Regenwormen spel, dobbel ze allemaal

Je bekijkt nu Regenwormen spel, dobbel ze allemaal
Regenwormen

Houd je van dobbelen en tellen? Dan is het spel Regenwormen zeker iets voor jou. In dit simpele, maar zeer leuke spel is het de bedoeling om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. Dit doe je door te dobbelen en tactisch te spelen. Daarnaast zit er ook nog een leuke twist in het spel, waarmee je je tegenstanders te slim af kan zijn.

Compact en overal te spelen

Het spel Regenwormen zit in een doosje wat niet groter is dan 15 cm x 15 cm. Makkelijk om overal mee naartoe te nemen! Speel het op de camping, in de lunchpauze op school of neem het mee voor onderweg. Het doosje past goed in je tas en de attributen van het spel zijn grof en robuust, waardoor ze niet snel kwijtraken of kapot gaan.

Naast makkelijk meenemen, ook heel gemakkelijk om te spelen. Je hebt de spelregels zo uitgelegd aan je medespelers. De officiële startersleeftijd van dit spel is 8 jaar, maar als je tot 36 kan tellen is het spel ook goed te doen voor jongere kinderen.

Regenwormen stenen
Regenwormen stenen

Regenwormen sparen

Het doel van dit spel is om zoveel mogelijk regenwormen te sparen. Dit kun je doen door te gooien met de acht dobbelstenen en een zo hoog mogelijk puntenaantal te verkrijgen. Hoeveel keer je mag gooien, ligt aan de worpen die je doet.

Als het spel start worden alle tegels met nummers van 21 tot 36 op tafel gelegd in chronologische volgorde. Op elke nummertegel staan de regenwormen die je kan verdienen met die tegel. Als het spel klaarligt, mag de eerste deelnemer zijn worp doen met de acht dobbelstenen. Elke dobbelsteen heeft de cijfers 1 tot en met 5 en een regenworm op de vlakken staan. Bij elke worp mag je een deel van de dobbelstenen veilig stellen. Dit mogen de dobbelstenen zijn die allemaal hetzelfde cijfer aangeven of die allemaal een regenworm laten zien. Als je na de eerste worp een deel van je dobbelstenen opzij hebt gelegd, mag je met de overige dobbelstenen nogmaals gooien. Ook nu mag je weer dezelfde getallen of alle regenwormen apart leggen. Je kunt doorgaan tot de dobbelstenen op zijn, maar houd wel in de gaten dat als je alleen maar cijfers of regenwormen gooit die je al had veiliggesteld, je beurt direct om is en je geen punten hebt gescoord. Je moet dus goed in de gaten houden hoeveel mogelijkheden er nog zijn om een nieuw groepje van dobbelstenen opzij te leggen.

Punten tellen

De opzij gelegde dobbelstenen moeten uiteindelijk worden geteld. Als je boven de 20 punten uitkomt en er minstens 1 dobbelsteen met een regenworm erop bij zit mag je de desbetreffende tegel met die punten bij je neerleggen. Deze tegel heb jij dan gewonnen. Bij het tellen van de punten, zijn regenwormen 5 punten waard.

Medespelers kunnen niet alleen tegels van de tafel winnen, maar ook de tegel die bij jou ligt ‘inpikken’. Elke keer als je een nieuwe tegel wint, leg je deze bovenop de vorige tegel. Je medespelers kunnen dan de tegels die bij jou stapel niet bovenop liggen ook niet meer ‘stelen’.

Maak je de fout door te lang door te dobbelen en gooi je alleen maar getallen die je al een keer opzij gelegd hebt, moet je een tegel inleveren. Deze wordt weer tussen de tegels op de tafel geplaatst in de chronologische volgorde.

Het spel winnen

Als alle tegels op de tafel op zijn, is het tijd om te kijken wie het spel heeft gewonnen. Dit doe je door te kijken naar het aantal wormen dat je hebt verdiend. Op alle tegels staan 1, 2, 3 of 4 regenwormen. Je telt de regenwormen van jou tegels bij elkaar op en het totaal hiervan is jouw score. Degene met de meeste regenwormen op zijn of haar tegels heeft het spel gewonnen.

Wat is er zo leuk aan Regenwormen?

Ondanks dat het spel veel om gelukt draait, moet je ook goed opletten. Je zou zomaar een tegel van een andere deelnemer kunnen stelen door het juiste aantal ogen te gooien met jouw worp. Het spel is laagdrempelig en de spelregels heb je na de eerste speelronde eigenlijk al niet meer nodig. Het spel uitleggen aan een nieuwe deelnemer gaat heel makkelijk en snel.

Als je aan het winnen bent, betekent dat niet dat je ook echt gaat winnen. Een dobbelsteen kan zomaar weer anders rollen en dan raak je je tegels zeer snel kwijt. Om te winnen moet je ook af en toe de nodige risico’s nemen. Als je de hoogste tegels kan behalen, verdien je namelijk ook de meeste regenwormen. Extra leuk, dit spel heeft een zacht prijsje. Voor €14,99 kun je dit spel al in je bezit hebben. Zeker met kinderen is dit spel zeer de moeite waard.

Uitbreidingen

Mocht je nu geen genoeg krijgen van het dobbelen, dan is het onwijs leuk wat extra variatie toe te voegen. Wij hebben ook de uitbreiding geprobeerd. Heel leuk en leuke nieuwe elementen. We vertellen je hier meer over de Regenwormen Uitbreiding.

Spelinformatie

Auteur: Reiner Knizia
Uitgever: 999Games
Geschikt voor 2 tot 7 spelers
Geschikt vanaf 8 jaar en ouder
Speelduur van 20 minuten

Regenwormen direct online aankopen? Dat kan bij bol.com en 999 Games

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie