Winnaars Speelgoed van het Jaar 2020

Je bekijkt nu Winnaars Speelgoed van het Jaar 2020
Winnaars Speelgoed van het Jaar 2020

Op 4 november 2020 werd de uitslag middels een live presentatie bekend gemaakt van de bekende spellenprijs Speelgoed van het Jaar 2020. Ieder jaar opnieuw stemmen een gigantisch aantal fanatieke speelgoed liefhebbers, bordspelfanaten en andere spelletjesfreaks op de Speelgoed van het Jaar verkiezing.

In totaal zijn er 7 leeftijdscategorieën waarop vanaf 9 september tot en met 1 november gestemd kon worden. Ieder van deze categorieën van de Speelgoed van het Jaar 2020 verkiezing had een aantal genomineerde spellen. Wij geven je een overzicht van alle winnaars en daarmee het leukste Speelgoed van het Jaar.

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2020 per categorie

De Crew: leukste in categorie 18 plus

De Crew
De Crew

De Crew is een ontzettend leuk coöperatief kaartspel waar je met een groep van 2 tot 5 spelers plezier aan kunt beleven. Het spel draait erom dat je samenwerkt om iedere afzonderlijke missie te voltooien. Eén foutje en jullie kunnen de missie niet volbrengen, dat betekent opnieuw beginnen. In totaal zijn er 50 missies van eenvoudig naar complex waar jullie wel even plezier aan kunnen beleven.

De Jury geeft over De Crew aan dat de regels relatief eenvoudig zijn en het niet nodig is ontzettend veel te lezen voordat je kunt beginnen. Verder wordt aangegeven dat het spel vraagt om strategie, planning en goed samenwerken.

De Crew: inhoud van de doos
De Crew: inhoud van de doos

De Crew is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

Stay Cool: leukste in categorie 12 t/m 17 jaar

Stay Cool
Stay Cool

In deze categorie was het voor ons best spannend. Werd het Herrlof of Stay Cool? 999Games heeft met Stay Cool duidelijk gewonnen in deze categorie. Stay Cool is een spelletje waarin de spelers steeds simpele vragen moeten beantwoorden. Maar goed, zo simpel is dat niet als je bedenkt dat twee personen steeds gelijktijdig vragen stellen. Gelijktijdig moet de speler die de vragen beantwoorden dobbelen met dobbelstenen. Dat maakt het best lastig om je concentratie en aandacht erbij te houden.

Stay Cool speelmateriaal
Stay Cool speelmateriaal

De Jury geeft aan dat Stay Cool een spel is waarbij je lekker druk bezig bent en aan het multitasken bent. Er worden vragen gesteld, antwoorden gegeven en gelijktijdig wordt er gedobbeld. Zie daar je aandacht maar eens goed bij te houden.

Stay Cool is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

De Zoektocht naar El Dorado: leukste in categorie 10 & 11 jaar

De Zoektocht naar El Dorado bordspel
De Zoektocht naar El Dorado bordspel

Precies in lijn met wat wij verwacht hadden, De Zoektocht naar El Dorado moest wel winnen in de Speelgoed van het Jaar verkiezing in deze categorie. Waarom wij dat vinden? Dat mag wel duidelijk zijn wanneer je verder leest in onze review over de Zoektocht naar El Dorado.

De Jury schrijft over El Dorado dat je direct in het spel zet, door de laagdrempelige regels maar toch voldoende diepgang. Verder geven ze aan dat strategisch denken nodig is om de juiste keuzes te maken, steeds een stapje vooruit te denken en de juiste kaarten aan te kopen waarmee je later nog voordeel gaat behalen. Ik kan je vertellen dat wij het wel eens zijn met de jury van Speelgoed van het Jaar. Wij vinden De Zoektocht naar El Dorado een mooi en laagdrempelig deckbuilding bordspel.

Hand expeditiekaarten
Hand expeditiekaarten

De Zoektocht naar El Dorado is verkrijgbaar bij bol.com, Amazon.nl en 999Games.

LAMA: leukste in categorie 8 & 9 jaar

L.A.M.A
L.A.M.A

LAMA is een snel kaartspel waarbij het je doel is om alle kaarten met minpunten af te leggen. Voor de oplettende lezer, LAMA staat voor ‘Leg Alle Minpunten Af’. Dit kaartspel is snel en kent eenvoudige regels. Er zijn veel mogelijkheden en verschillende tactieken om toe te passen.

De Jury ziet LAMA als een verslavend partyspel met dynamiek en verrassingen. Daarnaast is het een spelletje wat zorgt voor strategisch denken.

LAMA is verkrijgbaar bij bol.com, Amazon.nl en 999Games.

LEGO Avonturen met Mario Starter set: leukkste voor 6 & 7 jaar

Lego Super Mario Starter set
Lego Super Mario Starter set

Spelen als Mario in de echte wereld. Deze Mario geeft direct reacties via het ingebouwde schermpje en luidsprekers. Deze set betreft een complete starter set waarmee je aan de slag kunt gaan. De set kun je daarna verder uitbreiden. Het leuke van LEGO Avonturen is dat je Mario naar de echte wereld brengt, in plaats van achter een scherm.

Je combineert bouwen van lego met Mario zoals we kennen op de Nintendo. Met legoblokjes kan het parcours gemaakt worden, vervolgens met Mario zelf munten verdienen, door het parcours uit te lopen. Mario zelf kan praten, geluidjes produceren en houdt zelf zijn scores bij op het scherm. Een ideaal spel om kinderen wat minder schermtijd en computertijd te geven, en ze weer met tastbaar speelgoed te laten kennismaken.

LEGO Avonturen met Mario Starter set is verkrijgbaar bij Amazon.nl en bol.com.

Jaak en de Bonenstaak: leukste in categorie 4 & 5 jaar

SmartGames Jaak en de BOnenstaak
SmartGames Jaak en de BOnenstaak

Jaak en de Bonenstaak is een spelletje van Smart Games. Je krijgt in totaal 60 opdrachten waarmee je Jaak probeert te helpen om zijn bonenstaak op te bouwen. Met die bonenstaak kan hij naar het kasteel in de wolken klimmen.

Voor kinderen van 4 en 5 jaar is dit een leerzaam spel. De blokjes vormen een soort klimrek en moeten zo geplaatst worden zodat Jaak deze kan beklimmen. Er moeten opdrachten uitgevoerd worden op basis van plaatjes die steeds een stapje lastiger worden. De Jury geeft aan dat dit spel een toevoeging is voor de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht, logisch denken, probleemoplossend vermogen en plannen. Niet alleen leuk en mooi vormgegeven, maar vooral ook erg leerzaam.

Jaak en de Bonenstaak is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

SmartMax My First Sounds & Senses: leukste voor 0 t/m 3 jaar

Voor de allerkleinste is deze set enorm leuk en leerzaam. Een ideaal stukje speelgoed voor ontwikkeling van motoriek en coördinatie. De Speelgoed van het Jaar jury geeft aan dat dit stukje speelgoed erg leuk en ‘magisch’ is voor kleine kinderen. Het zijn grote speelstukken die geschikt zijn voor kleine handjes. Daarnaast geven zij aan dat het een goede aanvulling is om de ontwikkeling van het motoriek van kleine kinderen.

SmartGames my First Sounds & Senses
SmartGames my First Sounds & Senses

My First Sounds & Senses bestaat uit sterren, zonnetjes en magnetische staven in verschillende kleuren. Ze maken zachte geluidjes en ieder stukje speelgoed heeft net weer een andere textuur. Het leuke is dat de set te combineren is met alle andere sets van SmartMax. Zo heb je de mogelijkheid om verder uit te breiden.

SmartMax my First Sounds & Senses is verkrijgbaar bij bol.com.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie