Winnaars Speelgoed van het Jaar 2019

Je bekijkt nu Winnaars Speelgoed van het Jaar 2019
Winnaars Speelgoed van het Jaar 2019

Vandaag zijn de winnaars voor Speelgoed van het Jaar 2019 bekendgemaakt! In totaal hebben ruim 9000 mensen gestemd op een favoriet bordspel, dat lijkt toch nog wel een klein beetje magertjes, maar is toch echt de helft extra van het voorgaande jaar.

We nemen je mee door de complete lijst met winnaars! Plus relevante uitleg of een linkje naar een review die we reeds geschreven hebben. Oh ja, niet al het speelgoed zijn ook daadwerkelijk bordspellen of spellen. Maar ja, je kan niet alles hebben als het een speelgoedverkiezing is.

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis van Vtech als winnaar uit de bus

In categorie 0 t/m 3 jaar wint het leuke ‘Klim Verken Boomhuis’ van Vtech. Sjah, geen bordspel natuurlijk. Maar ja, wat is er nu leuker voor kinderen in deze leeftijdscategorie om gewoon lekker op verkenning te gaan. Met deze boomhuis speelset kunnen de allerjongste heel veel ontdekken. En dat is precies wat deze leeftijd graag doet! Super leuke set van VTech.

Smart Farmer, winnaar categorie 4 en 5 jaar

Dit spelletje bouw je langzaam op door de moeilijkheidscategorie geleidelijk op te voeren met 60 unieke opdrachten. Je probeert in Smart Farmer de dieren op je boerderij te scheiden, je hebt daarvoor 3 hekken tot je beschikking waarmee je het erf kan opdelen in aparte weides. Leuke uitdaging en heel leerzaam. Leuk ook om kinderen zelfstandig te leren spelen.

Lynx, winnaar categorie 6 en 7 jaar

Lynx is een zoekspelletje waarbij je zo snel mogelijk een bepaald plaatje probeert te vinden. Dat klinkt heel eenvoudig, maar je kijkt vaak genoeg over een plaatje heen. Waarschijnlijk gewoon omdat je de snelste probeert te zijn, waardoor je iets te vluchtig over het bord kijkt. Het leuke is wel dat het speelbord waarop alle plaatjes staan uit losse stukken bestaat. Daardoor is je speelbord steeds weer net even anders.

En ervaring is dat je Lynx ook weer niet te vaak achter elkaar moet spelen. Anders leer je natuurlijk toch een beetje welke plaatjes bij elkaar in de buurt staan op de losse tegels. Eens in de paar weken een paar potjes om het echt lekker spannend te houden! Al met al een terechte winnaar voor Speelgoed van het Jaar 2019!

We schreven eerder al een review over Lynx: Zoeken naar een speld in een hooiberg.

De Newbury Spookschool, Categorie 8 en 9 jaar

Geen bordspel als winnaar in de categorie 8 en 9 jaar. Jammer! Maar goed, dat neemt niet weg dat De Newbury Spookschool van Lego wel erg leuk is. Lego heeft met deze set iets wel heel speciaals toegevoegd, de spookschool komt echt tot leven door augmented reality in de te downloaden Lego hidden side app. Je smartphone kun je richting op de school, waardoor er vanalles in en rondom de spookschool zal veranderen. Weer wat nieuws en zeker uniek, best te begrijpen waarom Lego met de Newbury Spookschool de winnaar is in deze categorie.

Speelgoed van het Jaar 2022

Of de app voldoende boeiend blijft kinderen is wel een beetje de vraag. Ervaringen van anderen geven wel aan dat het na een tijdje wel welletjes is met de spookhuis app. De lego blokjes zelf en alle mogelijkheden daarmee blijven toch het leukste. Tjah, misschien is dat ook wel dé echte kracht van Lego?

De Kwakzalvers van Kakelenburg 999games winnaar categorie 10 en 11 jaar

Met de Kwakzalvers van Kakelenburg heeft 999games het weer voor elkaar! Een leuk thema bordspel waar alle wonderdoktoren en echte kwakzalvers samenkomen om allerlei bijzondere drankjes te brouwen. Je probeert de drankjes met zoveel mogelijk winst door te verkopen. In het spel zitten een aantal verrassingselementen, zoals de knalerwten die explosief zijn en je complete toverketel doet ontploffen. En dat is precies niet wat je wil,. Dus hoelang durf jij door te gaan met brouwen? Neem je risico voor een bijzonder drankje, of ga je voor zekerheid?

Het leuke van de Kwakzalvers van Kakelenburg is dat het gewoon een goed spel is voor zowel beginnende bordspelers als ervaren spellenspelers. Heel geschikt om met de gehele familie te spelen. Vind ej het niet erg dat er een geluk element in het spel zit waardoor het lekker spannend blijft wie er gaat winnen? Dan is dit spel echt de moeite waard om te proberen. En kom, het is ook niet voor niets dat De Kwakzalvers als beste uit de bus komt!

Rolit in categorie 12 tot en met 17 jaar

Niet eens een nieuw spel, en toch pakt Rolit gewoon een prijs in de categorie 12 tot 17 jaar! Ik vond zelf eigenlijk wel dat de leeftijdscategorie waarin Rolit heeft gewonnen wel wat aan de hoge kant is. Het is een spel wat prima gespeeld kan worden door jongere kinderen. Maar goed, Rolit is wel leuk! Hier staat het al heel wat jaren ergens weggezet. Niet speciaal omdat wij Rolit niet leuk vinden, maar eerlijk gezegd komt het er niet van om het te spelen. Eén ding is zeker, het wordt de hoogste tijd om Rolit weer af te stoffen en te spelen! Want ik kan me herinneren dat we hier altijd wel veel plezier aan hebben gehad.

Rolit is gewoon een eenvoudig spel om te spelen, je legt steeds een bal op in jouw kleur en draait alle ballen in een andere kleur die tussen een reeks van jouw gekleurde ballen liggen om in jouw kleur. Een tactisch spelletje waar vooruitdenken je soms goed kan helpen. Lukt het om de meeste ballen in de kleur van jouw spelerskleur te hebben wanneer het bord volledig vol ligt? Dan win je Rolit!

Escape Room The Game: 2 players in categorie 18 plus

Een Escape Room in de prijzen! The Game: 2 players is eigenlijk de twee speler variant op het gelijk genaamde Escape Room spel. Leuk en compact spelletje waar je even de tijd voor moet pakken. Niet teveel natuurlijk, want de tijdslimiet van 60 minuten drukt op je! Je probeert een aantal codes die ieder weer sleutels vormen te vinden. De puzzeltjes zitten altijd erg goed in elkaar. En dat kan soms knap lastig zijn, maar is zeker niet onmogelijk om op te lossen. En je bent natuurlijk met zijn tweeën om je hersenen te laten kraken! Enige wat ik zelf jammer vind is dat Escape Room spellen eigenlijk niet te herspelen zijn.

Alle genomineerde spellen en bordspellen Speelgoed van het Jaar 2019

Ben je benieuwd naar alle andere genomineerde bordspellen of spellen die er niet met de eerste plek vandoor zijn gegaan? In dit overzicht kun je Alle nominaties Speelgoed van het Jaar 2019 nog eens bekijken.

Speelgoed van het Jaar 2022

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Inzicht in de nieuwste, meest bijzondere of gewoon de leukste en meest populaire bordspellen. Wij proberen ze allemaal uit en delen onze mening met jou.

Geef een reactie