken, dan mag je strafpunten afleggen. Degene met de minste strafpunten wint het spel.

Lama is verkrijgbaar bij bol.com en 999Games.

Categorie 6 & 7 jaar

FurReal Mama Josie de Kangoeroe – Hasbro

Furreal Mama Josie
Furreal Mama Josie

Met dit leuke knuffelbeest ben je de hele dag zoet. Het dier maakt wel 70 geluids- en bewegingsreacties. Ook maakt de knuffel muziek en kun je een dansje met hem doen. Natuurlijk heeft de Kangaroe ook kleine Baby’roo’s in de buidel. De ene is een jongen en de andere een meisje. Maar er is nog een derde Baby’roo. Zal dit een meisje of een jongen zijn?

FurReal Mama Josie is verkrijgbaar bij bol.com.

Lego Super Mario: Avonturen met Mario starter set

Lego Super Mario Starter set
Lego Super Mario Starter set

Bouw met behulp van een app het legoparcours op. Dit kan elke keer weer op een andere manier. Vervolgens zet je het Mario poppetje aan en ga je het parcours af. Het legopoppetje maakt geluiden en weet wanneer je punten verdient. Speel Mario in de echte wereld met deze starter set.

Lego Super Mario: Avonturen met Mario Starter Set is verkrijgbaar bij bol.com.

Bank Attack – Megablue

Bank Attack - MegaBlue
Bank Attack – MegaBlue

Een streng beveiligde kluis met goudstaven en 50 miljoen euro staat op jou te wachten. Samen met je medespelers luister je naar de stem die uit de kluis komt. Voer de opdrachten samen zo goed mogelijk uit en gebruik het gereedschap dat is meegeleverd. Los jij alles op, dan win je het spel. Het spel is op verschillende niveaus te spelen.

Bank Attack – Megablue is verkrijgbaar bij bol.com.

Froggit – Smart Games

SmartGames Froggit
SmartGames Froggit

Je kikkers moeten veilig de overkant van de vijver behalen. Maar de andere spelers zullen net zo goed hun best doen om dit voor elkaar te krijgen. Zorg ervoor dat jij de eerste bent, maar pas op voor de vis. Deze zorgt ervoor dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen.

SmartGames Froggit is verkrijgbaar bij bol.com.

Categorie 4 & 5 jaar

Ik Leer Symmetrie – Jumbo

Ik Leer Symmetrie
Ik Leer Symmetrie

Voor leergierige kindjes een leuk spel. Het spel kan volledig zelfstandig worden gespeeld, omdat de antwoorden op de achterkant van de kaarten staat. Met dit spel leren ze de basisprincipes van symmetrie. Hoe kan je vormen op de juiste manier neerleggen, zodat je aan beide zijden hetzelfde krijgt. Ook het effect van een spiegel wordt geleerd.

Ik leer Symmetrie is verkrijgbaar bij bol.com.

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser – Spin Master

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser
PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

De hondjes van PAW Patrol zijn immens populair. Bij deze set krijg je een enorme Police Cruiser, die vijf voertuigen in één brengt. Het voertuig heeft zwaailichten en maakt geluiden. Heb jij een probleem? De honden van PAW Patrol zijn al onderweg!

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser is verkrijgbaar bij bol.com.

Louis Liaan – Megablue

Louis Liaan
Louis Liaan

Louis is een aap en hangt aan een draad gespannen tussen twee palmbomen. Hij vliegt als het ware over de jungle en wil van alles meenemen. Louis houdt van fruit en het is aan jouw de taak om zoveel mogelijk fruit aan Louis te bevestigen. Echter kan Louis niet altijd evenveel fruit meenemen. Als de aap te veel fruit mee heeft schiet de liaan waaraan hij hangt omhoog en verliest hij al het fruit.

Louis Liaan is verkrijgbaar bij bol.com.

Jaak en de Bonenstaak – Smart Games

SmartGames Jaak en de BOnenstaak
SmartGames Jaak en de BOnenstaak

Een spel waarbij je 60 opdrachten krijgt, waarin je de bonenstaak van Jaak op moet bouwen. Zet de puzzelstukjes op de juiste manier op de ladder, maar pas op want de puzzelstukjes kantelen onderweg van het begin van de ladder tot waar ze op hun plek vallen.

Jaak en de Bonenstaak is verkrijgbaar bij bol.com.

Categorie 0 t/m 3 jaar

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf – Playmobil

Playmobil Meeneem kinderdagverblijf
Playmobil Meeneem kinderdagverblijf

Een enorm leuke reisset voor de jongste kinderen, die makkelijk op te bergen is in het koffertje. Speel de dag op het kinderdagverblijf na. Laat de poppetjes schommelen, glijden van de glijbaan of spelen met de blokken. Er is altijd iets te beleven in het Playmobil kinderdagverblijf.

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf is verkrijgbaar bij bol.com.

SmartMax My first Sounds & Senses – Smart Games

SmartGames my First Sounds & Senses
SmartGames my First Sounds & Senses

Speciaal voor de dreumes heeft Smart Games een set ontwikkelt waarmee ze kunnen schudden en rammelen. De objecten lijken het meest op rammelaars en maken muziek en geluid. Ook zijn ze voorzien van verschillende structuren, zodat jonge kinderen leren voelen.

SmartMax My First Sounds & Senses is verkrijgbaar bij bol.com.

Onze mening over de genomineerden

Wij zijn een groot fan van het spel De Zoektocht naar El Dorado. Dit is onze grote favoriet uit de nominaties voor Speelgoed van het Jaar 2020. Het spel is elke keer weer anders. Gebruik de opstellingen uit de handleiding of maak zelf een opstelling van de platen die zijn meegeleverd. Het spel vraagt een goed denkvermogen. Je moet vooruitkijken naar welke soort handkaarten je later in het spel nodig hebt en dit maakt het interessant. Wij zien het spel El Dorado dan ook als een grote kanshebber in de leeftijdscategorie 10 & 11 jaar.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie