Speelgoed van het Jaar 2023: de winnaars!

Je bekijkt nu Speelgoed van het Jaar 2023: de winnaars!
Winnaars Speelgoed van het Jaar 2023

De Speelgoed van het Jaar verkiezing wordt ieder jaar gehouden. Deelnemers kunnen zichzelf aanmelden middels een inschrijfformulier dat tot juni beschikbaar is. Een vakjury kiest daarna drie soorten speelgoed in elke categorie. Deze winnaars worden in september bekend gemaakt, waarna het publiek op het allerbeste speelgoed kan stemmen.

De categorieën

Er zijn ruim 17 categorieën waar deelnemers van de Speelgoed van het Jaar verkiezing zich in kunnen opgeven. Voor Bordspeltijd zijn wij vooral benieuwd naar de winnaars in de categorieën Kinderspellen, Familiespellen tot 12 jaar, Familiespellen vanaf 12 jaar, Kidult/18+, Kennerspellen en Puzzels. Onze doelgroepen zullen dit speelgoed het meest gebruiken. Er zijn weer heel wat nieuwe spellen geselecteerd in de categorieën, waar wij zelf als Bordspeltijd ook fan van zijn. In de spellen categorieën doen in 2023 vooral Asmodee en 999games het goed. Beide hebben ze veel winnaars.

Winnaars Speelgoed van het Jaar verkiezing 2023

Hieronder zullen wij een overzicht laten zien van het gekozen speelgoed door de vakjury van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2023. Aan jou nu nog de taak om te stemmen op het beste speelgoed via de website van Speelgoed van het Jaar. Welk spel of welk speelgoed vind jij het allerbeste? We beginnen ons overzicht van winnaars met de voor ons meest van toepassing zijnde categorieën, de spellen categorieën.

Winnaars Kennerspellen Speelgoed van het Jaar 2023

Heat

Heat bordspel
Heat bordspel

Met Max Verstappen die menig Formule 1 wedstrijd weet te winnen, willen we zelf ook wel eens achter het stuur kruipen van zo’n raceauto. Met het bordspel Heat is dat mogelijk. Scheur over het circuit, maar zorg ervoor dat je banden niet te warm worden. Koop nieuwe accessoires voor je auto, waarmee hij steeds sneller gaat, makkelijker bochten neemt of beter op de weg ligt. Elk spel is anders en je waant jezelf een echte coureur. Het spel is te spelen met maximaal 6 personen, maar kan ook gespeeld worden als solospel.

Heat is een uitdagend spel van Asmodee en is verkrijgbaar bij Bol.com.

Wolven

Wolven
Wolven

In het spel Wolven ben je leider van je eigen roedel wolven. Het is de bedoeling dat je je roedel gaat uitbreiden met meer wolven, maar ook je leefgebied gaat vergroten. Je kunt schuilplaatsen en holen bouwen en daarmee de eigenschappen van je roedel verbeteren. Zodra de maan een bepaalde stand heeft bereikt volgt er een puntentelling. Je moet ervoor zorgen dat jij dan de grootste roedel hebt in een bepaald gebied. Aangezien elke roedelleider dit wil, zal dit nog een heel gevecht worden.

Wolven is een strategisch spel van 999games en is verkrijgbaar bij Bol.com.

Evergreen

Evergreen bordspel
Evergreen bordspel

In Evergreen hebben jij en je medespelers een nieuwe planeet ontdekt. Deze planeet heeft nog geen ecosysteem en aan jullie de taak om dit aan te leggen. De planeet draait net als de aarde om de zon, waardoor op sommige plekken zon is en op sommige plekken schaduw. Je zult bomen, struiken en meren moeten aanleggen om te zorgen voor voldoende zuurstof en water. Punten krijg je vooral voor elementen die zon vangen, maar elke ronde komt de zon uit een andere hoek.

Evergreen is een tactisch spel van 999games en verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Familiespellen vanaf 12 jaar Speelgoed van het Jaar 2023

De Betoverde Torens

De Betoverde Torens
De Betoverde Torens

In De Betoverde Torens gaan eindexamenklassen van de Hogeschool voor de Toverkunsten de strijd aan om als eerste de Ravenstoren te bereiken. Dit doe je door het pad te volgen en de torens te bezetten. Maar onderweg zijn er allerlei valkuilen. Ook kunnen andere spelers je hinderen op je weg naar het worden van een meestermagiër. Laat jij als eerste de torens vliegen en bereik jij de Toren van het Graafschap der Raven?

De Betoverde Torens is een magisch spel van HOTgames en verkrijgbaar bij Bol.com.

Akropolis

Akropolis spel
Akropolis spel

Het spel Akropolis is een tegellegspel waarin je de oude Griekse stad gaat bouwen. Ben jij de architect die zorgt voor de meeste welvaart en roem? Met tegels bouw je woningen, tempels, tuinen en markten en breid je je stad steeds verder uit. Je stad is niet alleen in de breedte uit te breiden, maar de tegels kunnen ook op elkaar worden gelegd. Breng je stad naar de hemel en maak er een prachtige bloeiende plek van.

Akropolis is een tegellegspel van Geronimo Games en verkrijgbaar bij Amazon.nl.

Skull

Skull bordspel
Skull bordspel

Skull is een kaartspel, waarbij bluffen een grote rol speelt. Elke speler heeft in zijn hand zowel doodskoppen als rozen. Je speelt kaarten gesloten op tafel, totdat een speler moedig genoeg is om een bod te doen. Hij biedt hoeveel op tafel liggende kaarten hij om kan draaien zonder een doodskop te trekken. Andere spelers mogen overbieden en dan begint het trekken. Trek je alleen rozen, dan win je het spel. Trek je per ongeluk een doodskop, dan moet je deze ronde één van je kaarten afleggen.

Skull is een blufspel van Asmodee en verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Familiespellen tot 12 jaar Speelgoed van het Jaar 2023

Mycelia

Mycelia bordspel
Mycelia bordspel

Het spel Mycelia is een deckbuilding spel speciaal voor kinderen. Het makkelijke spelprincipe zorgt ervoor dat kinderen op een simpele manier leren hoe zo’n spelvariant werkt. In Mycelia is het de bedoeling dat je dauwdruppels op de juiste plek op het spelbord krijgt en ze daarna wegspeelt in de tempel. De kaarten van het spel zijn mysterieuze bosbewoners die jou kunnen helpen met de speciale vaardigheden die ze hebben.

Mycelia is een deckbuilding van Ravensburger en verkrijgbaar bij bol.com.

Dixit Disney

Dixit Disney
Dixit Disney

Ben je fan van Dixit, maar ken je de speelkaarten door en door? Ben je toe aan iets nieuws? Dan is Dixit Disney het nieuwe spel voor jou. Dixit Disney werkt precies hetzelfde als de normale versie van Dixit. Een speler kiest een kaart uit zijn hand en verzint er een woord bij. Vervolgens mogen de andere spelers een kaart neerleggen die past bij dit woord. De kaarten worden gehusseld en elke speler moet stemmen op de kaart, waarvan hij denkt dat de startspeler deze heeft neergelegd. Bij Dixit Disney zijn de kaarten geïnspireerd op Disney verhalen en personages.

Dixit Disney is een verhalenspel van Asmodee en verkrijgbaar bij Bol.com.

Kites

Kites bordspel
Kites bordspel

In Kites moet je alle ballen in de lucht houden. In dit geval gaat het om vliegers, uitgebeeld als zandlopers. Dit coöperatieve spel geeft je een behoorlijke portie stress. Terwijl de zandlopers langzaam leeglopen moeten jullie de hele trekstapel met kaarten wegspelen. Lukt het jullie om de vliegers hoog te houden en niet over de tijd heen te gaan?

Kites is een coöperatief spel van Asmodee en verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Kinderspellen Speelgoed van het Jaar 2023

Magische Berg

Magische Berg
Magische Berg

Onderaan de Magische Berg woont tovenaar Balduin. Met behulp van dwaallichten roept hij zijn tovenaarsleerlingen bij hem. Maar op het pad zullen ook boze heksen verschijnen. Deze zoeken ook de weg naar het dal waar tovenaar Balduin is. Met magische krachten kun je de dwaallichten de juiste weg laten leiden voor de tovenaarsleerlingen en de gemene heksen afschrikken.

Magische Berg is een race spel van 999games en verkrijgbaar bij Bol.com.

Bende op de Boerderij

Bende op de Boerderij
Bende op de Boerderij

Het spel Bende op de Boerderij is op twee manieren te spelen. Je kunt het zowel coöperatief spelen als competitief. Als je samenwerkt moet je er voor zorgen dat alle dieren voor zonsondergang in de juiste wei zijn geplaatst. Maar wanneer je tegen elkaar speelt kun je elkaar dwarsbomen door de wei af te sluiten met hekken. Ben jij degene die als eerste zijn dieren weer in de wei heeft?

Bende op de Boerderij is een vrolijk kinderspel van MNKY Entertainment en verkrijgbaar bij Bol.com.

Cats and Boxes

Cats and Boxes
Cats and Boxes

Bij het spel Cats and Boxes moet je ervoor zorgen dat alle katten in een doos terechtkomen. Dit kan vaak maar op een paar manieren en vergt veel denkwerk. Er zijn in totaal 60 opdrachtenkaarten, die moeilijker zijn dan je denkt. Breng jij alle katten in hun doos?

Cats and Boxes is een denkspel van Smartgames en verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Kidult/18+ Speelgoed van het Jaar 2023

Party & Co Extreme

Party & Co Extreme
Party & Co Extreme

Het partyspel Party & Co gaat al heel wat jaren mee. In vier verschillende categorieën moet je spelletjes spelen om als eerste over de finish te komen. Zo moet je tekenen, vragen beantwoorden, boetseren met boetseerklei of beroemdheden imiteren. Party & Co Extreme gaat weer een beetje verder en heeft weer nieuwe vragen en antwoorden en knotsgekke opdrachten.

Party & Co Extreme is een partyspel van Jumbo en verkrijgbaar bij Bol.com.

LEGO Icons Wilde Bloemen Boeket

LEGO Icons Wilde Bloemen Boeket
LEGO Icons Wilde Bloemen Boeket

LEGO voor volwassenen bestaat echt. Het Wilde Bloemen Boeket van LEGO Icons is hier een voorbeeld van. Met deze LEGO ben je creatief in de weer en maak je je eigen boeket. Je kunt ontelbare keren herbouwen, inkorten en verlengen. Zo geef je je eigen draai aan het LEGO boeket.

LEGO Icons Wilde Bloemen Boeket is verkrijgbaar bij Bol.com.

De Verraders

De Verraders
De Verraders

Het RTL programma De Verraders is ontzettend populair. Niet gek dat er dan ook een bordspel van gemaakt is. In het spel ben je de verrader of één van de getrouwen. Samen voer je missies uit en tijdens de nacht zijn er stemrondes. Je overlegt over de acties die elke speler had en stemt op jouw verrader. Win jij het spel van De Verraders?

De Verraders is een spannend spel van Identity Games en verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Puzzels Speelgoed van het Jaar 2023

Tower Stacks

Tower Stacks
Tower Stacks

In Tower Stacks ga je een toren bouwen met onderdelen van een kasteel. Je toren moet de hoogte in en dit kan vaak maar op een aantal manieren. In het meegeleverde boekje staan 80 verschillende opdrachten waarbij je de toren moet opbouwen. Lukt het jouw om de toren van de grond af aan op te bouwen en alle missies te voltooien?

Tower Stacks is een puzzelspel van Smartgames en verkrijgbaar bij Bol.com.

Cubic Fun 3D puzzel Titanic LED

Cubic Fun 3D puzzel Titanic LED
Cubic Fun 3D puzzel Titanic LED

De Titanic nabouwen met 3D puzzelstukjes klinkt als een droom die uitkomt. Met de Cubic Fun 3D puzzel kan je dit helemaal waarmaken. De puzzel bestaat uit 266 stukjes en heeft zelfs ingebouwde LED verlichting. Als de puzzel af is kun je de Titanic dan ook prachtig tentoonstellen met de lampjes aan.

Cubic Fun 3D puzzel Titanic LED is verkrijgbaar bij Bol.com.

3D puzzel Apollo Saturn V

3D puzzel Apollo Saturn V
3D puzzel Apollo Saturn V

Een 3D puzzel in de vorm van een raket met heel veel puzzelstukjes. Met ruim 440 stukjes bouw je je eigen Apollo Saturn V met een grootte van wel bijna een meter. Met deze puzzel ben je wel een aantal uurtjes zoet, maar het eindresultaat mag er wezen.

3D puzzel Apollo Saturn V is een puzzel van Ravensburger en verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Bouw en Constructie Speelgoed van het Jaar 2023

LEGO DREAMZzz Mevrouw Castillo’s Schildpadbusje

LEGO DREAMZzz Mevrouw Castillo's schildpadbusje
LEGO DREAMZzz Mevrouw Castillo’s schildpadbusje

Met deze LEGO DREAMZzz set kun je zowel een camper maken als een fantasierijk Schildpadbusje. Beide variaties staan in een handige handleiding uitgelegd en kunnen gebouwd worden door kinderen vanaf 7 jaar aan de hand van een stappenplan. Voor dit speelgoed moet je je fantasie gebruiken en kun je urenlang verhalen spelen.

LEGO DREAMZzz Mevrouw Castillo’s Schildpadbusje is verkrijgbaar bij Bol.com.

GraviTrax Junior Starter Set My Jungle

GraviTrax Junior Starter Set My Jungle
GraviTrax Junior Starter Set My Jungle

Met de starterset van GraviTrax Junior kan je kindje zijn eigen kogelbaan bouwen. De set die My Jungle heet heeft ruim 100 onderdelen om de fantasie de vrije loop te laten gaan. Maak een baan waar de balletjes soepel overheen rollen met leuke decoratie en spannende hellingen. GraviTrax Junior is geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

GraviTrax Junior Starter Set My Jungle is verkrijgbaar bij Bol.com.

Mega Bloks First Builders Move ’n Groove Caterpillar

Mega Bloks First Builders Move n Groove Caterpillar
Mega Bloks First Builders Move n Groove Caterpillar

Met de leuke rups van Mega Bloks kunnen jonge kinderen bouwen en bewegen. Dreumesen en peuters leren de fijne motoriek door de blokken op elkaar te stapelen. Ook kunnen ze allerlei zintuigelijke waarnemingen doen. Zo is er een spiegel op de rups en zijn er knoppen waaraan gedraaid kan worden. Er ontstaan geluidjes en bewegingen.

Mega Bloks First Builders Move ’n Groove Caterpillar is verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Knutsel en Creatief Speelgoed van het Jaar 2023

Miniverse Make it Mini Food Diner

Miniverse Make it Mini Food Diner
Miniverse Make it Mini Food Diner

In de grote bal van Miniverse zit elke keer weer een nieuw gerecht. Je ziet pas welk gerecht het is als je de bal openmaakt. Met de ingrediënten en accessoires maak je een eigen gerechtje in het klein. Wanneer je gerecht klaar is moet je het uit laten harden in direct zonlicht voor 5 minuten. Je kunt je gerechtjes tentoonstellen en ze allemaal sparen.

Miniverse Make it Mini Food Diner is verkrijgbaar bij Bol.com.

Dessineo Sticker Studio

Dessineo Sticker Studio
Dessineo Sticker Studio

Met Dessineo Sticker Studio maak je je eigen stickers. Eerst kies je een ontwerp en kun je met de viltstiften inkleuren of decoreren. Als je plaatje klaar is haal je het door het apparaat en je plaatje komt er aan de andere kant uit als een sticker.

Dessineo Sticker Studio is verkrijgbaar bij Bol.com.

Fabulus Potium

Fabulus Potium
Fabulus Potium

Een prachtig ontworpen doos vol magische drankjes. Althans, deze zal je eerst zelf nog moeten brouwen. Met een veiligheidsbril op, een tovenaarsboek en verschillende ingrediënten maak jij spannende drankjes met toverspreuken.

Fabulus Potium verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Buitenspeelgoed Speelgoed van het Jaar 2023

X-Shot Insanity Motorized Rage Fire

X-Shot Insanity Motorized Rage Fire
X-Shot Insanity Motorized Rage Fire

Een enorm grote gemotoriseerd geweer om ruim 40 pijltjes af te schieten. Met deze X-Shot heb je vast het stoerste wapen in huis. De pijltjes zijn natuurlijk zacht, maar het gevaarte maakt wel een enorme indruk. De X-Shot wordt geleverd op een statief, omdat hij zo groot is.

X-Shot Insanity Motorized Rage Fire is verkrijgbaar bij Bol.com.

Nerf Elite 2.0 Double Punch Blaster

Nerf Elite Double Punch Blaster
Nerf Elite Double Punch Blaster

Nog zo’n leuk en stoer geweer is de Nerf Elite 2.0 Double Punch Blaster. Deze houdt je in je hand en heeft ruimte voor wel 50 pijlen. Natuurlijk ook weer geheel gemaakt van zacht materiaal, zodat je een ander geen pijn doet. Ook deze is gemotoriseerd en ziet er geweldig uit.

Nerf Elite 2.0 Double Punch Blaster is verkrijgbaar bij Bol.com.

Waboba Voli Paddle Game

Waboba Voli Paddle Game
Waboba Voli Paddle Game

Ben je iets minder van oorlog of gevechten, dan is het leuke spel Waboba Voli misschien iets voor jou. Door middel van handschoenen probeer je een Waboba Flyer omhoog te houden. Je kunt hem weg slaan met de handschoen. Net als badminton, maar dan zonder racket.

Waboba Voli Paddle Game is verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Pluche Speelgoed van het Jaar 2023

Rainbocorns Fairycorns

Rainbocorns Fairycorns
Rainbocorns Fairycorns

In dit verrassingsei zit een schattige pluche elf met allerlei accessoires. Zo vind je sieraden, elfenvleugels en een toverstaf in het ei. De Fairycorns zijn om te sparen en elke Fairycorn is weer anders. Vind uit waar ze van houden en verwen ze.

Rainbocorns Fairycorns is verkrijgbaar bij Bol.com.

Squishmallows Roboyo The Water Alien (30 cm)

Squishmallows Roboyo The Water Alien
Squishmallows Roboyo The Water Alien

Squishmallows zijn zachte knuffelachtige wezentjes die je kan vertroetelen en sparen. Het is een heerlijke knuffel voor in bed en een prachtige decoratie voor op je slaapkamer. Ze zijn super zacht en voelen als een stressbal. Je kunt er in knijpen om stress te verminderen. Er zijn Squishmallows in allerlei soorten en maten, maar Roboyo zorgt ervoor dat kinderen ook ervaren dat buitenaardse wezens niet zo spannend zijn als films doen geloven.

Squishmallows Roboyo The Water Alien (30 cm) is verkrijgbaar bij bol.com.

Mama Surprise Cavia

Mama Surprise Cavia
Mama Surprise Cavia

Ook tot Speelgoed van het Jaar verkozen is de Mama Surprise Cavia. Deze cavia is een knuffeldier dat je goed moet verzorgen. Ze maakt wel 20 geluidjes en laat merken of ze het fijn vindt bij jou. Als ze het echt heel goed naar haar zin heeft gaat er een hartje oplichten. Dat betekend dat de cavia een kindje krijgt. Niet veel later zal het kindje geboren worden. Je kunt tot wel drie baby cavia’s krijgen.

Mama Surprise Cavia is verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Poppen Speelgoed van het Jaar 2023

LEGO Friends Autumns Paardenstal

LEGO Friends Autumns paardenstal
LEGO Friends Autumns paardenstal

Maak je mooiste paardenstal met minipoppetjes Autumn en Aliyah en de twee paarden die zijn inbegrepen. Met de 545 legoblokjes bouw je paardenstal met veel faciliteiten. Zo zijn er stallen waar je je paard binnen kan zetten, is er een keuken boven de stallen met een slaapgedeelte, zijn er hindernissen voor springpaarden en is er een koets om Autumn en Aliyah te vervoeren. Met deze LEGO Friends set raak je nooit uitgespeeld.

LEGO Friends Autumns Paardenstal is verkrijgbaar bij Bol.com.

L.O.L. Surprise Swap Tots

LOL Surprise Swap Tots
LOL Surprise Swap Tots

De leuke ballen van L.O.L. Surprise Swap Tots bevatten allemaal een speelgoedpoppetje. Je weet van tevoren niet welk poppetje in de bal zit en kunt ze dus allemaal verzamelen. De poppetjes moet je zelf in elkaar zetten. Dat is mogelijk op twee verschillende manieren zodat je twee verschillende uiterlijks kan geven aan je L.O.L. Surprise pop.

L.O.L. Surprise Swap Tots is verkrijgbaar bij Bol.com.

Transformers Convertible 2-in-1 Masks

Transformers Convertible 2-in-1 Masks
Transformers Convertible 2-in-1 Masks

Net als in de film! Met dit Transformers masker steel jij de show. Het ziet er mega stoer uit op je gezicht. Je beschermt niet alleen je gezicht, maar je ziet er ook nog eens levensgevaarlijk uit. Als je het masker afzet kun je het in een paar handomdraaien veranderen in een Transformers pop waar je mee kan spelen.

Transformers Convertible 2-in-1 Masks is verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Peuter Speelgoed van het Jaar 2023

Safari Park Jr.

Safaria Park Jr
Safaria Park Jr

Safari Park Jr. is een spel voor peuters waarbij ze leren goed na te denken en te kijken. Je moet de dieren op de juiste manier in je dierentuin zetten, zodat je ze op de goede manier op de foto krijgt. Maar er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Zo houdt de leeuw niet van water en past de giraffe niet onder een boom.

Safari Park Jr. is verkrijgbaar bij Bol.com.

LEGO DUPLO Biotuintje

LEGO DUPLO Biotuintje
LEGO DUPLO Biotuintje

Wil je je kindje alles leren over een moestuin en wat erin leeft en groeit? Met het LEGO DUPLO Biotuintje kan je peuter naar hartenlust spelen met de gieter, het bijtje, het lieveheersbeestje en de wortel. De set zit in een handige doos, waarmee je de peuter meteen leert om alles op te ruimen na het spelen.

LEGO DUPLO Biotuintje is verkrijgbaar bij Bol.com.

Little Dutch Waterbaan Blauw en Roze

Little Dutch Waterbaan Blauw en Roze
Little Dutch Waterbaan Blauw en Roze

De waterbaan van Little Dutch, verkrijgbaar in blauw en roze, is een knikkerbaan voor in bad. Bevestig de baandelen met een zuignap aan de muur van je badkamer en laat de knikkers er doorheen rollen. Maak steeds andere banen en kijk hoe de knikker het pad volgt.

Little Dutch Waterbaan Blauw en Roze is verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Voertuigen Speelgoed van het Jaar 2023

LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance

LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance
LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance

Met deze ingenieuze mobiel kan je de planeet Mars gaan verkennen. Nadat je hem met behulp van de LEGO Builders App in elkaar hebt gezet, zijn er allerlei technische snufjes waar je mee aan de slag kan. Zo heeft het voertuig 6 wielen, voor extra grip op het ruige landschap. Ook kun je de arm van het voertuig bewegen. Naast het voertuig is er ook een LEGO drone meegeleverd.

LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance is verkrijgbaar bij Bol.com.

Hot Wheels City T-Rex Chomp Down

Hot Wheels City T-Rex Chomp Down
Hot Wheels City T-Rex Chomp Down

Een racebaan met looping in de vorm van een T-Rex, wie wil dat nou niet? Met de snelle aandrijving rij je zo je auto’s door de bek van de dinosaurus, door de looping omhoog. Wanneer je auto bovenaan is klapt de looping open en slaat de dinosaurus met zijn hoofd naar beneden. Een stoere racebaan voor echte voertuigliefhebbers.

Hot Wheels City T-Rex Chomp Down is verkrijgbaar bij Bol.com.

Spidey Webstrike 2 ‘n 1 Vehicle

Spidey Webstrike 2 in 1 vehicle

Speel met Spidey’s voertuig dat 2 in 1 is. Een auto en een motor. Druk op de vleugel op de auto en de voorkant van de auto splijt open. Hier komt met vliegende vaart Spidey uit geracet op zijn stoere motor. Kan jij Spidey bijhouden?

Spidey Webstrike 2 ‘n 1 Verhicle is verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Elektronica Speelgoed van het Jaar 2023

Bitzee

Bitzee
Bitzee

Ken je de Tamagotchi nog? Bitzee heeft iets weg van dit populaire speeltje uit de jaren ’90. Ook hier moet je een dier opvoeden en gewoontes aanleren. Met het robot speelgoed ben je heel de dag zoet om te voeden, spelen en aaien. Zorg je goed voor je dier? Dan wordt jij al snel groter. Bitzee is verkrijgbaar in meerdere soorten en maten.

Bitzee is verkrijgbaar bij Bol.com.

Pets Alive Pooping Puppies

Pets Alive Pooping Puppies
Pets Alive Pooping Puppies

De Pooping Puppies van Pets Alive kunnen eten en echt poepen. Geef de hondjes een botje, verschoon de luier en je vindt de botjes terug als poep. De botjes veranderen van kleur. Er zijn drie verschillende poepende hondjes. Zo kun je kiezen voor een dalmatiër, husky of mopshond.

Pets Alive Pooping Puppies is verkrijgbaar bij Bol.com.

Cre-A-tures Olifant & Unicorn

Cre-A-tures Olifant en Unicorn
Cre-A-tures Olifant en Unicorn

Cre-A-tures lijken het nieuwe soort Furby’s. Zet je eigen Cre-A-ture in elkaar en maak bijvoorbeeld een pratende olifant of unicorn. Het gekke diertje kan lopen op muziek, napraten en zwaaien met zijn armpjes. Word helemaal verliefd op jouw eigenwijze wezentje.

Cre-A-tures Olifant & Unicorn is verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Steam Speelgoed van het Jaar 2023

Clementoni Wetenschap & Spel History of Life on Earth

Clementoni Wetenschap Spel History of Life on Earth
Clementoni Wetenschap Spel History of Life on Earth

Met deze speelset van Clementoni leer je hoe de aarde is ontstaan. Je speelt het spel interactief met een app. Zie hoe er vulkaanuitbarstingen waren en dinosaurussen op aarde leefden. Doe proefjes, ontdek het menselijk skelet en ontdek welke planten er vroeger waren.

Clementoni Wetenschap & Spel History of Life on Earth is verkrijgbaar bij Bol.com.

SmartMax My First Build & Drive

SmartMax My First - Build & Drive
SmartMax My First – Build & Drive

Speciaal voor de allerjongste kinderen, maar ook voor de iets ouderen is er SmartMax My First Build & Drive. Met de speelstukken bouw je je eigen voertuig in elkaar. Maar kun jij ook het voertuig bouwen zoals op één van de 24 voorbeeldkaarten. Ga de challenges aan en ontwerp je eigen voertuig.

SmartMax My First Build & Drive is verkrijgbaar bij Bol.com.

Ik leer ontdekken het lichaam

Ik Leer ontdekken Het Lichaam
Ik Leer ontdekken Het Lichaam

Met het spel Ik leer ontdekken het lichaam van Jumbo leer je alles over het menselijk lichaam. Waar zitten je nieren bijvoorbeeld? Of waarom slapen mensen ’s nachts? Met de kaartjes uit het spel leren kinderen heel veel over hoe het lichaam werkt aan de hand van puzzels en spelletjes.

Ik leer ontdekken het lichaam is verkrijgbaar bij Bol.com.

Winnaars Actiefiguren en Speelsets Speelgoed van het Jaar 2023

Horse Club Paardenvrachtwagen

Horse Club Paardenvrachtwagen
Horse Club Paardenvrachtwagen

De Horse Club Paardenvrachtwagen van Schleich is het ultieme speelgoed voor de paardenliefhebber. Een grote camper vervoert niet alleen je paarden, maar ook de verzorgers. In de camper zijn stallen, op het dak vind je een zwembad en aan de voorkant van de camper kun je wonen in de knusse woonkamer. Neem je paarden overal mee naartoe met de paardentrailer.

Horse Club Paardenvrachtwagen is verkrijgbaar bij Bol.com.

Beast Lab

Beast Lab
Beast Lab

In Beast Lab maak je in een laboratorium je eigen monster dat de wereld kan redden. Lees hoe het experiment moet, voeg ingrediënten toe, draai aan de warmteknop en wacht af wat er gebeurd. Wanneer er mist vrij komt zal je monster gemaakt zijn en kun je hem vrijlaten.

Beast Lab is verkrijgbaar bij Bol.com.

Fingerlings Aapje – Charli

Fingerlings Aapje Charli
Fingerlings Aapje Charli

De aapjes van Fingerlings kunnen aan je vingers worden geklikt. De handjes zijn zo gevormd dat ze er precies omheen passen. Ze reageren op aanraking of praten. Leer jouw aapje kennen en misschien ontdek je wel nieuwe eigenschappen van hem.

Fingerlings Aapje – Charli is verkrijgbaar bij Amazon.nl.

Winnaars Duurzaam Speelgoed van het Jaar 2023

In de categorie Duurzaam zijn maar twee soorten speelgoed genomineerd. Je stem kan dus maar naar één van deze twee gaan.

Clementoni Mijn Eerste Wereldbol

Clementoni Mijn Eerste Wereldbol
Clementoni Mijn Eerste Wereldbol

Met dit spel van Clementoni kan je van alles leren over de wereld. De globe bevat landen en continenten, maar ook de dieren die erop wonen. Steek een dier in de gleuf en de aardbol vertelt je een verhaal. Zo leer je steeds meer van aardrijkskunde. Ook kun je met de wereldbol quizzen spelen of een bordspel.

Clementoni Mijn Eerste Wereldbol is verkrijgbaar bij Bol.com.

BioBuddi Onderwater Avontuur

BioBuddi Onderwater Avontuur
BioBuddi Onderwater Avontuur

Met BioBuddi Onderwater Avontuur bouw je je eigen onderwaterwereld. Met de grote en kleine blokken, in totaal ruim 88 stuks, kun je een dolfijn, goudvis en een onderzeeër in elkaar zetten. Beleef de leukste avonturen met je bouwwerken en haal ze dan weer uit elkaar om er weer iets nieuws van te maken.

BioBuddi Onderwater Avontuur is verkrijgbaar bij Bol.com.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie