De 10 leukste spellen onder de 10 euro

Je bekijkt nu De 10 leukste spellen onder de 10 euro
Top 10 leukste spellen onder 10 euro

Bordspellen zijn vaak erg aan de prijs. Je hebt niet snel een goed bordspel voor minder dan €20. De prijzen lijken de laatste tijd steeds hoger te worden en dat houdt sommige mensen nog wel eens tegen een bordspel te kopen. Toch zijn er ook erg leuke spellen voor minder dan €10. Met dit artikel proberen we jou te helpen om de leukste bordspellen uit te kiezen voor een klein budget.

Hieronder zetten wij de beste bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen uiteen die heel goedkoop zijn, maar zeker leuk om te hebben. Ga jij voor Jatten of kies je toch voor het populaire spel L.A.M.A.?

Overzicht 10 leukste spellen onder de 10 euro

  1. L.A.M.A.
  2. Trice
  3. Black Stories
  4. Frank’s Zoo
  5. Spirelli
  6. Pim Pam Pet
  7. Jatten
  8. Reclame Raden
  9. Uno
  10. Pocket Escaperoom Diefstal in Venetië

Iets duurdere spellen? Bekijk ons overzicht met de leukste spellen onder de 15 euro.

1. L.A.M.A.: Leg alle minpunten af

Lama
Lama

De lama is een populair dier. Tegenwoordig heb je van alles met lama’s erop. Wat dacht je van servies, tassen en kleding. Een bordspel met lama’s kon dan ook niet ontbreken in de collectie artikelen die bestaat. 999 Games bracht L.A.M.A. uit. Een kaartspel waarbij je zo snel mogelijk alle minpunten moet afleggen.

Aantal spelers: 2 t/m 6 personen
Speelduur: ongeveer 20 minuten
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Uitgever: 999 Games

In het kaartspel L.A.M.A. krijgt elke speler kaarten die hij zo snel mogelijk weer kwijt moet zien te raken. Elke speler legt in zijn beurt een kaart af, maar deze moet altijd hetzelfde of één cijfer hoger zijn dan de laatst afgelegde kaart. Als dit niet lukt in je beurt mag je passen of een extra kaart van de stapel nemen. Aan het eind krijg je voor elke kaart die je nog over hebt in je hand minpunten. Als iemand in totaal 40 minpunten heeft, wordt er gekeken wie de minste minpunten heeft. Deze persoon heeft gewonnen.

L.A.M.A kaartspel
L.A.M.A kaartspel

L.A.M.A. is een spannend spel, waarbij je telkens goed moet nadenken. Is het handig om een extra kaart te trekken of juist te passen in je beurt? Een verslavende partygame die je met wel 6 personen kan spelen. Het spel heeft in 2020 de Speelgoed van het Jaar verkiezing gewonnen en dit vinden wij meer dan verdiend. Een aanrader!

L.A.M.A is verkrijgbaar bij bol.com, Amazon.nl en 999Games.

2. Trice: Verzin de meeste woorden!

Trice dobbelspel
Trice dobbelspel

Mensen met een grote woordenschat zullen in dit spelletje op hun opperbest zijn. Trice is voor alle taalkundigen onder ons een ware hit. Met dit spel heb je niet alleen een hoop plezier, maar train je ook nog eens je hersenen en blijf je scherp.

Aantal spelers: 1 t/m 7 personen
Speelduur: ongeveer 10 minuten
Leeftijd: 10 jaar en ouder
Uitgever: Identity Games

In Trice heb je een groene en een rode dobbelsteen. Deze dobbelstenen hebben geen cijfers, maar letters. De groene dobbelsteen rol je om een beginletter te verkrijgen en de rode dobbelsteen zorgt voor de eindletter. Daarnaast heb je nog een witte dobbelsteen met cijfers, die het aantal letters bepaald. Heb je alles gerold, dan is het tijd om zoveel mogelijk woorden te gaan bedenken.

Als je beginletter bijvoorbeeld de K is en je eindletter de T en je dobbelt een 4 als letteraantal, dan kun je woorden bedenken als kuit, kast of keet. De speler die na 6 rondes de meeste woorden heeft verzonnen wint het spel. Een simpel spelletje, maar zeer verslavend. Gebruik je hersens en win dit spel.

Trice is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Black Stories: los de gitzwarte raadsels op

Black Stories
Black Stories

In het spelletje Black Stories ga je gitzwarte raadsels oplossen. Het spel bestaat uit kaartjes met moordraadsels erop. Eén persoon weet altijd wat er is gebeurd. De andere personen moeten zien te raden hoe de moord in zijn werk ging.

Aantal spelers: 2 tot 15 personen
Speelduur: ongeveer 20 minuten
Leeftijd: 12 jaar en ouder
Uitgever: Story Factory

Black Stories is een spel wat je met een grote groep spelers kan spelen. Eén van de spelers mag een kaartje van de stapel trekken en leest een luguber verhaal voor. Het is een moordverhaal en de andere spelers zullen moeten raden waarom de moord is gepleegd. De speler die voorleest weet het antwoord al en mag op vragen van de andere deelnemers met ja en nee antwoorden. Kunnen jullie met zijn allen het moordraadsel oplossen?

Black Stories speelkaarten
Black Stories speelkaarten

De doos bestaat uit 50 raadsels, dus je bent wel even zoet. Black Stories doet het goed op feestjes met grote groepen mensen. Als je een spannende sfeer creëert met kaarslicht en duisternis, maakt het het spel nog leuker. Er zijn veel verschillende soorten van Black Stories en ook een aantal special editions.

Black Stories is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Frank’s Zoo: word de koning van het dierenrijk!

Frank's Zoo
Frank’s Zoo

In het kaartspel Frank’s Zoo ga je kaarten afleggen en zorgen dat je zo snel mogelijk je handen leeg hebt. Er zijn 60 dierenkaarten die geschud worden. Op elke kaart staat een dier met een bepaalde kracht. Sommige dieren zijn sterker dan andere dieren en daar kom je snel genoeg achter.

Aantal spelers: 3 tot 7 personen
Speelduur: ongeveer 60 minuten
Leeftijd: 10 jaar en ouder
Uitgever: Asmodee

In dit spel vol dierenpret krijgt iedereen aan het begin een hand vol kaarten, die zo snel mogelijk leeg moet zijn. Dit doe je door elke ronde een dier in te zetten. Dieren kunnen elkaar verslaan. Zo is de olifant bang voor de muis en verslaat de muis dus de olifant. Of jouw dier de andere dieren kan verslaan zie je in de bovenhoek van de kaart. Daar staat afgebeeld welke dieren jouw dier te grazen neemt. Er zijn ook situaties dat meerdere dieren één dier verslaan.

Het doel van het spel is zo snel mogelijk al je kaarten kwijt te raken door veel dieren te verslaan. Een grote beestenbende in dit spel, want dat valt nog niet mee. Een leuke kaartgame voor kinderen vanaf 10 jaar. Maar ook zeker volwassenen zullen dit graag spelen.

Frank’s Zoo is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Spirelli: vind zo snel mogelijk de juiste sliert

Spirelli speelkaarten
Spirelli speelkaarten

Dit kaartspel heeft een grote stapel met dubbelzijdige kaarten. Aan de ene kant staat een driedimensionale afbeelding van slierten bovenop elkaar. Op de andere kant staat een pijl met een getal en de oplossing van de kaart. Een handig spelletje wat je zo meeneemt in je tas.

Aantal spelers: 2 tot 6 personen
Speelduur: ongeveer 15 minuten
Leeftijd: 6 jaar en ouder
Uitgever: 999 Games

In Spirelli is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk raadt welke kleur spirelli wordt bedoeld. Je wijst de kleur aan en wint de kaart. Om het spel te beginnen schud je alle kaarten door elkaar en maakt een stapel. De eerste kaart van de stapel wordt omgedraaid. Hierop zie je 8 verschillende kleuren slierten die boven en onder elkaar liggen. Op de volgende kaart op de stapel staat een pijl naar boven of naar beneden met een aantal erbij. Bijvoorbeeld 4 met een pijl omhoog. Je moet dan de kleur aangeven van de spirelli die de 4e van onder is. Op de achterkant van de omgedraaide kaart staat de volgorde afgebeeld om het te controleren. De speler die als eerste de juiste kleur aanwijst heeft de kaart gewonnen.

Spirelli speelkaarten
Spirelli speelkaarten

Spirelli doet vooral iets met je driedimensionale inzicht. Weet jij snel zoveel mogelijk kleuren te raden? Laat je hersens kraken en win het spel door de meeste kaarten te scoren.

Spirelli is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

6. Pim Pam Pet: vroegere tijden herleven!

Pim Pam Pet Original
Pim Pam Pet Original

Dit vragenspel is een echte klassieker en moet bij iedereen in de spelletjeskast staan. Het doet het nog steeds heel goed op feestjes of gewoon met het gezin. Het vraag- en antwoordspel is ondertussen het meest gespeelde spel. Win jij alle kaartjes door goed na te denken?

Aantal spelers: 2 tot 10 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Uitgever: Jumbo

De regels van Pim Pam Pet zijn simpel en iedereen zal ze begrijpen. Het spel bestaat uit een draaischijf met letters van het alfabet en 40 kaarten met maar liefst 80 vragen. Eén speler leest het eerste kaartje voor met een vraag. Dit zijn bijvoorbeeld vragen als; noem een broodbeleg of noem een meisjesnaam. Vervolgens wordt er aan het rad gedraaid voor een letter. Het team dat als eerste een vraag goed kan beantwoorden met de letter krijgt het kaartje. Wordt er tegelijk gereageerd, dan wint het woord met de meeste letters. Als er per ongeluk een verkeerd antwoord wordt gegeven, dan krijgt het andere team het kaartje.

Pim Pam Pet
Pim Pam Pet

Iedereen kent het spel Pim Pam Pet van Jumbo. Het is al jarenlang een enorme hit en zet je zeker aan het denken. Ben jij slim en snel genoeg voor dit spelletje? Wij vinden dat iedereen toch zeker eenmaal in zijn leven Pim Pam Pet moet hebben gespeeld.

Pim Pam Pet is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Jatten: word een slimme dief!

Jatten kaartspel
Jatten kaartspel

In Jatten mag je legaal kaarten stelen van een andere persoon. Maar van één keer jatten komt natuurlijk meer en dan wil je blijven jatten. Wie doet dit op de slimste manier en wint dit spel?

Aantal spelers: 2 tot 5 personen
Speelduur: ongeveer 15 minuten
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Uitgever: 999 Games

Elke speler van het spel krijgt een hand vol kaarten. Als je aan de beurt bent mag je één kaart voor je neerleggen en daarna is het tijd om te jatten. De speler kiest een andere deelnemer uit waarbij hij kaarten wil stelen. Hij trekt er blind één uit de hand en legt de kaart voor hem neer op de tafel. Nu mag hij kiezen of hij nogmaals wil trekken bij dezelfde persoon of zijn beurt afrondt. Als hij nogmaals trekt mag de kaart niet hetzelfde zijn als de al getrokken kaart. Lukt dit? Dan kan hij besluiten nogmaals te trekken. Is de kaart hetzelfde als de al eerder getrokken kaart? Dan krijgt het slachtoffer alle kaarten terug en is de beurt afgelopen.

Jatten speelkaarten
Jatten speelkaarten

Het kan ook zijn dat je een oplichter trekt. Dan mag je zonder beperkingen nog een kaart jatten. De speler die zo snel mogelijk zes dezelfde kaarten open op tafel heeft liggen wint het spel. Een snel spelletje wat heel wat spanning met zich meebrengt. Kan jij op tijd stoppen met stelen en win jij het spel jatten?

Jatten is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

8. Reclame Raden: Ken jij ze nog?

Reclameraden spel
Reclameraden spel

Dit spelletje van Nova Carta laat je de bekendste reclame’s raden. Het is een vraag- en antwoordspel waar je heel vaak ‘oh ja’ zal horen. Herkenbaar, plezierig en een spel dat je meeneemt naar vroeger.

Aantal spelers: 2 tot 6 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Leeftijd: 8 jaar en ouder
Uitgever: Nova Carta

Reclame Raden speel je met zijn tweeën of in teams. Het spel heeft maar liefst 56 quizkaarten met vele vragen over commercials van vroeger. Reclameteksten die iedereen zou moeten kennen, omdat ze heel vaak op televisie zijn geweest of er alom over gepraat werd.

Een vraag in dit spel kan bijvoorbeeld zijn: welke verzekeringsmaatschappij gebruikte de woorden ‘Even Apeldoorn bellen’ of welke dealer gebruikt de naam ‘createur d’automobiles? Heb je veel reclame gekeken, dan ben je met dit spel zeker in een voordeel. Een spel om gezellig samen te spelen.

Reclameraden is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Uno: pesten in vrolijke kleuren

UNO spel
UNO spel

Iedereen kent het klassieke kaartspel pesten wel, dat je met een normale stok kaarten speelt. Mattel heeft dit kaartspelletje in een vrolijker jasje gestoken en voorzien van simpele kaarten met mooie kleuren. Zeker voor kinderen maakt dit het spel leuker om te spelen.

Aantal spelers: 2 tot 10 spelers
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Leeftijd: 7 jaar en ouder
Uitgever: Mattel

Elke beurt gooi je kaarten op in dit spel. Je mag een kaart spelen als het dezelfde kleur heeft als de voorgaande kaart of hetzelfde getal. Het is de bedoeling dat je door het spelen van je kaarten je hand zo snel mogelijk leeg krijgt. Maar dat is nog niet zo makkelijk als je zou denken.

UNO speelkaarten
UNO speelkaarten

Er zijn namelijk ook actiekaarten in het spel die je flink kunnen pesten. Je kunt bijvoorbeeld een kaart opgooien die de volgende speler twee extra kaarten laat trekken. Ook heb je een kaart waarmee de volgende speler een beurt moet overslaan. Deze leuke manieren van dwarszitten, maken het spel interessant.

UNO is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Pocket Escaperoom Diefstal in Venetië: een escaperoom bij je thuis

Pocket Escaperoom Diefstal in Venetië
Pocket Escaperoom Diefstal in Venetië

De escaperooms in Nederland komen als paddenstoelen uit de grond. Mensen doen maar al te graag een spelletje waarbij ze worden opgesloten en moeten zien te ontsnappen. Omdat je niet altijd de mogelijkheid hebt om naar een escaperoom toe te gaan is er ook een escaperoom voor thuis. Op een iets andere manier en met speelkaarten, maar minstens net zo leuk.

Aantal spelers: 1 tot 6 personen
Speelduur: ongeveer 60 minuten
Leeftijd: 12 jaar en ouder
Uitgever: 999 Games

Pocket Escaperoom Diefstal in Venetië vertelt een verhaal met heel veel raadsels en opdrachten. Dit kleine spelletje in een piepklein doosje, wat super handig is om mee te nemen, bevat een stapel van 60 kaarten waar de opdrachten opstaan. Los jij de raadsels goed op, dan kom je steeds verder in dit spel. Als je fouten maakt tikt de tijd door en moet je het raadsel opnieuw uitpluizen.

Het spel is maar één keer speelbaar, omdat je na het spelen natuurlijk alle antwoorden weet. Maar dat maakt het er niet minder leuk op. De raadsels zijn voor jonge kinderen vaak ingewikkeld, dus wordt een leeftijd van 12 jaar aangeraden. Voor dit spel geldt, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En natuurlijk een heleboel meer kennis.

Pocket Escape Room Diefstal in Venetië is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie