Winnaars Speelgoed van het Jaar 2019

Je bekijkt nu Winnaars Speelgoed van het Jaar 2019
Winnaars Speelgoed van het Jaar 2019

Vandaag zijn de winnaars voor Speelgoed van het Jaar 2019 bekendgemaakt! In totaal hebben ruim 9000 mensen gestemd op een favoriet bordspel, dat lijkt toch nog wel een klein beetje magertjes, maar is toch echt de helft extra van het voorgaande jaar. We nemen je mee door de complete lijst met winnaars. Plus relevante uitleg of een linkje naar de beoordeling die we reeds hebben geschreven. Als bordspelfanaten hadden we natuurlijk het liefste gezien dat er alleen bordspellen in voorkwamen, maar we kunnen helaas niet alles hebben.

ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis van Vtech als winnaar uit de bus

In categorie 0 t/m 3 jaar wint het leuke ‘Klim Verken Boomhuis’ van Vtech. Sjah, geen bordspel natuurlijk. Maar ja, wat is er nu leuker voor kinderen in deze leeftijdscategorie om gewoon lekker op verkenning te gaan. Met deze boomhuis speelset kunnen de allerjongste heel veel ontdekken. En dat is precies wat deze leeftijd graag doet! Super leuke set van VTech.

VTech ZoomiZooz Klim & Verken Boomhuis
VTech ZoomiZooz Klim & Verken Boomhuis

Smart Farmer, winnaar categorie 4 en 5 jaar

Dit spelletje bouw je langzaam op door de moeilijkheidscategorie geleidelijk op te voeren met 60 unieke opdrachten. Je probeert in Smart Farmer de dieren op je boerderij te scheiden, je hebt daarvoor 3 hekken tot je beschikking waarmee je het erf kan opdelen in aparte weides. Leuke uitdaging en heel leerzaam. Leuk ook om kinderen zelfstandig te leren spelen.

Smart Farmer met 60 uitdagingen
Smart Farmer met 60 uitdagingen

Lynx, winnaar categorie 6 en 7 jaar

Lynx is een zoekspelletje waarbij je zo snel mogelijk een bepaald plaatje probeert te vinden. Dat klinkt heel eenvoudig, maar je kijkt vaak genoeg over een plaatje heen. Waarschijnlijk gewoon omdat je de snelste probeert te zijn, waardoor je iets te vluchtig over het bord kijkt. Het leuke is wel dat het speelbord waarop alle plaatjes staan uit losse stukken bestaat. Daardoor is je speelbord steeds weer net even anders.

En ervaring is dat je Lynx ook weer niet te vaak achter elkaar moet spelen. Anders leer je natuurlijk toch een beetje welke plaatjes bij elkaar in de buurt staan op de losse tegels. Eens in de paar weken een paar potjes om het echt lekker spannend te houden! Al met al een terechte winnaar voor Speelgoed van het Jaar 2019! We schreven eerder al een review over Lynx: Zoeken naar een speld in een hooiberg.

Zoekspel Lynx
Zoekspel Lynx

De Newbury Spookschool, Categorie 8 en 9 jaar

Geen bordspel als winnaar in de categorie 8 en 9 jaar. Jammer! Maar goed, dat neemt niet weg dat De Newbury Spookschool van Lego wel erg leuk is. Lego heeft met deze set iets wel heel speciaals toegevoegd, de spookschool komt echt tot leven door augmented reality in de te downloaden Lego hidden side app. Je smartphone kun je richting op de school, waardoor er vanalles in en rondom de spookschool zal veranderen. Weer wat nieuws en zeker uniek, best te begrijpen waarom Lego met de Newbury Spookschool de winnaar is in deze categorie.

Of de app voldoende boeiend blijft kinderen is wel een beetje de vraag. Ervaringen van anderen geven wel aan dat het na een tijdje wel welletjes is met de spookhuis app. De lego blokjes zelf en alle mogelijkheden daarmee blijven toch het leukste. Tjah, misschien is dat ook wel dé echte kracht van Lego?

LEGO 70425 Newbury Spookschool
LEGO 70425 Newbury Spookschool

De Kwakzalvers van Kakelenburg winnaar categorie 10 en 11 jaar

Dit is een onwijs leuk thema bordspel waarin alle wonderdoktoren en echte kwakzalvers samenkomen om de bijzonderste drankjes te brouwen. Kwakzalvers van Kakelenburg heeft een push your luck element in zich, waarbij je zo ver mogelijk door begint te gaan maar wel probeert te voorkomen dat de knalerwten in jouw toverketel niet ontploffen. Hoelang durf jij door te gaan met brouwen? Ga je voor zekerheid of ga je voor een bijzonder brouwsel met maximale punten? Kwakzalvers van Kakelenburg is ontzettend leuk om te spelen als familie bordspel tot aan ervaren spellenspelers.

Kwakzalvers
Kwakzalvers

Rolit in categorie 12 tot en met 17 jaar

Grappig dat Rolit niet eens een nieuw spel is en alsnog een prijs wint in de categorie 12 tot 17 jaar. Ik vond zelf eigenlijk wel dat de leeftijdscategorie waarin Rolit ligt aan de hoge kant is. Het spel kan prima gespeeld worden door jongere kinderen. Ik speelde dit al toen wij een jaar of 7 tot 10 waren. Rolit is eenvoudig te spelen, je legt steeds een bal in jouw kleur en draait alle ballen in een andere kleur die tussen een reeks van jouw gekleurde ballen liggen om in jouw eigen kleur. Een tactisch pelletje waarbij je vooruit moet denken.

Rolit van Goliath
Rolit van Goliath

Escape Room The Game: 2 players in categorie 18 plus

Een Escape Room in de prijzen! The Game: 2 players is eigenlijk de twee speler variant op het gelijk genaamde Escape Room spel. Leuk en compact spelletje waar je even de tijd voor moet pakken. Niet teveel natuurlijk, want de tijdslimiet van 60 minuten drukt op je! Je probeert een aantal codes die ieder weer sleutels vormen te vinden. De puzzeltjes zitten altijd erg goed in elkaar. En dat kan soms knap lastig zijn, maar is zeker niet onmogelijk om op te lossen. En je bent natuurlijk met zijn tweeën om je hersenen te laten kraken! Enige wat ik zelf jammer vind is dat Escape Room spellen eigenlijk niet te herspelen zijn.

Escape Room The Game voor 2 spelers
Escape Room The Game voor 2 spelers

Alle genomineerde spellen en bordspellen Speelgoed van het Jaar 2019

Ben je benieuwd naar alle andere genomineerde bordspellen of spellen die er niet met de eerste plek vandoor zijn gegaan? In dit overzicht kun je Alle nominaties Speelgoed van het Jaar 2019 nog eens bekijken.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie