Leukste spellen voor een kind van 4 jaar (2024)

Je bekijkt nu Leukste spellen voor een kind van 4 jaar (2024)
Leukste spellen kind 4 jaar

Ben je op zoek naar een spel voor kinderen van 4 jaar oud? Deze vraag krijgen we geregeld van familie of ouders die een leuk spelletje zoeken. Wij delen je onze eigen mening over de leukste spellen voor kinderen van 4 jaar, zodat je zelf een goed besluit kunt maken. Hier zitten junior versies bij, afgeleid van spellen voor volwassenen, maar speciale spellen voor deze leeftijd.

De leukste spellen voor een kind van 4 jaar

Geen zin om verder te lezen? Hier hebben wij de 10 leukste voor jou op een rij gezet, zodat je niet verder hoeft te lezen!

Spel voor 4 jaarVanaf leeftijdWaardering
1. The Floor is Lava kinderspel4 jaar4.6 uit 5
2. Knibbel Knabbel Knuisje4 jaar4.3 uit 5
3. Poepie Knor Kinderspel4 jaar3.8 uit 5
4. Oma’s Woeste Waslijn4 jaar4.4 uit 5
5. Carcassonne Junior4 jaar4.8 uit 5
6. Brain Train SmartGames4 jaar4.9 uit 5
7. Holle Bolle Big4 jaar4.3 uit 5
8. Mijn Eerste Monopoly Junior uitgave4 jaar4.7 uit 5
9. Concept Kids Dieren4 jaar4.8 uit 5
10. UNO Junior4 jaar4.8 uit 5

1. The Floor is Lava Kinderspel

The Floor is Lava
The Floor is Lava

The Floor is Lava van Goliath is één van de leukste spelletjes voor een kind van 4 jaar. De naam doet het natuurlijk al een beetje vermoeden, maar in dit actiespelletje is de gehele vloer lava en is het aan de spelers om veilig over te komen. Dit spelletje kan prima gespeeld worden samen met de ouders of volwassenen samen met kinderen, iedereen kan meedoen.

De vloer is gloeiendhete lava en er liggen gekleurde matten willekeurig verspreid door de ruimte heen. Dit zijn de enige veilige havens waar jullie kunnen staan. Iemand geeft een draai aan de kleurenwijzer waarna één van de vijf kleuren aangegeven wordt. Het is vervolgens aan de spelers om naar een matje met een overeenkomende kleur te springen, de enige plek wat veilig terrein is. Lukt je dat niet, dan beland je in de lava en ben je af. De laatste speler die overblijft is de winnaar.

Aantal spelers: 2-6 personen
Speelduur: ongeveer 15-30 minuten
Vanaf 5 jaar en ouder (maar 4 kan prima!)
Uitgever: Goliath
Genre: Actiespel

The Floor is Lava bestaat uit 25 stapstenen (matjes) en 1 draaischijf. Je kunt met moeilijkheid spelen door de matten verder van elkaar af te leggen. Een spelletjes avonden voor jonge kinderen is gegarandeerd een succes met dit leuke spelletje voor een kind van 4 jaar.

The Floor is Lava Kinderspel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Knibbel Knabbel Knuisje

Knibbel Knabbel Knuisje
Knibbel Knabbel Knuisje

Jullie gaan zelf meedoen aan de sprookjeswereld van Hans en Grietje, door snoepjes te verzamelen van het huisje wat vol zit met lekkernijen. In dit leuke spel voor kinderen van 4 jaar is het de bedoeling dat vier verschillende kleuren snoepjes verzameld die je zelf van het huisje af haalt. Daarbij is het vooral van belang dat je goed oplet dat de boze heks jou niet in de gaten heeft.

Het spelletje is vooral heerlijk spannend voor een kind van 4 jaar doordat je nooit helemaal zeker weet wanneer de boze heks tevoorschijn komt. Dit spelletje duurt ook helemaal niet lang, waardoor kinderen gemakkelijk de aandacht erbij houden. Lukt het jou om vier verschillende snoepjes te verzamelen, dan win je het spel.

Aantal spelers: 2-4 personen
Speelduur: ongeveer 15-30 minuten
Vanaf 4 jaar en ouder
Uitgever: Jumbo

Genre: Behendigheidsspel

Fijn van dit spelletje voor kinderen van 4 jaar oud is ook dat het spel heel wat kan hebben. Het is stevig, veilig en er kan zelfs mee gegooid worden zonder dat er wat mee gebeurt. Een van de beste spelletjes voor jonge kinderen van 4 jaar oud.

Knibbel Knabbel Knuisje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Poepie Knor

Poepie Knor
Poepie Knor

In Poepie Knor is het de bedoeling dat je jouw varkentje zo snel mogelijk uit zijn modderbad weet te redden. De spelers mogen om beurten een draai aan het varkentje geven, waarna het een geluidje maakt. Wanneer het varkentje knort mag je een kaart pakken, maar laat het varkentje een scheetje dan moet er juist een kaart weer ingeleverd worden.

De speler die als eerste 4 kaarten verzameld heeft, is de winnaar van dit spel. Poepie Knor is vooral een ontzettend leuk spelletje voor kinderen van 4 jaar om onderling te spelen met vriendjes. Met zekerheid zal er flink gelachen worden en heel wat kindjes zullen in een scheur liggen van dit varkentje.

Aantal spelers: 2-4 personen
Speelduur: ongeveer 15 minuten
Vanaf 3 jaar en ouder
Uitgever: Jumbo

Genre: Behendigheidsspel

Dit spelletje is een goed spel voor kinderen van 4 jaar, maar het is wel aanbevolen dat het kind al enige spelervaring heeft en begrijpt dat er regels bij een spelletje zijn. Zeker weten dat kinderen hier fanatiek van worden.

Poepie Knor is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Oma’s Woeste Waslijn

Omas Woeste Waslijn
Omas Woeste Waslijn

In dit spelletje probeer je oma zo goed mogelijk te helpen met het ophangen van de was aan haar waslijn. Maar, Oma’s Woeste Waslijn is zoals de naam doet vermoeden geen gemakkelijk waslijn. In dit grappige en verrassende spelletje voor kinderen van 4 jaar staat er van alles te gebeuren.

Met de dobbelsteen ben je steeds aan de beurt en bepaal je wat jij mag doen. Schijnt de zon, dan zorg je ervoor dat je was ophangt. Is het bewolkt, dan moet je een beurtje overslaan. En wanneer het regent is het zaak om de was zo snel mogelijk weer in te halen. Pas wel op wanneer het gaat stormen, dan draait de waslijn flink rond waardoor de kledingstukken er weer afvallen.

Aantal spelers: 2-4 personen
Speelduur: ongeveer 10-15 minuten

Vanaf 4 jaar en ouder
Uitgever: Megablue

Genre: Behendigheidsspel

De speler die als eerste 4 kledingstukken aan oma’s waslijn weet op te hangen is de winnaar van Oma’s Woeste Waslijn. Dit leuke spelletje voor een kind van 4 jaar werd Winnaar Speelgoed van het Jaar in 2021.

Oma’s Woeste Waslijn is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Carcassonne Junior

Carcassonne Junior
Carcassonne Junior

Carcassonne is voor volwassenen één van de bekendste bordspellen wat naast ontzettend populair ook gewoon één van de beste spellen is als je dat aan ons vraagt. Carcassonne Junior is net zo goed als het origineel maar dan ook geschikt voor een kind van 4 jaar. Het doel in Carcassonne Junior is om zo snel mogelijk de 8 speelstukken op de tegels geplaatst te hebben.

Per beurt mag je een landtegel trekken en deze aanleggen. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de tegels op de juiste manier aan elkaar worden gelegd. Maak je een weggetje af, dan mag je daar één van je houten speelstukken opzetten.

Aantal spelers: 2-4 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten

Vanaf 4 jaar en ouder
Uitgever: 999Games

Genre: Tactisch bordspel

Carcassonne Junior is alvast een opstapje naar het uitgebreidere bordspel Carcassonne. Zo leert een kind alvast de basisregels van dit populaire bordspel. Voor een kind van 4 jaar is Carcassonne Junior leerzaam en natuurlijk gewoon ontzettend leuk.

Carcassonne Junior is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

6. Brain Train SmartGames

Brain Train SmartGames
Brain Train SmartGames

Brain Train van SmartGames is een leuk denkspelletje voor kinderen van 4 jaar. In de verpakking kun je 1 locomotief vinden met twee treinwagons die op verschillende manieren aan de locomotief gekoppeld kunnen worden. Daarnaast zijn er 9 gebkleurde blokjes waarvan sommige 2 verschillende kanten hebben en anderen met elkaar verbonden zijn.

Kinderen gebruiken het treintje als vormenstoof waarbij ze de locomotief en wagons met elkaar verbinden. Het boekje bevat 48 opdrachten waarbij de blokjes in een bepaalde volgorde op de trein geplaatst moeten worden. Bij de makkelijkste opdrachten gaat het hierbij alleen om bovenaanzicht, maar bij de moeilijkere opdrachten gaat het zelfs om een zijaanzicht. Je weet dan niet welke vorm de blokjes hebben, maar kunt alleen kijken naar kleur.

Aantal spelers: 1 persoon
Speelduur: variabel per opdracht

Vanaf 3 jaar en ouder
Uitgever: SmartGames

Genre: Denkspelletje

Brain Train is naast een leuk spelletje ook leerzaam. Een kind van 4 jaar ontwikkeld zijn of haar ruimtelijk inzicht en probleemoplossend vermogen. Brain Trains werd daarnaast winnaar van Speelgoed van het Jaar België in 2021.

Brain Train is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Holle Bolle Big

Holle Bolle Big
Holle Bolle Big

Onder de beste spellen voor kinderen van 4 jaar hoort met zekerheid Holle Bolle Big van Goliath. In dit grappige spelletje probeer je Holle Bolle Big zoveel mogelijk hamburgers te laten eten. Maar, hoe meer hij eet, hoe meer zijn buik ook zal groeien. Eén hamburgertje teveel en zijn jasje zal openspringen.

De speler die aan de beurt is moet de dobbelsteen werpen, daarop staat een kleur hamburger afgebeeld die je aan Holle Bolle Big moet geven. Op de hamburger staat hoeveel keer je op de muts moet drukken. Dit blijft zich herhalen, totdat Holle Bolle Big teveel heeft gegeven. De speler die als laatste op de chefmuts heeft gedrukt is af wanneer het jasje van big open knapt.

Aantal spelers: 2-6 personen
Speelduur: ongeveer 15-30 minuten

Vanaf 4 jaar en ouder
Uitgever: Goliath

Genre: Actiespel

Het spel blijft doorgaan totdat er één speler overblijft, dat is de winnaar. Dit leuke spelletje voor een kind van 4 jaar is grappig en spannend tegelijkertijd. Kinderen onderling raken niet uitgespeeld en tellen met zijn allen mee wanneer iemand aan de beurt is.

Holle Bolle Big is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Mijn Eerste Monopoly Junior uitgave

Mijn Eerste Monopoly Junior uitgave
Mijn Eerste Monopoly Junior uitgave

Deze Monopoly Junior uitgave is een vereenvoudigde variant van Monopoly, extra leuk vinden wij aan deze Monopoly variant dat het spelbord dubbelzijdig is en twee verschillende spelniveaus heeft. De eerste variant is vooral een goede voor kinderen van 4 jaar tot 5 jaar. De andere variant is meer geschikt voor kinderen vanaf een leeftijd van 6 jaar.

Het eerste niveau richt zich meer op tellen en combineren en is daardoor geschikt voor jonge kinderen. De twee niveaus hebben ieder een eigen set geld en kaarten, waardoor de moeilijkheid echte en stapje lastiger word. Natuurlijk speelt het spel verder zoals we Monopoly al kennen, maar dan geschikt voor kinderen van 4 jaar.

Aantal spelers: 2-6 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten

Vanaf 4 jaar en ouder
Uitgever: Hasbro

Genre: bordspel

Monopoly is wat ons betreft één van de klassiekers die niet mag ontbreken, deze Mijn Eerste Monopoly Junior editie is een mooie uitgave als spelletje voor een kind van 4 jaar.

Mijn Eerste monopoly is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Concept Kids Dieren

Concept Kids Dieren
Concept Kids Dieren

In Concept Kids Dieren werken kinderen samen om zoveel mogelijk dieren juist te raden. Dit spelletje is voor kinderen van 4 jaar niet alleen leuk, maar ook educatief van aard. Kinderen leren tijdens het raden ook direct het dierenrijk wat beter kennen. De persoon die het kaartje laat raden door de groep legt de ringen op het speelbord klaar, waardoor er als het ware hints ontstaan waarmee de kinderen kunnen raden.

Als voorbeeldje kun je denken aan bijvoorbeeld “We zoeken een dier met deze kenmerken”, waarna er ringen liggen bij oranje, gestreept, jungle en vleeseter. Het is nu aan de kinderen om te raden wat voor dier dat is. Na het raden van 12 dieren bepaal je de behaalde totaalscore, doordat het aantal kaarten te tellen waarvan je de dieren juist had geraden. De volgende keer dat je speelt probeer je die score weer te overtreffen.

Aantal spelers: 2-12 personen
Speelduur: ongeveer 20 minuten

Vanaf 4 jaar en ouder
Uitgever: Asmodee

Genre: coöperatief bordspel

Het leuke van dit spelletje voor kinderen van 4 jaar is dat het niet alleen leuk is, maar ook ontzettend leerzaam. Kinderen leren over kleuren en patronen, maar natuurlijk ook over allerlei verschillende dieren, kenmerken en waar deze voorkomen. Concept Kids Dieren werd genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018.

Concept Kids Dieren is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. UNO Junior

Uno Junior
Uno Junior

UNO Junior bevat drie verschillende spelniveaus, waardoor het spel gemakkelijk mee groeit met de ontwikkeling van een kind van 4 jaar. In UNO Junior is het de bedoeling dat je de kaarten in je hand zo snel mogelijk uitspeelt. Dat doe je door kaarten uit de hand op een bijpassende kleur bovenop de stapel te leggen. Als je er nog maar één kaart over hebt roep je UNO.

In het eerste spelniveau van UNO Junior draait het om bijpassende kaarten spelen. Vanaf het tweede niveau komen er ook actiekaarten in het spel. En bij het derde en laatste niveau doen er ook strafkaarten mee. Stapje voor stapje kun je zo het niveau wat omhoog brengen waardoor het spel steeds wat meer op het normale UNO spel gaat lijken.

Aantal spelers: 2-4 personen
Speelduur: ongeveer 15 minuten

Vanaf 3 jaar en ouder
Uitgever: Mattel Games

Genre: actiespel

UNO Junior kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers en is ontzettend geschikt om te spelen met een kind van 4 jaar. Het leuke van UNO vinden wij toch wel dat spelers al snel fanatiek worden en het daarnaast ook ontzettend leuk is voor ouders en volwassenen.

Uno Junior is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie