Nijntje Verstoppertje Spelen: voor de allerjongsten

Je bekijkt nu Nijntje Verstoppertje Spelen: voor de allerjongsten
Nijntje verstoppertje spelen

Eén van de allereerste spelletjes die je je kind leert is verstoppertje. Op babyleeftijd doe je je handen voor je ogen, kijkt je baby aan, haalt je handen weer weg en roept heel hard: ‘Kiekeboe!’ Je kind leert dan al wat verstoppen is en snapt ook dat iets wat verstopt is weer tevoorschijn zal komen. Nijntje Verstoppertje Spelen is daarom een spel wat de allerjongste kinderen al kunnen spelen.

Uitgever: Identity Games
Geschikt voor 2 tot 4 spelers
Geschikt van 1 tot 4 jaar
Speelduur van 20 minuten

Nijntje

Verstoppertje spelen verveelt nooit. Al op jonge leeftijd beginnen kinderen hiermee. Nijntje Verstoppertje Spelen kan je kind helpen om te leren wat verstoppen is. Het kan al gespeeld worden vanaf 6 maanden. Met 3 geheel eigen spelniveaus kun je je kind tot de kleuterleeftijd vermaken. Het spel gebruikt het succes van het alom bekende figuurtje Nijntje, bedacht door Dick Bruna. Elke dreumes, peuter of kleuter kent dit konijntje.

Nijntje verstoppertje spelen
Nijntje verstoppertje spelen

Mooi blik

Het spel Nijntje Verstoppertje Spelen zit in een mooi vierkant blik. Door het raampje in het deksel zie je Nijntje al zitten. Nijntje is een plastic speelfiguur. De pop heeft 2 AAA batterijen nodig, want hij maakt ook geluid tijdens het spel. De AAA batterijen worden niet meegeleverd. Verder bevat het blik wel de spelregels en 24 locatiekaartjes. Deze locatiekaartjes hebben een afbeelding erop van bijvoorbeeld een lamp, een tafel of een klok. De uitvoering in een blik zorgt ervoor dat het spel lang mooi zal blijven. Een blik kan echter tegen een stootje en is zeker met jonge kinderen een uitkomst.

Drie verschillende spelniveaus

Nijntje Verstoppertje spelen kan je op drie verschillende manieren spelen. De eerste methode is speciaal voor baby’s in de leeftijd van 6 tot 12 maanden. Met het spel leren ze dat dingen blijven bestaan, ook als het even niet in het zicht is. Je kunt Nijntje voor het kind neerzetten en een theedoek over de pop leggen. Zet Nijntje aan, zodat hij geluid maakt. Om de 10 seconden laat Nijntje iets van zich horen en je baby zal merken dat Nijntje onder de theedoek is. Zal je kindje de doek eraf trekken?

Het tweede speelniveau is voor de dreumes van 1 jaar tot 2,5 jaar. Je kindje leert rond deze leeftijd kruipen en lopen en met Nijntje wordt hij of zij daarin uitgedaagd. Als je dreumes zijn of haar ogen heeft gesloten, verstop je de pop op een plaats waar het figuurtje zichtbaar is. Je kindje mag daarna op zoek naar Nijntje en zal door de geluiden die de pop maakt al snel de juiste richting op gaan.

Wanneer kinderen 2,5 tot 4 jaar zijn zitten ze in de peuterleeftijd. Ook voor deze leeftijd is Nijntje Verstoppertje Spelen een uitdaging. Bij deze spelvariant kun je de locatiekaartjes gebruiken. Je gebruikt drie kaartjes en verstopt Nijntje op de plek die op één van de drie plaatjes is weergegeven. Je peuter kan alle plaatsen op de kaartjes afgaan en zal op één van die plaatsen Nijntje ontdekken. Je kunt zelf twee peuters tegen elkaar laten spelen door ze het locatiekaartje te laten winnen als ze Nijntje als eerste vinden.

Voordelen

Nijntje Verstoppertje Spelen is in 2012 verkozen tot Speelgoed van het Jaar in de categorie 0 t/m 2 jaar. Het geeft eindeloos speelplezier aan een vrij eenvoudig spelletje. De attributen zijn mooi vormgegeven en Nijntje maakt nog geluiden ook. Het spel neemt niet veel tijd in beslag en is makkelijk op te bergen of te gebruiken als decoratie voor de kinderkamer. Naast het speelplezier dat je hebt met Nijntje is het ook nog heel educatief. Je kind leert het spel verstoppertje spelen en op vroege leeftijd dingen niet zomaar ineens verdwijnen en weer terug kunnen komen. Het figuurtje Nijntje is daarnaast natuurlijk heel herkenbaar voor de meeste kinderen.

Speelgoed van het Jaar 2022

Nadelen

De pop Nijntje is niet onbreekbaar. Als je baby, dreumes of peuter er hardhandig mee omgaat, kan het figuurtje kapot gaan. Daarnaast moet je nog AAA batterijen kopen als je het spel wilt spelen. Deze zijn niet meegeleverd met het spel. De batterijen blijken snel op te gaan.

Nijntje maakt veel lawaai als je de pop nog niet hebt gevonden. Wanneer je kindje Nijntje wel vindt, maakt het poppetje geen reactie om het kind te prijzen voor zijn of haar zoektocht.

Andere varianten

Naast Nijntje zijn er ook nog andere varianten van dit spel. Zo kun je het spel ook krijgen in de vorm van Peppa Pig, Woezel en Pip of Bumba.

Speelgoed van het Jaar 2022

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Inzicht in de nieuwste, meest bijzondere of gewoon de leukste en meest populaire bordspellen. Wij proberen ze allemaal uit en delen onze mening met jou.

Geef een reactie