De top 10 leukste kaartspellen (beste van 2024)

Je bekijkt nu De top 10 leukste kaartspellen (beste van 2024)
Leukste kaartspellen overzicht

Ben je op zoek naar een leuk kaartspel om lekker thuis aan tafel of zelfs op de bank te spelen? Dat gevoel kennen wij wel! We helpen je een handje en geven je onze tips als het gaat om de leukste kaartspellen.

Kaartspellen zijn vaak wat simpeler, sneller en vlotter om te spelen. Ideaal dus om zo tussendoor te spelen, met een groepje vrienden of gewoon een kaartspel voor 2 personen. We hebben voor iets wat wils in onze lijst met beste kaartspellen. In allerlei soorten en maten, laagdrempelig met eenvoudige regels tot aan complexe en uitdagende kaartspellen.

De 10 leukste kaartspellen van dit moment

Geen zin om verder te lezen? Dit zijn onze 10 favoriete kaartspellen die jou niet zullen vervelen!

  1. Schotten Totten
  2. Dominion
  3. Saboteur
  4. Sushi Go
  5. The Mind
  6. Take 5
  7. Lost Cities: Het Kaartspel
  8. Exploding Kittens
  9. Claim
  10. Phase 10

1. Schotten Totten: top kaartspel voor 2 personen

In Schotten Totten blijft jouw populatie alsmaar groeien, waardoor je op zoek moet gaan om de grenzen van jouw dorp te vergroten. Je buurman zal daardoor zijn grenzen steeds verder moet inkrimpen. Schotten Totten is een tactisch kaartspel met een vleugje geluk, waarbij alles draait om het veroveren van grenskaarten.

Schotten Totten
Schotten Totten

Aantal spelers: 2 personen
Speelduur: ongeveer 20 minuten
Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: Asmodee
Genre: Tactisch Kaartspel

In Schotten Totten vormen 9 grenskaarten het speelveld, waarvan het jouw doel is er 5 te veroveren. Dat doe je door 3 kaarten erbij aan te leggen en vooral een sterkere combinatie neer te leggen dan jouw tegenstander. Maar de grenssteen kan pas veroverd worden wanneer beide spelers drie kaarten aan de grenskaart hebben gelegd. Of in uitzonderlijke situaties wanneer het lukt om een combinatie te spelen die niet meer te overtreffen is door jouw tegenstander.

Het is jouw doel om 5 van de 9 grenskaarten te veroveren. Als dat lukt, win je het spel. Een alternatief voor de winst is 3 grenskaarten veroveren die op rij liggen.

Schotten Totten opzet
Schotten Totten opzet

Schotten Totten is een simpel en vooral ook snel te spelen kaartspel, waar je echt uren zoet mee kunt zijn en daarnaast erg verslavend is! Het is zo’n spelletje waarbij je na een aantal keren aanleggen alweer denkt ‘Dat had ik anders moeten doen!’, wat dan weer resulteert in een rematch met je tegenstander. Een avondje ben je er zo mee zoet!

Klein beetje geluk, maar vooral veel tactiek en het berekenen van de waarschijnlijkheid dat kaarten nog gaan voorkomen. Schotten Totten is een perfect kaartspelletje voor 2 personen, een echte topper!

Schotten Totten is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Dominion: beste tactische kaartspel

Dominion is een goed uitgewerkt deck builder kaartspel waarbij je combinaties van kaarten probeert te verzamelen die het deck vormen. Hoe beter je jouw deck kunt maken, hoe meer punten je kunt gaan verzamelen. Dominion is erg goed te spelen met 2 spelers, maar kan net zo goed met 3 of 4 spelers gespeeld worden.

Dominion kaartspel
Dominion kaartspel

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Kaartspel

Als basis worden koninkrijk kaarten die actiekaarten vormen, kaarten met munten en kaarten met overwinningspunten op tafel klaargelegd in stapels. Hieruit mogen de spelers in iedere beurt een kaart kopen. De spelers starten met een deck van 10 kaarten, 5 van deze kaarten mogen ze in de hand nemen om de eerste actie met uit te voeren. Je mag daarmee een nieuwe kaart aanschaffen. Zo kun je meer munten verkrijgen, actiekaarten waarmee je een handeling mag verrichten zoals het nemen van extra kaarten, extra munten, in iedere beurt opnieuw een slechte kaart uit je hand wegnemen of zelfs kaarten uit de hand van je tegenspeler wegspelen.

Dominion kaarten opzet
Dominion kaarten opzet

Nadat je een kaart hebt aangekocht leg je deze op je eigen aflegstapel, samen met de overige kaarten uit je hand. Je beurt is voorbij en je neemt de overgebleven 5 kaarten voor je volgende beurt, waarmee je weer een nieuwe kaart kunt kopen. Na twee beurten liggen al je kaarten op de aflegstapel. Je schud deze en neemt de bovenste 5 er weer van waarmee je weer een nieuwe kaart kunt kopen. Dit blijft doorgaan waardoor je deck steeds uitgebreider wordt en er sterkere combinaties ontstaan.

Dominion is een heel interessant kaartspel in de vorm van een deckbuilder. Het spel is zeer goed gebalanceerd waar vele combinaties en tactieken mogelijk zijn. Het is toegankelijk, overzichtelijk en kan heerlijk snel gespeeld worden waardoor de spelers constant bezig zijn. Als je van kaartspellen met tactiek houdt is Dominion echt dé aanrader van onze top 10 leukste kaartspellen.

Dominion is verkrijgbaar bij bol.com en 999Games.

3. Saboteur: kaartspel voor groepen

In Saboteur neem je het tegen elkaar op door je te verplaatsen in een rol als goudzoeker of saboteur. Als goudzoeker zijnde probeer je een route van gangenkaarten aan te leggen om bij de schat te komen. Als saboteur probeer je dit te ondermijnen zodat de schat nooit bereikt zal worden, daarvoor graaf je gangen in de verkeerde richting, laat je deze instorten en zet je actiekaarten tegen goudzoekers in.

Saboteur
Saboteur

Aantal spelers: 3 tot 10 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Kaartspel

Saboteur is een snel spel wat binnen het half uur gespeeld kan worden met gemakkelijke regels. De spelers krijgen ieder een set kaarten in de hand. Daarmee dienen gangenstelsels gevormd worden om de schat te bereiken. In de beurt mag er gekozen worden een gangenkaart aan te leggen aan de bestaande gangen die al op het speelveld liggen, of om een actiekaart te spelen. Met actiekaarten kunnen spelers dwarsgezeten worden of kunnen eigen acties weer vrijgespeeld worden. Zo mogen er bijvoorbeeld geen gangenkaarten meer aangelegd worden of mag er gespiekt worden onder één van de drie doelkaarten om te zien waar de schat zich bevindt.

Saboteur set
Saboteur set

Als de schat bereikt is via een gangenstelsel winnen de goudzoekers. Wordt deze niet bereikt en zijn de gangenkaarten op, dan winnen de saboteurs. Per ronde zijn goudklompjes te verdienen voor of de goudzoekers of voor de saboteurs. Na 3 ronden wint de speler met de meeste goudklompjes.

Saboteur is erg leuk om met een grotere groep spelers te spelen, waarbij je deels probeert samen te werken met andere spelers in een gelijke rol. Maar aan het begin weet je nog niet wie met of tegen je spelen. Het spel speelt snel, bevat tactische handelingen maar ook een vleugje geluk.

Saboteur is verkrijgbaar bij bol.com en 999Games.

4. Sushi Go kaartspel: snel en makkelijk kaartspel

Sushi Go is een snel kaartspel waarbij je punten verzameld door verschillende soorten sushi te verzamelen. Combinaties kunnen meer punten in de lade brengen, en met pech kun je zelfs wat minpunten toegewezen krijgen. Sushi Go is voor iedereen leuk, van jong tot oud en van casual tot serieuze speler! Het staat dan ook niet voor niets op onze lijst met leukste en beste kaartspellen. In 15 tot 20 minuten speel je een spelletje en kun je alweer in de startblokken voor een rematch.

Sushi Go kaartspel
Sushi Go kaartspel

Aantal spelers: 2 tot 5 personen
Speelduur: 20 minuten
Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: White Goblin Games
Genre: Kaartspel

Moeilijk is Sushi Go in ieder geval niet. Alles wat je moet weten staat eigenlijk gewoon op de speelkaarten. Waardoor je ook met nieuwkomers in enkele minuten al aan de slag kunt gaan.

De regels van Sushi Go zijn ontzettend gemakkelijk. Eigenlijk staat alles wat je moet weten gewoon op de kaarten zelf met aangegeven hoeveelheid punten die je kunt scoren. Alle speelkaarten vormen een stapel. Iedere speler krijgt een hand met kaarten, afhankelijk van het aantal spelers. Iedere speler speelt één kaart uit de hand en legt deze gedekt voor zich neer. De overgebleven kaarten worden doorgegeven aan de speler naast je. Opnieuw kiezen de spelers één kaart, zo blijft dit doorgaat totdat alle kaarten uit de hand zijn opgespeeld. Daarna worden de punten van die ronde genoteerd.

Sushi Go spelopzet
Sushi Go spelopzet

De kaarten die je kiest bepalen je mogelijke score. Van sommige kaarten probeer je er zoveel mogelijk te verzamelen, des te meer punten je gaat krijgen. Voor andere kaarten moet je een minimaal aantal bezitten om punten te verdienen, anders krijg je niets. Wasabi kaarten kunnen de volgende kaart verdrievoudigen in punten. Zo is er een breed scala aan combinaties en mogelijkheden.

In totaal worden 3 rondes gespeeld. Na de 3e ronde gaan de puddingkaarten pas tellen. De speler met de meeste puddingkaarten ontvangt 6 punten, heb je de minste puddingkaarten krijg je zelfs 6 minpunten! De scores worden opgeteld en de winnaar kan bepaald worden.

Sushi Go is verkrijgbaar bij bol.com.

5. The Mind: Een ‘net even anders’ kaartspel

The Mind wil is een uniek kaartspel. Het gaat om meer dan het spel zelf, het is een enorm eenvoudig concept maar vraagt om een bijzondere speelwijze. Je mag namelijk helemaal niet met elkaar communiceren, maar je speelt wel coöperatief en samen moet je ieder level een voor een voltooien.

The Mind kaartspel
The Mind kaartspel

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 20 minuten
Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: White Goblin Games
Genre: Coöperatief Kaartspel

Doordat je niet met elkaar mag communiceren is er direct een heel andere beleving bij dit spel. Want wie van de groep zou nu het laagste getal hebben? Hoe kom je daar achter zonder te communiceren. En lichaamstaal aflezen valt niet altijd mee. En toch moet je ervoor zorgen dat de getallen van laag naar hoog op volgorde opgelegd worden.

The Mind kaarten
The Mind kaarten

The Mind is een heel spannend spelletje waarbij je het mimiek van elkaar probeert af te lezen om tot een goed einde te komen. Het concept is ontzettend simpel en eenvoudig om uit te leggen. Maar naarmate je verder komt gaat dit spelletje steeds lastiger worden. De kans dat bepaalde getallen nog voorkomen wordt immers steeds kleiner. The Mind is gewoon even net wat anders als alle andere kaartspellen, dat maakt hem uniek en leuk genoeg om opgenomen te worden in de lijst met leukste kaartspellen.

The Mind is verkrijgbaar bij bol.com.

6. Take 5: bluf, berekenen en geluk

Take 5 is een snel kaartspel waarbij alles draait om een klein beetje bluf, slim berekenen en een gezonde dosis geluk. Het draait erom om zo min mogelijk strafpunten te behandelen. De speler die aan het einde de minste strafpunten heeft behaald is de winnaar. Take 5 is vooral leuk wanneer je speelt met meerdere spelers. Vanaf 4 spelers en meer begint het pas echt leuk te worden!

Take 5 kaartspel
Take 5 kaartspel

Aantal spelers: 2 tot 10 personen
Speelduur: ongeveer 30-45 minuten
Vanaf 10 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Kaartspel

Aan het begin van het spel worden er in 4 rijen 4 kaarten open klaargelegd. Iedere speler krijgt 10 kaarten. In iedere ronde moeten de spelers gelijktijdig één kaart kiezen en gedekt voor zich leggen om deze vervolgens gelijktijdig om te draaien. Vervolgens leggen de spelers de kaarten van laagste tot hoogste waarde aan de bestaande rijen. Degene die de 6e kaart in een rij moet aanleggen moet voor straf de gehele rij met kaarten nemen. Iedere genomen kaart is voorzien van strafpunten. Hoe minder vaak jij rijen hoeft te nemen, hoe minder strafpunten en hoe meer kans dat je wint!

Take 5 kaarten
Take 5 kaarten

Wat maakt Take 5 nou zo leuk dat het in de lijst staat met leukste kaartspellen? Wij vinden hem leuk doordat je een fractie geluk moet hebben maar daar steeds een flinke invloed op kunt uitoefenen. Soms heb je een kaart die direct aansluit op een rij die al op tafel liggen, bijvoorbeeld de 66 terwijl er al 65 op tafel ligt. Je weet dan zeker dat daar geen kaarten meer tussen passen! En met lage kaarten kun je slim spelen om er zeker van te zijn dat jij de laagste waarde hebt.

Je kunt Take 5 bestellen bij bol.com en 999Games.

7. Lost Cities: Het Kaartspel

In Lost Cities Het Kaartspel draait het om een neerzetten van de beste en de mooiste expeditie. Dat doe je door reeksen van kaarten te verzamelen. Hoe meer je er in oplopende waarde van één kleur weet te verzamelen, hoe meer punten je expedities waard zullen worden. Je kunt daarbij wedkaarten inzetten om je scores te verdubbelen. Maar pas wel op, want wedkaarten moet je al op tafel leggen voordat je de reeksen met kaarten gaat leggen. Lukt het uiteindelijk toch niet om een waardevolle combinatie te maken? Dan is de kans groot dat je minpunten worden verdubbeld door wedkaarten!

Lost Cities het Kaartspel
Lost Cities het Kaartspel

Aantal spelers: 2 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Vanaf 10 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Kaartspel

Lost Cities Het Kaartspel is geschikt voor 2 personen en speelt binnen 30 minuten. Iedere ronde starten de spelers met 8 gekleurde kaarten in de hand waarmee ze steeds de keuze hebben om er een aan te leggen aan de eigen expeditie of op een aflegstapel. Die kaart moet qua kleur overeenkomen met de stapel waaraan je wilt aanleggen of afleggen. Steeds na het spelen van een kaart mag een nieuwe van de trekstapel of een aflegstapel genomen worden. Bij het aanleggen van kaarten moet de opvolgende kaart altijd een hogere waarde hebben.

Lost Cities het Kaartspel
Lost Cities het Kaartspel

Het aantal punten van een stapel wordt bepaald door de totaalwaarde van de kaarten die erop liggen. Vanaf 8 kaarten en meer krijgen de spelers 20 extra bonuspunten. Dan zijn er nog wedkaarten waarmee de scores vermenigvuldigd kunnen worden. Alleen moet je die al inzetten vóórdat je de stapel kaarten gaat opbouwen. En blijf de stapel klein? Dan is de kans groot dat je vermenigvuldigde minpunten moet incasseren, doordat het starten van een expeditie -20 punten geeft. Nadat de laatste kaart van de trekstapel is genomen eindigt de ronde. De spelers tellen van iedere kleur de punten bij elkaar op. Na 3 ronden is de speler met de meeste punten de winnaar.

Lost Cities Het Kaartspel is een enorm goed kaartspel voor twee personen. Het voelt goed aan met de juiste hoeveelheid tactische zetten en geluk. Erg leuk om tussendoor te spelen na een drukke dag wanneer je zin hebt in een eenvoudiger en snel spel. Daar moet ik wel aan toevoegen dat dit spelletje best verslavend is!

Lost Cities Het Kaartspel is verkrijgbaar bij bol.com en 999Games.

8. Exploding Kittens: Leukste kaartspel met humor

In Exploding Kittens probeer je jouw tegenspelers uit te spelen en zelf de Exploding Kitten kaart te ontwijken! Je speelt om beurten actiekaarten maar moet steeds van de trekstapel een kaart pakken. Trek je de exploderende kitten, dan ontplof je! Of heb je nog een troefkaart achter de hand om de bom te ontmantelen?

Exploding Kittens
Exploding Kittens

Aantal spelers: 2 tot 5 personen
Speelduur: ongeveer 15 minuten
Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: Asmodee
Genre: Kaartspel

Exploding Kittens is een kaartspel waarmee je aan een stuk door kunt lachen: is het niet om de grappige teksten op de kaarten, dan is het wel doordat je jouw tegenstander bewust dwars zit met vervelende actiekaarten.

Iedere beurt bestaat uit twee stappen. Allereerst mag je zoveel kaarten spelen als je zelf wint, of zelfs geen kaarten. Als tweede stap ben je verplicht om 1 kaart te trekken. Er zijn allerlei verschillende kaarten die ieder een eigen eigenschap en effect heeft. Zoals het forceren van je tegenstander om twee beurten te moeten spelen, het stoppen van acties van een andere speler, het eindigen van je beurt zonder een kaart te hoeven trekken, of spieken in de trekstapel.

Exploding Kittens: kaarten met humor
Exploding Kittens: kaarten met humor

Trek je een Exploding Kitten kaart van de stapel? Dan ontplof je, of heb je nog een defuse kaart achter de hand om de bom onschadelijk te maken? Dan heb je geluk en mag je zelfs kiezen waar in de trekstapel je de Exploding Kitten kaart terug stopt. Dat doe je in het geheim, waardoor je eigen de kaart kunt klaarleggen om een andere speler uit te schakelen.

Exploding Kittens is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Claim: Kaartspel met tactische mogelijkheden

Claim is een kaartspel voor twee spelers waar je tegen elkaar de strijd aan gaat om de nieuwe koning te worden. In claim speel je met kaarten van 5 verschillende facties die ieder leden hebben met verschillende krachten. Je probeert door gevechten te winnen of bewust te verliezen de beste kaarten te verzamelen waarmee je steun probeert te krijgen van de facties. Degene die aan het einde van het spel gesteund wordt door 3 of meer facties is de winnaar.

Claim kaartspel
Claim kaartspel

Aantal spelers: 2 personen
Speelduur: ongeveer 25 minuten
Vanaf 10 jaar en ouder
Uitgever: White Goblin Games
Genre: Kaartspel

In de eerste fase krijgen de spelers krijgen ieder 13 kaarten toegewezen. De rest van de stapel kaarten vormen de trekstapel. In de eerste ronde wordt er steeds één kaart opengedraaid van deze trekstapel. De spelers moeten om beurten een kaart inzetten en gaan daarmee de strijd tegen elkaar aan. De sterkste kaart per beurt wint de opengedraaide kaart. De verliezer krijgt de bovenste gesloten kaart van de trekstapel. Wanneer de waarde van de opengedraaide kaart laag is, wil je daardoor soms wel een bewust verliezen. Je hoopt er dan op dat de gesloten kaart die de verliezer krijgt een hogere waarde zal hebben.

Claim kaarten
Claim kaarten

Zo worden 13 nieuwe kaarten verzameld, die de hand kaarten gaan vormen voor de tweede ronde. Waarmee opnieuw identiek dezelfde strijd wordt aangegaan en steeds de kaart met de hoogste waarde wint. De kaarten die je nu verkrijgt tellen direct als punten mee per factie. Al heb jij aan het einde van deze fase de meeste kaarten in meer dan 3 van de 5 facties, dan win je Claim.

Wat Claim leuk maakt, is dat iedere factie zijn eigen speciale eigenschappen heeft. Zo mag een dubbelganger tegen iedere factie worden ingezet en winnen ridders altijd van goblins. De regels zijn ontzettend eenvoudig, het concept is makkelijk en toch is het een heel gaaf spel om te spelen. Een prima balans tussen tactiek en af en toe een gokje nemen. Claim is typisch een spel wat je zo een aantal keren achter elkaar blijft spelen. En geloof mij maar dat voor je het weet je ook aan de slag gaat met Claim 2, het mooie is dat beide spellen te combineren zijn waardoor de facties op elkaar aansluiten.

Claim is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Phase 10: vlot, makkelijk en snel kaartspel

Het doel van Phase 10 is om de eerste speler te zijn om 10 fasen compleet te maken. Dat doe je door kaartcombinaties bij elkaar te verzamelen. Setjes met hetzelfde nummer, oplopende volgorde, of kaarten van zelfde kleur. Steeds wanneer je een fase compleet hebt volgt de volgende ronde waarin je aan een moeilijkere combinatie moet werken. Fase 10 is in onze ogen een van de leukste kaartspellen voor kleine groepen waar je heel wat plezier aan kunt beleven.

Phase 10 kaartspel
Phase 10 kaartspel

Aantal spelers: 2 tot 6 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Vanaf 7 jaar en ouder
Uitgever: Mattel
Genre: Kaartspel

Iedere speler krijgt 10 kaarten, de rest van de kaarten vormen de trekstapel op het midden van de tafel. Eén kaart wordt alvast omgedraaid en vormt de aflegstapel. In de beurt mag een speler kiezen om een nieuwe kaart te trekken van de trekstapel of de bovenste kaart van de aflegstapel. Daarnaast mag hij een combinatie op tafel aanleggen en mag één kaart afleggen op de aflegstapel. Nadat je een combinatie gelegd hebt mag je daaraan ook kaarten toevoegen, zelfs aan combinaties van je tegenstanders! Zo speel je eerder je hand leeg zodat je de fase wint.

Phase 10 kaartspel
Phase 10 kaartspel

Jokerkaarten zijn toe te passen voor willekeurige kleuren of nummers en skip kaarten kunnen gebruikt worden om tegenspelers een beurt over te laten slaan. Nadat een speler zijn hand leeg speelt worden de kaarten die spelers nog in de hand hebben opgeteld. De winnaar is degene die als eerste zijn 10 fasen heeft afgerond, toch wil je zo laag mogelijk scoren. Want mocht het uitdraaien op een gelijkspel, dan wint de speler met de minste punten.

Phase 10 is verkrijgbaar bij bol.com.

Wat is het beste kaartspel voor 2 personen?

Schotten Totten
Schotten Totten

In een lijst met beste kaartspellen hoort ook een favoriet kaartspel voor 2 personen. We weten allemaal dat niet ieder kaartspel even goed speelt met 2 personen, doordat het eigenlijk is gericht op een groep van minimaal 3 of zelfs 4 personen.

Welk kaartspel je het beste met 2 personen kunt spelen? Op dit moment vinden wij het leukste kaartspel voor 2 personen Schotten Totten. Typisch een spelletje wat je tussendoor kunt spelen, en zo vlot speelt dat je prima meerdere spellen achter elkaar kunt doen. Het kaartspel draait vooral om tactiek en het inschatten en vooruitdenken van de nog beschikbare kaarten.

Schotten Totten is verkrijgbaar bij bol.com.

Leukste kaartspel voor volwassenen

Dominion kaartspel
Dominion kaartspel

Ook het leukste kaartspel voor volwassenen mag natuurlijk niet ontbreken in een overzicht met de leukste kaartspellen. Het beste kaartspel voor volwassenen van dit moment is in onze ogen Dominion. Speelt gewoon ontzettend soepel met 2 tot 4 spelers en heeft heel erg ruime mogelijkheden voor tactiek en strategie.

Het beste kaartspel voor volwassenen moet minimaal de mogelijkheid bieden om wat dieper na te denken, waardoor de geluksfactor wat verder naar de achtergrond verdwijnt. Dominion maakt dat goed waar door de deck building eigenschappen waardoor je je eigen kaarten kunt kiezen en daarmee bepaalde handelingen kunt uitvoeren.

Dominion is verkrijgbaar bij bol.com en 999Games.

De kracht van goede kaartspellen

Wanneer is een kaartspel goed genoeg om in onze lijst met beste kaartspellen opgenomen te worden? Dat is eigenlijk vrij simpel. Het belangrijkste is dat wij het kaartspel goed vinden spelen! Het spelmechanisme moet vlot werken, de regels moeten goed te begrijpen zijn en de nodige uitleg om aan de slag te kunnen is het liefste minimaal. Toch moet er dan wel een klein beetje diepgang zijn, en niet alleen een geluksfactor zijn. Dan nog zie je dat er best een grote variatie aan kaartspellen opgenomen is, gewoon omdat wij deze spellen het leukste vinden spelen!

Het leuke van kaartspellen is dat ze wat voordeliger zijn dan bordspellen. Voor 5 tot 15 euro heb je al hartstikke leuke kaartspellen waar je uren vermaak uit kunt halen.

Onze mening leukste kaartspellen van dit moment

De 10 kaartspellen in dit artikel zijn gebaseerd op onze eigen mening. We snappen dat jouw mening soms net anders kan zijn waardoor er in jouw top 10 misschien wel andere kaartspellen zullen staan. Wij zijn reuze benieuwd naar jouw eigen mening en wat jouw eigen favoriete kaartspel is!

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie