Lynx, zoeken naar een speld in een hooiberg

Je bekijkt nu Lynx, zoeken naar een speld in een hooiberg
Lynx Zoek en vind als snelste jouw plaatjes!

Onlangs heeft Identity Games het van oorsprong Spaanse spel Lynx uitgebracht in een Nederlandse versie. Het spel draait om het zoeken van drie bij elkaar horende plaatjes op een groot speelbord. Dit bord staat zo vol afbeeldingen, dat je er haast duizelig van wordt. Het spel doet het goed op de Nederlandse markt en is zelfs genomineerd om Spel van het Jaar te worden in de categorie 6 & 7 jaar.

Uitgever: Identity Games
Geschikt voor 2 tot 6 spelers
Geschikt vanaf 6 jaar en ouder
Speelduur van 15 minuten

Speld in een hooiberg

Bij het spelen van het spel Lynx zoek je naar afbeeldingen op een groot bord met allerlei kleine plaatjes. Het is werkelijk waar zoeken naar een speld in een hooiberg. Het bord bestaat uit zoveel objecten dat je echt gefocust moet zijn om alles te kunnen vinden. Afbeeldingen die je moet zoeken zijn onder andere een broodje hamburger, een schaakbord, een fleurige bloem en een palet met verf. De plaatjes zijn heel divers en komen allemaal uit het dagelijkse leven. Iedereen kent de afgebeelde objecten.

Twee varianten

Lynx is te spelen op twee manieren. De eerste spelvariant is de variant waarbij iedereen drie kaartjes grabbelt uit de box. Je gaat zo snel mogelijk op zoek naar de afbeeldingen op de drie kaartjes. Heb je een afbeelding gevonden, dan leg je hier een fiche op in jouw speelkleur. Als je alle drie je plaatjes hebt gevonden roep je heel hard; ‘Lynx!’. Er wordt dan gecontroleerd of de door jou gevonden afbeeldingen wel correct zijn. Zijn ze correct, dan ben je de winnaar!

De tweede spelvariant is de variant met een spelleider. De spelleider trekt een kaartje uit de box. Iedereen krijgt het kaartje tegelijkertijd te zien en meteen gaat de tijd in om de afbeelding te vinden op het grote speelbord. Als je de afbeelding gevonden hebt, leg je er zo snel mogelijk jouw kleur fiche op. Degene die als eerste zijn fiche erop heeft liggen heeft gewonnen.

Braintrainer

Het spel Lynx heeft weinig regels en is dus voor alle leeftijden snel en makkelijk te spelen. Er wordt aangeraden om het spel te spelen met kinderen die 6 jaar of ouder zijn, maar dit spel kun je ook goed doen met een kleuter. Het spel is vrij eenvoudig, maar een echte braintrainer. Het is voor jonge kinderen een leuke manier om de concentratie te testen.

Altijd weer anders

Denk je dat je na één keer uitgespeeld bent, omdat je al weet waar alle afbeeldingen zich bevinden op het bord? Dan heb je het mis. Het speelbord is namelijk zo gemaakt dat je het elke keer dat je het spel gaat spelen op een andere manier in elkaar kan klikken. Daarnaast bevat het spel ruim 368 kaartjes met afbeeldingen. Voordat je deze allemaal hebt gevonden, ben je wel even bezig.

Speelgoed van het jaar 2019?

Het spel Lynx is genomineerd om Speelgoed van het jaar 2019 te worden. Op 6 november 2019 wordt bekend gemaakt of het spel daadwerkelijk heeft gewonnen. Het is genomineerd in de leeftijdscategorie 6 & 7 jaar en de jury is lovend over het spel. Er wordt vooral benoemd dat het spel heel kleurrijk is en dat je bij dit spel niet op je beurt hoeft te wachten. Een ontwikkelingspsycholoog vindt dat Lynx het visueel scannen, de detailwaarneming en de reactiesnelheid bevordert. Daarnaast kan het spel bijdragen aan de frustratietolerantie.

Speelgoed van het Jaar 2022
Speelgoed van het Jaar 2022

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Inzicht in de nieuwste, meest bijzondere of gewoon de leukste en meest populaire bordspellen. Wij proberen ze allemaal uit en delen onze mening met jou.

Geef een reactie