De 12 leukste spellen van Nijntje (2024)

Je bekijkt nu De 12 leukste spellen van Nijntje (2024)
De leukste spellen met Nijntje thema

Hou je van spelletjes spelen en ook van het lieve knuffelkonijntje Nijntje, lees dan snel verder. Wij gingen op zoek naar de leukste spellen van Nijntje en zetten ze hier voor jou op een rij. Van Nijntje Kiekeboe tot een Monopoly versie helemaal in de stijl van Nijntje. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is uitgebracht.

Nijntje is het schattige konijn dat bedacht is door kinderboekenschrijver Dick Bruna. In de jaren 50 kwam het eerste boekje uit in de reeks die nog lang door zou gaan. De afbeeldingen van Nijntje waren simpel. Nijntje bestond eigenlijk voornamelijk uit zwarte lijnen met witte vulling. Vaak heeft Nijntje een rood shirtje aan. De verhalen gaan dat Dick Bruna de boekjes schreef naar aanleiding van een konijntje dat hij had gezien met zijn zoontje in de duinen van Egmond aan Zee. Hij verzon toen verhalen om dit beeld levendig te houden.

Na verloop van jaren werd Nijntje vertaald in heel veel landen en werd er een hele merchandise opgezet. Zo ook een heleboel Nijntje spellen, die we hieronder voor je zullen beschrijven.

De 12 leukste Nijntje spellen

Iedereen wordt blij van het lieve konijntje Nijntje. Om kinderen te verblijden en om gelijk educatief bezig te zijn kwamen er veel Nijntje spellen op de markt. Hieronder een overzicht van de leukste Nijntje spellen.

 1. Nijntje Verstoppertje Spelen
 2. Nijntje Reuzenkwartet
 3. Nijntje Kiekeboe
 4. Ravensburger Lottino
 5. Ravensburger Nijntje 6-in-1 spellen
 6. Nijntje Bonte Ballonnen
 7. Monopoly Nijntje 65 jaar jubileum editie
 8. Nijntje Dobbelsteen Puzzel
 9. Nijntje Stoelendans
 10. Nijntje Memory
 11. Loco Bambino Nijntje, samen spelen met Nijntje
 12. Nijntje Junior Colorino

1. Nijntje Verstoppertje Spelen

Het allerbekendste spel van Nijntje is Nijntje Verstoppertje Spelen. Heel veel peuters hebben dit spel wat geleverd wordt in blik in de kast staan. Het spel is zelfs Speelgoed van het Jaar geworden in 2012. Nijntje Verstoppertje Spelen is geschikt voor de allerkleinste kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 4 jaar.

Nijntje verstoppertje spelen
Nijntje verstoppertje spelen

Het spel is eigenlijk heel simpel. Een volwassen persoon verstopt een pop van Nijntje van ongeveer 10 centimeter groot in huis. Dit kan op een makkelijke plaats zijn voor hele jonge peuters, maar ook op een wat moeilijkere plaats voor de bijna-kleuters. Je peuter gaat vervolgens op zoek naar Nijntje. Om de tien seconden zal Nijntje een zinnetje zeggen, zodat de peuter op het geluid kan afgaan. De peuter die Nijntje als eerste heeft gevonden wint het spel.

Je kunt ook werken met de meegeleverde kaartjes. Op de kaartjes staan attributen die je kan vinden in huis. Geef met de kaartjes aan, waar Nijntje zich ongeveer bevindt. Je peuter moet de kaartjes ontdekken en zo de juiste weg naar Nijntje zien te vinden.

Nijntje Verstoppertje Spelen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Nijntje Reuzenkwartet

Iedereen kent het spelletje kwartet wel. Je krijgt kaarten in je hand en door te ruilen met andere spelers moet je ervoor zorgen dat je vier kaarten van dezelfde serie in je hand krijgt. Deze kaarten zijn dan een setje en mag je voor je op tafel leggen. De winnaar is degene met de meeste kwartetten voor zich op tafel aan het einde van het spel.

Nijntje reuzenkwartet
Nijntje reuzenkwartet

Ravensburger bracht een speciaal Nijntje kwartet uit met kaarten met figuren uit de kinderboeken. Zo staan er op de ene kaartenset allerlei verschillende bloemen en op de andere kaartenset allerlei verschillende dieren. Het is ook nog eens een reuzenkwartet, wat betekent dat de kaarten van het kwartetspel extra groot zijn en dus makkelijk te bekijken door jonge kinderen. De aanbevolen leeftijd voor dit spel is 3 jaar.

Nijntje Reuzenkwartet is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Nijntje Kiekeboe

Nijntje Kiekeboe is een spel voor de allerjongste kinderen. Het is een nog makkelijkere versie dan Nijntje Verstoppertje Spelen. In Nijntje Kiekeboe zet je Nijntje onder een huisje. Wanneer het even stil is gaat Nijntje giechelen. Elke 7 seconden volgt er gegiechel en kan je kindje door hebben dat Nijntje onder het huisje verstopt zit. Wanneer je peuter het huisje optilt en Nijntje ziet, zal Nijntje heel hard ‘Kiekeboe!’ roepen.

Nijntje Kiekeboe
Nijntje Kiekeboe

Wil je het spelletje iets moeilijker maken voor de wat oudere peuters dan is er de mogelijkheid om nog 1 of 2 huisjes toe te voegen. Je peuter zal dan moeten raden onder welk huisje Nijntje zich schuilhoudt. Ook hier zal om de 7 seconden gelach klinken en roept Nijntje ‘Kiekeboe!’ als het goede huisje wordt opgetild.

Nijntje Kiekeboe is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Ravensburger Lottino

Ravensburger Lottino is een prachtig spel voor peuters en kleuters. In dit spel leer je plaatjes herkennen en de juiste plaatjes bij je speelbord zoeken. Het spel bestaat uit een soort bingokaarten met allerlei afbeeldingen van Nijntje erop. Elke kaart heeft negen afbeeldingen. Daarnaast zijn er losse kaartjes met diezelfde afbeeldingen. Het is de bedoeling dat je de kaartjes matcht met je eigen bingokaart. Wanneer je als eerste je kaart volledig bedekt hebt met kleine kaartjes win je het spel.

Ravensburger Lottino
Ravensburger Lottino

In het begin is dit nog wel lastig voor kleine kinderen. Het is dan handig om de juiste kaarten al bij de bingokaart te leggen. Zo kunnen ze sneller en makkelijker de plaatjes herkennen. Maar na verloop van tijd kun je dit Nijntje spel gaan spelen volgens de echte spelregels en dan is het een ware hit. De vormgeving is prachtig en heel herkenbaar als je ook de boeken van Dick Bruna met ze leest.

Ravensburger Lottino is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Ravensburger Nijntje 6-in-1 spellen

Deze doos vol spellen behoort zeker tot de leukste spellen van Nijntje. Je kunt er niet één spel mee spelen, maar wel zes. Zo zit er in deze doos onder andere een kwarterspel, een memoryspel, een lottospel en een wedstrijdspel. Alle spellen hebben afbeeldingen met Nijntje erop en zijn heel herkenbaar voor de jongste spelers.

Ravensburger Nijntje 6-in-1 spellen
Ravensburger Nijntje 6-in-1 spellen

De spellendoos is aan te raden vanaf een leeftijd van 3 jaar. Ze kunnen dan heel goed alle spellen meespelen en begrijpen ook hoe de regels in elkaar zitten. Niet alleen Nijntje, maar ook vader en moeder Pluis en al haar vriendjes doen mee in deze spellendoos. Leer de personages beter kennen en win elk spel uit deze box.

Ravensburger Nijntje 6-in-1 spellen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Nijntje Bonte Ballonnen

In het leuke spel Nijntje Bonte Ballonnen gaan jij en je kleintje ervoor zorgen dat op elke ballon op je kaart een kleur komt te liggen. De kleuren moeten natuurlijk matchen en dit doe je door met de dobbelsteen te rollen en de juiste kleur te zoeken. De spelregels zijn kinderlijk eenvoudig, maar dat maakt het ook zo leuk.

Nijntje Bonte Ballonnen
Nijntje Bonte Ballonnen

Je dobbelt met de dobbelsteen en deze rolt op een bepaalde kleur. Je mag nu een ballon in deze kleur pakken. De ballon in de kleur kun je op je eigen kaart leggen. Zo dobbel je tot je alle kleuren ballonnen op je kaart hebt liggen. Degene die als eerste zijn kaart vol heeft win het spel.

Nijntje Bonte Ballonnen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Monopoly Nijntje 65 jaar jubileum editie

Eén van de leukste spellen is Monopoly. Maar wist je dat er van Monopoly allerlei versies zijn uitgekomen. De Nijntje 65 jaar editie is er één van en is helemaal gemaakt met afbeeldingen van het konijntje van Dick Bruna. Het spel is uitgekomen in 2020, toen Nijntje precies 65 jaar oud was.

Monopoly Nijntje 65 jaar jubileum editie
Monopoly Nijntje 65 jaar jubileum editie

In Monopoly Nijntje 65 jaar jubileum editie komen heel veel dingen terug uit het bekende Monopoly spel. Zo heb je ook een Algemeen Fonds en een Kans stapel en kun je nog steeds in de gevangenis belanden. De treinstations zijn nog steeds herkenbaar, maar voor de verschillende straten heb je wel andere namen. Zo koop je bij deze versie van Monopoly niet de Dorpstraat of Ons Dorp, maar De Hooischuur en De Boerderij. De allerduurste ‘straten’ zijn Het Kasteel en Het Paleis. Een leuke nieuwe versie die er ook nog eens prachtig uitziet.

Monopoly Nijntje 65 jaar jubileum editie is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Nijntje Dobbelsteen Puzzel

Nog een spel voor de allerkleinsten is het spel Nijntje Dobbelsteen Puzzel. In dit spel ga je puzzelen met behulp van een dobbelsteen. Elke keer rol je de dobbelsteen en zie je op welke kleur hij eindigt. Dit is de kleur waarvan je een puzzelstukje mag pakken. Als je een tweede puzzelstukje verdient, moet je dit aan je eerste puzzelstukje vast proberen te maken. Bij zes puzzelstukjes is je puzzel af en verschijnt er een afbeelding met Nijntje erop.

Nijntje Dobbelsteen Puzzel
Nijntje Dobbelsteen Puzzel

Het is dus de kunst om zo snel mogelijk alle kleuren een keer gedobbeld te hebben, want dan heb je ook als eerste je puzzel in elkaar. Wanneer je de eerste bent die de puzzel met Nijntje erop af heeft, heb je gewonnen. Het spel leert kleine kinderen snel kleuren ontdekken en zorgt ook nog eens voor een goede motoriek als ze de puzzelstukjes aan elkaar maken.

Nijntje Dobbelsteen Puzzel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Nijntje Stoelendans

Nog zo’n mooi spel in een handig blik is Nijntje Stoelendans. In dit spel kunnen de allerjongste kinderen meedoen. Het is een ritmisch en muzikaal spel, wat alle kinderen blij maakt. In het blik zit een unieke muziekdoos met allerlei Nijntje geluiden en muziekjes. Je kindje pakt een dansopdracht, drukt op de knop en de muziek gaat spelen.

Nijntje Stoelendans
Nijntje Stoelendans

Het is de bedoeling dat je op de danscirkel danst tot de muziek stopt met spelen. Daarna mag je de danscirkel omdraaien en zie je een plaatje. Kinderen van jonge leeftijd leren bewegen en dansen op verschillende muziekstijlen. Ze zullen herkennen wanneer ze mogen dansen en wanneer ze moeten stoppen. Ook wordt er gewerkt met dieren die op een bepaalde manier bewegen en dansen. Weet jouw kindje hoe bijvoorbeeld een vogel danst?

Nijntje Stoelendans is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Nijntje Memory

Eén van de leukste spellen van Nijntje is Nijntje Memory, omdat je kindje hierbij leert onthouden. Het Nijntje Memory spel is dan ook een heel educatief spel en kan al vanaf jonge leeftijd gespeeld worden. Wanneer je start met het spel gooi je alle kaartjes op zijn kop op tafel. Je sorteert het spel in rijen en dan mag de eerste persoon starten.

Nijntje Memory
Nijntje Memory

Elke beurt mag je twee kaartjes omdraaien en deze twee kaartjes moeten hetzelfde zijn om ze ook daadwerkelijk te winnen. Je kindje moet dus goed onthouden waar welk plaatje ook alweer lag. Wanneer hij of zij twee dezelfde kaartjes omdraait mag hij of zij de kaartjes houden. Wie wint uiteindelijk de meeste setjes met kaartjes?

Nijntje Memory is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

11. Loco Bambino Nijntje, samen spelen met Nijntje

Eén van de meest gespeelde spellen op scholen is Loco Bambino. Loco kun je zelfstandig spelen en je kan na afloop de antwoorden opzoeken. Zo kun je zien of je het spel goed hebt gespeeld. Het Loco Bambino pakket met Nijntje is voorzien van een basisspel Loco Bambino en 2 boekjes van Nijntje.

Loco Bambino Nijntje
Loco Bambino Nijntje

In het boekje staan opdrachten waarbij je kindje de juiste tegel op het juiste plaatje moet leggen. Wanneer je dit goed doet en dan je Loco Bambino bakje omdraait, verschijnt er een patroon aan de achterkant op je tegels. Als het patroon niet verschijnt, moet je je fouten nog verbeteren. Juist voor kleine kinderen is Nijntje heel herkenbaar en zullen ze het leuk vinden om met het schattige konijntje te spelen en leren.

Loco Bambino Nijntje, samen spelen met Nijntje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

12. Nijntje Junior Colorino

In Nijntje Junior Colorino is het de bedoeling dat je kleuren gaat ontdekken. Je leert welke kleuren er zijn en wat dezelfde kleur is. Het spel bestaat uit een transparant bord waar gekleurde bolletjes op kunnen worden gelegd. De bolletjes passen precies in de voorgedrukte gaatjes. Er zijn platen van Nijntje meegeleverd, die je eronder kunt leggen.

Nijntje Junior Colorino
Nijntje Junior Colorino

Het is de bedoeling dat je kindje de juiste kleur bolletjes in de juiste gaatjes weet te plaatsen. Een geel bolletje moet bijvoorbeeld op de gele boot van Nijntje. Of een blauw bolletje op het water waar Nijntje in vaart. Een heel leerzaam spel voor kinderen vanaf 2 jaar oud.

Nijntje Junior Colorino is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie