Nijntje Verstoppertje Spelen: voor de allerjongsten

Je bekijkt nu Nijntje Verstoppertje Spelen: voor de allerjongsten
Nijntje verstoppertje spelen

Eén van de allereerste spelletjes die je je kind leert is verstoppertje. Op babyleeftijd doe je je handen voor je ogen, kijkt je baby aan, haalt je handen weer weg en roept heel hard: ‘Kiekeboe!’ Je kind leert dan al wat verstoppen is en snapt ook dat iets wat verstopt is weer tevoorschijn zal komen. Nijntje Verstoppertje Spelen is daarom een spel wat de allerjongste kinderen al kunnen spelen.

Verstoppertje spelen verveelt nooit

Al op jonge leeftijd beginnen kinderen hiermee. Nijntje Verstoppertje Spelen kan je kind helpen om te leren wat verstoppen is. Het kan al gespeeld worden vanaf 6 maanden. Met 3 geheel eigen spelniveaus kun je je kind tot de kleuterleeftijd vermaken. Het spel gebruikt het succes van het alom bekende figuurtje Nijntje, bedacht door Dick Bruna. Elke dreumes, peuter of kleuter kent dit konijntje.

Nijntje Verstoppertje spelen
Nijntje Verstoppertje spelen

Uitgever: Identity Games
Geschikt voor 2 tot 4 spelers
Geschikt van 1 tot 4 jaar
Speelduur van 20 minuten

In een mooi blik verpakt

Door het raampje in het deksel zie je Nijntje al zitten. De pop heeft 2 AAA batterijen nodig, want hij maakt ook geluidjes tijdens het spel. Jammer genoeg worden die batterijen niet meegeleverd. In het blik zitten verder de spelregels en 24 locatiekaarten. Deze locatiekaarten hebben een afbeelding erop van bijvoorbeeld een lamp, een tafel of een klok. Het blik kan zeker weten tegen een stootje en kan prima gebruikt worden door jonge kinderen.

Drie verschillende spelniveaus

De eerste spelmethode is speciaal voor baby’s in de leeftijd van 6 tot 12 maanden. Met het spel leren ze dat dingen blijven bestaan, ook als het even niet in het zicht is. Je kunt Nijntje voor het kind neerzetten en een theedoek over de pop leggen. Zet Nijntje aan, zodat hij geluid maakt. Om de 10 seconden laat Nijntje iets van zich horen en je baby zal merken dat Nijntje onder de theedoek is. Zal je kindje de doek eraf trekken?

Het tweede spelniveau

Speciaal voor een dreumes van 1 jaar tot 2,5 jaar. Je kindje leert rond deze leeftijd kruipen en lopen en met Nijntje wordt hij of zij daarin uitgedaagd. Als je dreumes zijn of haar ogen heeft gesloten, verstop je de pop op een plaats waar het figuurtje zichtbaar is. Je kindje mag daarna op zoek naar Nijntje en zal door de geluiden die de pop maakt al snel de juiste richting op gaan.

Het derde spelnievau

Wanneer kinderen 2,5 tot 4 jaar zijn zitten ze in de peuterleeftijd. Ook voor deze leeftijd is Nijntje Verstoppertje Spelen een uitdaging. Bij deze spelvariant kun je de locatiekaartjes gebruiken. Je gebruikt drie kaartjes en verstopt Nijntje op de plek die op één van de drie plaatjes is weergegeven. Je peuter kan alle plaatsen op de kaartjes afgaan en zal op één van die plaatsen Nijntje ontdekken. Je kunt zelf twee peuters tegen elkaar laten spelen door ze het locatiekaartje te laten winnen als ze Nijntje als eerste vinden.

Wat vinden wij goed aan Nijntje Verstoppertje Spelen

Je krijgt eindeloos speelplezier van een eenvoudig spelletje. De attributen zijn mooi vormgegeven en Nijntje kan ook nog geluiden maken. Ook opgeborgen is het een mooie decoratie voor de kinderkamer. Naast al het speelplezier wat je met Nijntje gaat beleven is het spel ook educatief. Je kind leert verstoppertje spelen op vroege leeftijd en leert begrijpen dat dingen niet zomaar kunnen verdwijnen. In 2012 werd het spel ook verkozen tot Speelgoed van het Jaar in de categorie 0 t/m 2 jaar.

Maar er zijn ook wat mindere kanten

De pop Nijntje is niet onbreekbaar. Als je baby, dreumes of peuter er hardhandig mee omgaat, kan het figuurtje kapot gaan. Daarnaast moet je nog AAA batterijen kopen als je het spel wilt spelen. Nijntje blijkt helaas niet lang mee te gaan op een set nieuwe batterijen, wat ik toch wel jammer vind. Hoewel Nijntje heel veel lawaai maakt wanneer de pop nog niet is gevonden, is deze vervolgens helemaal stil wanneer je kind Nijntje heeft gevonden. Jammer dat er geen geluidje volgt om het kind te belonen voor haar zoektocht.

Er zijn ook andere varianten beschikbaar

Het verstoppertje spel is ook verkrijgbaar in de varianten van Peppa Pig, Woezel en Pip of Bumba.

Ben je benieuwd naar andere leuke spelletjes die te maken hebben met Nijntje? Kijk dan eens bij onze twee lijsten met leukste spelletjes over Nijntje en leukste Nijntje spelletjes voor de allerjongste.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie