De top 8 leukste Nijntje spellen voor de allerjongsten!

Je bekijkt nu De top 8 leukste Nijntje spellen voor de allerjongsten!
Leukste Nijntje spellen

Toen Dick Bruna in 1955 zijn eerste Nijntje boekje schreef, kon hij nog niet weten hoe groot het succes van Nijntje zou worden. Nijntje, die in andere landen ook vaak Miffy wordt genoemd, ging over de hele wereld. Iedereen kent het kleine witte konijn dat de grootste avonturen meemaakt. Naast leesboeken kwamen er nog veel meer Nijntje artikelen op de markt. Er kwam Nijntje kleding, Nijntje servies en Nijntje beddengoed.

Ook heeft Nijntje al een heleboel spellen voortgebracht. Vaak zijn deze spellen voor de allerjongste kinderen, maar er zijn zeker ook spellen waarbij volwassenen mee kunnen doen. De Nijntje spellen zijn razend populair en gaan als warme broodjes over de toonbank. Wij zetten voor u de top 8 van leukste Nijntje bordspellen op een rij.

De Leukste Nijntje spellen

  1. Nijntje Verstoppertje Spelen – Identity Games
  2. Electro Wonderpen Nijntje – Jumbo
  3. Monopoly Nijntje 65 jaar – Monopoly
  4. Dick Bruna Reuzenkwartet – Ravensburger
  5. Nijntje Geluidjes Raden – Rubo Toys
  6. Nijntje Bonte Ballonnen – Ravensburger
  7. Nijntje Stoelendans – Identity Games
  8. Tiptoi Starter Set De avonturen van Nijntje – Ravensburger

1. Nijntje Verstoppertje Spelen – Identity Games

De eerste en wat ons betreft ook allerleukste Nijntje game is Nijntje Verstoppertje Spelen. Het spel is ontworpen voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar, maar is zeker ook nog leuk te spelen met kinderen in de kleuterleeftijd.

Nijntje verstoppertje spelen
Nijntje verstoppertje spelen

Het spel bestaat uit een Nijntje pop die geluid maakt en 24 verschillende kaartjes met plaatsen erop waar Nijntje verstopt kan zitten. Bij de allerjongste kinderen verstop je de Nijntje pop, zet hem aan en wacht af. De pop gaat dingen roepen, zoals: ‘Ik ben verstopt!’ en ‘Hier zit ik!’ Je kleintje zal al snel het geluid van Nijntje oppikken en op zoek gaan waar het geluid vandaan komt. Dreumessen en peuters zullen heel enthousiast reageren als ze de Nijntje pop uiteindelijk gevonden hebben. Het is al te spelen met baby’s van net 1 jaar oud die zelfstandig kunnen kruipen of wellicht al hun eerste stapjes zetten.

Nijntje verstoppertje spelen
Nijntje verstoppertje spelen

Voor ouderen kinderen zijn er 24 verschillende kaartjes meegeleverd. Je kunt je kindje hiermee hints geven over de verstopplek van Nijntje. Zet het geluid van Nijntje ook eens uit en laat ze aan de hand van de hints op de kaartjes erachter komen waar Nijntje zich schuilhoudt.

Nijntje Verstoppertje Spelen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Electro Wonderpen Nijntje – Jumbo

Samen met Nijntje kun je de leukste dingen leren. Bij dit spel ga je op zoek naar een antwoord op allerlei vragen. Het spel bestaat uit een wonderpen en 12 slimme elektronische kaarten. De wonderpen werkt op batterijen in samenwerking met de kaarten.

Electro Wonderpen Nijntje
Electro Wonderpen Nijntje

Op de kaarten staan verschillende opdrachten. Een voorbeeld van zo’n opdracht is bijvoorbeeld dat je kindje een deel van een afbeelding te zien krijgt en moet zoeken van welke complete afbeelding het een deel is. Als je kindje het antwoord weet kan hij met zijn wonderpen op het stipje naast de afbeelding gaan staan om zijn of haar antwoord in te voeren. Heeft hij of zij het goed, dan zal er een lampje gaan branden en speelt de wonderpen een muziekje af.

Electro Wonderpen Nijntje is al te spelen vanaf 2 jaar en stimuleert de ontwikkeling van een kind. Hij of zij zal de eerste verbanden gaan leggen en leren over alledaagse dingen.

Electro Wonderpen Nijntje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Monopoly Nijntje 65 jaar – Monopoly

Monopoly Nijntje 65 jaar
Monopoly Nijntje 65 jaar

In het jaar 2020 bestaat Nijntje 65 jaar. Om dit te vieren heeft Monopoly een nieuwe spelvariant uitgebracht van het populairste bordspel ter wereld. In deze Monopoly koop je niet de Kalverstraat of De Blaak maar koop je het huis van Nijntje of Boris Beer. Ook kun je investeren in bijvoorbeeld een vliegtuig, circustent of molen.

Monopoly Nijntje 65 jaar speelbord
Monopoly Nijntje 65 jaar speelbord

De spelregels van Monopoly Nijntje 65 jaar zijn helemaal hetzelfde als de spelregels van het originele bordspel. Het is dan ook niet geschikt voor de allerjongste kinderen, wat je wel zou verwachten met deze vormgeving. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen goed meespelen aan dit spel. Wat ons betreft een echte collectors item die je als echte Monopoly en/of Nijntje fan in huis moet hebben.

Monopoly Nijntje 65 jaar is verkrijgbaar bij bol.com.

4. Dick Bruna Reuzenkwartet – Ravensburger

Dick Bruna Reuzenkwartet
Dick Bruna Reuzenkwartet

Het Dick Bruna Reuzenkwartet is één van de bekendste kwartetspellen die er bestaan. Grote kans dat jij als klein jongetje of meisje ook dit kwartetspel hebt gespeeld. De reuzenkwartet bestaat volledig uit plaatjes en is dus al door heel jonge kinderen te spelen. Ravensburger adviseert een leeftijd vanaf 2 jaar, maar wij denken dat kinderen dan nog net iets te jong zijn om het spelletje kwartet te begrijpen. Vanaf de kleuterschool is het spel goed speelbaar.

Dick Bruna Reuzenkwartet
Dick Bruna Reuzenkwartet

Het reuzenkwartet bevat afbeeldingen van Dick Bruna die in alle Nijntje boeken voorkomen. Zo is er een set van vier kaarten met verschillende soorten bloemen, als de tulp, boterbloem en het sneeuwklokje. Ook is er een set met boederijdieren met onder andere een koe en een schaap. De plaatjes zijn heel herkenbaar voor kleuters. Jonge kinderen leren een simpel maar leuk spel en volwassenen kunnen goed meespelen met dit kaartspel.

Dick Bruna Reuzenkwartet is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Nijntje Geluidjes Raden – Rubo Toys

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in 2014 is dit geluidenspel een echte aanrader voor de allerjongste kinderen. Met dit spel leert je kleintje geluiden herkennen van verschillende dieren, zoals de koe, aap en de bij. De speciale meegeleverde drukknop maakt de leukste geluiden.

Nijntje Geluidjes Raden
Nijntje Geluidjes Raden

Iedere speler aan dit spel krijgt een gekleurd kastje met dierenplaatjes. De kastjes hebben de basiskleuren groen, rood, geel en blauw. Elk kastje heeft 6 plaatjes van dieren met luikjes. Druk nu op de drukknop en luister naar het geluid dat je hoort. Is het geluid van een dier dat jij op jouw kastje hebt staan, dan mag je het luikje sluiten. Wie heeft als eerste al zijn luikjes gesloten?

Tijdens dit spel leert je kindje geluiden herkennen, maar ook dieren koppelen aan geluiden. Alle plaatjes en illustraties zijn gemaakt in Nijntje thema. Het spel is speelbaar vanaf de peuterleeftijd.

Nijntje Geluidjes Raden is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Nijntje Bonte Ballonnen – Ravensburger

Nijntje Bonte Ballonnen
Nijntje Bonte Ballonnen

Met Nijntje Bonte Ballonnen leert je kindje op een simpele leuke manier kleuren herkennen door de juiste kleur op het ballonnetje te leggen. Vanaf 3 jaar is dit spelletje al te spelen en een goede voorbereiding op de basisschool.

Nijntje Bonte Ballonnen
Nijntje Bonte Ballonnen

Elke speler krijgt voorafgaand aan dit spelletje een plaat waar één of meerdere Nijntje figuren op staan met ballonnen in de kleuren rood, wit, blauw, geel, groen en oranje. Ook krijgt elke speler zes losse ballonnetjes in de 6 kleuren. Deze kleuren staan ook op de dobbelsteen die is meegeleverd. Om de beurt gooi je met de dobbelsteen. De kleur die je gooit mag je bedekken met een los ballonnetje. Welke speler heeft als eerste al zijn ballonnetjes bedekt?

Nijntje Bonte Ballonnen is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Nijntje Stoelendans – Identity Games

Nijntje Stoelendans
Nijntje Stoelendans

Houdt je kindje van dansen, zingen en springen en is hij of zij altijd actief bezig. Dan is dit spel een echte aanrader. Bij Nijntje Stoelendans leert je kindje dansen op muziek en stilstaan als de muziek stopt. Er zijn drie verschillende niveaus om op te spelen en er is ook nog een vierde mogelijkheid waarbij je echte stoelendans speelt.

Voor de allerjongsten gebruik je alleen de drukknop. Druk op de knop en luister naar de muziek. Je kindje mag dansen tot de muziek ophoudt met spelen. Staat hij of zij op tijd stil als de muziek stopt? Om het voor peuters iets moeilijker te maken kun je de danscirkels die bij het spel zitten gebruiken. Je verspreidt deze over de vloer heen. Zodra de muziek stopt noem je één van de afbeeldingen die op de kaarten staan. Je kindje moet zo snel mogelijk op die kaart gaan staan. Ook kun je gebruik maken van de danskaarten. Op deze kaarten staan bewegingen die je zelf kan voordoen en je kindje dan na moet doen op de muziek.

Nijntje Stoelendans
Nijntje Stoelendans

Voor de nog oudere kinderen kun je gaan spelen met punten. Op de achterkant van de danscirkels staan voorwerpen of staat Nijntje afgebeeld met een punt erbij. Verspreid al de danscirkels over de grond en start de muziek. Als de muziek stopt en je staat op een danscirkel, dan mag je deze in je eigen bezit nemen. Dit kan dus een voorwerp zijn, maar ook een punt. Aan het einde van het spel kijk je wie de meeste punten heeft verzameld. De vierde mogelijkheid is een echte stoelendans. Gebruik de danscirkels als stoelen en neem er elke keer één weg.

Het leuke aan Nijntje Stoelendans is dat je steeds weer nieuwe ideeën krijgt met het spel. Je kindje is actief bezig en wordt ook nog eens muzikaal van dit spel.

Nijntje Stoelendans is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Tiptoi Starter Set De avonturen van Nijntje – Ravensburger

TipToi Starter Set: De Avonturen van Nijntje
TipToi Starter Set: De Avonturen van Nijntje

Iedereen kent ondertussen Tiptoi wel. Een leuk educatief leersysteem waarbij leren tot leven wordt gebracht. In de starter set vind je alles wat je nodig hebt voor een compleet Tiptoi avontuur. Op de Tiptoi stift zijn de juiste gegevens voor het geluidenprentenboek De avonturen van Nijntje al gedownload. De interactieve stift kan je later opnieuw gebruiken voor andere Tiptoi sets.

TipToi Starter Set: De Avonturen van Nijntje
TipToi Starter Set: De Avonturen van Nijntje

Vanaf drie jaar is het al mogelijk om deze set te gebruiken. Het prentenboek met een leuk avontuur over Nijntje bestaat uit 12 pagina’s met interessante verhalen. Gebruik de stift om dingen in het boek aan te tippen en luister naar de verhalen en liedjes die uit de pen komen. Je leert van alles over de leefomgeving met prachtige plaatjes van het konijn Nijntje.

TipToi: De Avonturen van Nijntje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie