De leukste 999Games bordspellen van dit moment (2024)

Je bekijkt nu De leukste 999Games bordspellen van dit moment (2024)
Leukste 999Games bordspellen

999Games, welke bordspeler kent deze uitgever van fantastische bordspellen en spelletjes niet? Voor velen is het de leukste uitgever van bordspellen met vele bekende titels zoals Catan en Carcassonne. Het bedrijf is opgericht in 1990 en ondertussen na ruim 30 jaar bestaan behoort het nog steeds tot de bekendste spellenuitgevers. Vandaag de dag is het assortiment enorm, voor iedereen is er leuk bordspel te vinden. En juist daar willen wij even bij stil staan. Wat zijn volgens ons de leukste en beste 999Games bordspellen van dit moment.

De beste 999Games spellen

Deze lijst met beste 999Games spellen is natuurlijk gebaseerd op onze eigen mening. Wel spelen wij heel veel bordspellen, spellen en spelletjes en heb daardoor een goed beeld waaraan een goed bordspel dient te voldoen. Dit vinden wij de beste bordspellen van 999Games van dit moment.

  1. Carcassonne De Mist
  2. De Kwakzalvers van Kakelenburg
  3. Witchstone
  4. De Zoektocht naar El Dorado
  5. De Taveernen van de Oude Stad
  6. Paleo
  7. My City
  8. Lamaland
  9. Het Stenen Tijdperk
  10. Wingspan

1. Carcassonne De Mist

Carcassonne De Mist
Carcassonne De Mist

Grote kans dat je Carcassonne De Mist nog niet kent, dit is een nieuwe versie van Carcassonne. En geen uitbreiding, zoals meestal het geval is, maar een stand-alone versie ook optioneel als uitbreiding gespeeld kan worden. En deze versie is totaal anders dan alle andere spellen, dit is een coöperatieve versie van Carcassonne. Je speelt samen en wint of verliest gezamenlijk. En juist dat maakt dit voor ons één van de leukste spellen van 999Games van dit moment.

Aantal spelers: 1-5 spelers
Speelduur: ongeveer 35 minuten
Leeftijd: Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Tactisch tegel legspel

Het leuke van Carcassonne De Mist vinden wij dat je tijdens het spelen meegenomen wordt in de spelregels. Het spel heeft 6 niveaus en je start al met spelen na 3 bladzijden lezen. Daarna probeer je eerst dat niveau uit te spelen, voordat je doordat met het volgende niveau. Het spel wordt steeds wat complexer en vooral lastiger.

Carcassonne De Mist is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

2. De Kwakzalvers van Kakelenburg

De Kwakzalvers van Kakelenburg
De Kwakzalvers van Kakelenburg

Een spel van 999Games wat onbetwist niet mag ontbreken in een spellenkast is De Kwakzalvers van Kakelenburg. Iedere speler bezit zijn eigen ketel waarin je toverdrankjes probeert samen te stellen die zoveel mogelijk punten opleveren. Het push your luck element uit die spel zorgt ervoor dat je steeds balanceerd tussen die zo hoog mogelijke score en het minimaliseren van je risico om te voorkomen dat jouw ketel ontploft.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 45-60 minuten
Vanaf 10 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Tactisch bordspel met Push-luck element

De spelers kopen fiches met behaalde punten die vervolgens in de buidel gaan. Uit die buidel mogen zij in volgende beurten steeds weer trekken. Daar zitten natuurlijk goede, maar ook minder goede fiches in die er uiteindelijk voor zorgen dat de ketel ontploft. Fiches zijn er in allerlei kleuren, met ieder eigenschappen voor extra bonussen. Het fijne van De Kwakzalvers van Kakelenburg is dat het spel allerlei combinaties kent, waardoor ieder spel weer net even anders is. En met twee verschillende uitbreidingen zijn er rijke toevoegingen aan het spel te brengen die het spel nog leuker maken.

De Kwakzalvers van Kakelenburg is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

3. Witchstone

Witchstone
Witchstone

Met zekerheid dat het in 2022 uitgebracht Witchstone in onze lijst met leukste spellen van 999Games mag thuishoren. Witchstone is een spel van combinaties en kettingreacties, die je bijvoorbeeld ook in Wingspan ziet terugkomen. Witchstone is daarbij wel echt een stuk uitdagender, waarbij iedere speler zijn eigen spelersbord heeft in vorm van een toverketel waarin zijn heksenfiches gaan aanleggen. Hoe groter de velden worden per soort fiche, hoe meer van die betreffende actie je mag uitvoeren in je beurt.

Aantal spelers: 2-4 spelers
Speelduur: ongeveer 60 minuten
Leeftijd: Vanaf 12 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Strategisch bordspel

Als je combinaties leuk vindt en van strategische bordspellen houdt, dan mag je Witchstone gewoon niet laten liggen. Er is heel wat te bekokstoven. Probeer je jouw tegenstander voor te zijn met het leggen van energie om zo een nieuwe locatie te verbinden. Focus je op het spoor van de toverstaf voor extra punten, of valt er meer te halen door eilanden te koloniseren?

Witchstone is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

4. De Zoektocht naar El Dorado

De Zoektocht naar El Dorado bordspel
De Zoektocht naar El Dorado bordspel

De Zoektocht naar El Dorado is een fantastisch deck builder met een compleet dynamisch speelbord, waardoor je ieder spel weer anders kunt maken. Ja, De Zoektocht naar El Dorado hoort wat ons betreft onbetwist thuis in de lijst met top 10 beste 999Games bordspellen. In dit spel heeft iedere speler een set van 8 kaarten tijdens de start, waarvan je er 4 eerstvolgende in je beurt mag gebruiken. De kaarten geven je acties waarmee je de route van het speelbord kunt doorkruisen en zo als eerste het einddoel El Dorado kunt bereiken.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 30-40 minuten
Vanaf 10 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Strategisch bordspel / deck building bordspel

Je begrijpt het al, hoe beter jouw deck met kaarten wordt hoe meer kans jij hebt om als eerste bij dat einddoel aan te komen. Iedere kaart heeft eigenschappen die ergens voor gebruikt kunnen worden. Zo kan een verkennen alleen door de jungle, een andere alleen over water of savanne, en zo zijn er diverse velden waarover je de route kunt bewandelen. De Zoektocht naar El Dorado is een gigantisch succes en zo werden er recent ook twee prachtige uitbreidingen toegevoegd: Gevaren & Muisca en Helden & Demonen.

De Zoektocht naar El Dorado is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

5. Taveernen van de Oude Stad

Taveernen van de Oude Stad bordspel
Taveernen van de Oude Stad bordspel

Taveernen van de Oude Stad is een prachtig vormgegeven bordspel. Deze mag beslist niet ontbreken wanneer we het over de beste bordspellen hebben die 999Games heeft uitgegeven. Dit strategische bordspel is een echte deckbuilder waarbij je jouw focus op allerlei onderdelen kunt richten, maar toch ook met een factor geluk door de dobbelstenen. Het fijne van dit spel is dat het 4 verschillende modules heeft die ieder weer nieuwe spelelementen naar voren halen.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 50 minuten
Vanaf 12 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Strategisch bordspel met deckbuilding element

In Taveernen van de Oude Stad draait het om het verzamelen van munten waarmee je nieuwe attributen voor in je taveerne koopt en het verzamelen van bier waarmee je nieuwe gasten naar de taveerne kunt lokken. Het dobbelelement zorgt ervoor dat iedere ronde opnieuw spannend is, helemaal omdat jij bij je tegenstander zijn dobbelstenen mag kiezen en je tegenstander bij jou. Extra leuk is dat die modules los van elkaar gespeeld kunnen worden, waardoor je ook steeds een klein stukje verder leest in de regels.

Taveernen van de Oude Stad is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

6. Paleo

Paleo bordspel
Paleo bordspel

Paleo is wat ons betreft nog steeds onbetwist de bijzonderste ervaring als het om coöperatieve bordspellen gaat. In dit avonturenspel spelen de spelers gezamenlijk als volksstammen diverse modules om in totaal 7 verschillende levels te doorstaan. Dit spel is gewoon net even anders dan het grootste deel andere bordspellen en juist daardoor valt het spel ons zo op. Alle spelers zijn gelijktijdig aan de beurt waarbij zij steeds nadenken wat het slimste is om te doen en hoe zij elkaar het beste kunnen ondersteunen.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 45-60 minuten
Vanaf 10 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Coöperatief bordspel / Strategisch bordspel

Sommige acties kun je immers gewoon niet alleen uitvoeren, en andere spelers lopen een beest of andere uitdaging aan waarbij zij de hulp nodig hebben. En dat is vaak ook wel echt nodig, anders kost het levens en dat kost uiteindelijk het spel. Dit leuke 999Games bordspel is echt een aanrader wanneer je eens wat anders wilt proberen, en eens wilt samenwerken in plaats van elkaar dwars zitten.

Paleo is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

7. My City

My City bordspel
My City bordspel

Ook My City is een bijzonder bordspel wat thuis hoort in de lijst met leukste 999Games bordspellen. My City is namelijk een Legacy bordspel, dat wil zeggen dat je allerlei scenario’s doorloopt en dat het spel steeds verder blijft doorlopen. Ook blijven gemaakte keuzes gedurende al die opvolgende spellen die je gaat spelen effect hebben. In totaal bestaat My City uit 8 hoofdstukken die ieder 3 spellen hebben, wat in totaal neer komt op 24 scenario’s.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 50 minuten
Vanaf 12 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Strategisch bordspel / Legacy bordspel

My City is heeft veel weg van een tegel legspel, het is bordspel waar je tactische keuzes maakt maar doordat al die keuzes voortduren in de 24 scenario’s is het ook zeer strategisch. Het spel draait om zo min mogelijk ruimte verliezen bij het aanleggen van tegels, maar gelijktijdig wil je de tegels ook goed leggen zodat je extra veel punten behaald. Het legacy element maakt dit hele spel echt een bijzondere ervaring. Niemand weet wat er in de volgende envelop zit en wat in het opvolgende spel belangrijk gaat zijn.

My City is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

8. Lamaland

Lamaland
Lamaland

In Lamaland werk iedere speller aan het uitbouwen van zijn eigen terrein met terreintegels die naast elkaar maar ook bovenop elkaar geplaatst kunnen worden. Op die terreintegels staan aardappel-, cacao- en maisvelden afgebeeld, of er staan munten of kleine dorpjes op. Leg je daar weer een volgende terreintegel overheen, dan mag je direct de actie die van toepassing is uitvoeren. Bijvoorbeeld het ontvangen van een grondstof, munten of een karakterkaart. Daarmee kun je lama’s kopen, en die zorgen ervoor dat je punten kunt verdienen.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 25 tot 35 minuten
Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Strategisch bordspel

Juist doordat je zowel tegels op de normale manier aanlegt als in de hoogte, ontstaat een apart spelverloop waar je weer op andere dingen gaat letten dan bij een normaal tegel legsspel. Want draagt de tegel die je aan de zijkant aanlegt eigenlijk wel bij voor de hoogte, en is dat dan wel zo slim om te doen? Lamaland is in onze ogen een familie bordspel wat ook goed met het gezin gespeeld kan worden.

Lamaland is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

9. Het Stenen Tijdperk

Het Stenen Tijdperk
Het Stenen Tijdperk

Dit worker placement bordspel mag eigenlijk niet ontbreken in je collectie. Het Stenen Tijdperk draait om het zo efficiënt mogelijk aansturen van jouw werkers die je plaatst op verschillende locaties van het speelbord om die acties vervolgens te mogen uitvoeren. Op die manier kun je grondstoffen verkrijgen, voortgang boeken op het graanspore, werktuigen opbouwen en nieuwe stamleden ontvangen. Er zijn allerlei manieren om punten te verzamelen, waardoor je zult zien dat tijdens het spel de spelers een andere focus ontwikkelen.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 90 minuten
Vanaf 12 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Worker placement bordspel / strategisch bordspel

Het fijne van Het Stenen Tijdperk is dat het verreweg is van een moeilijk bordspel om te leren, het is juist zeer toegankelijk met gemakkelijke regels die je zo onder de knie hebt. Ook nieuwe spelers neem je gemakkelijk mee in de regels en manier van spelen. Wanneer je kennis wilt maken met een worker placement bordspel is Het Stenen Tijdperk een onwijs goede keuze.

Het Stenen Tijdperk is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

10. Wingspan

Wingspan bordspel
Wingspan bordspel

In Wingspan heeft iedere speller een eigen natuurgebied waarop weide, bos en moeras voorkomt. In die drie gebieden kun je verschillende soorten vogels onderbrengen, die ieder unieke eigenschappen heeft om jou verder vooruit te helpen. Hoe meer vogels je in één natuursoort krijgt, hoe groter de kettingreacties en combinaties ook zullen worden. Wingspan is echt een gebalanceerd bordspel waarbij iedere speler voor zich zijn eigen omgeving opbouwt.

Aantal spelers: 1 tot 5 personen
Speelduur: ongeveer 40 minuten
Vanaf 10 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Strategisch bordspel met engine building element

Hoewel het spel vredig is om te spelen, omdat iedere met zijn eigen omgeving bezig is. Is er natuurlijk toch een flinke competitie. Iedere speler wil natuurlijk winnen, en dat lukt alleen wanneer je veel voedsel en grondstoffen weet je verzamelen, voldoende eieren hebt verzameld en dat je natuurlijk aan het einde van het spel de meeste punten hebt verzameld. Wingspan is een bekend spel wat beslist niet mag ontbreken op onze lijst met leukste 999Games bordspellen.

Wingspan is verkrijgbaar bij bol.com, 999Games en Amazon.nl.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie