De grappigste en meest hilarische spellen (2024)

Je bekijkt nu De grappigste en meest hilarische spellen (2024)
Grappigste spellen

Ben je op zoek naar grappige spelletjes om met vrienden te spelen? In dit artikel komen alle soorten en maten hilarische spelletjes om te spelen met een groep volwassenen of grappige familie spellen om samen te spelen aan bod. Geen van deze spellen is enorm serieus, maar met allen ga je gegarandeerd plezier maken en geregeld lachen!

Grappigste en meest hilarische spellen van 2024

In dit overzicht staan alleen grappige spelletjes om samen te spelen. Sterker nog, alleen de meest hilarische en de grappigste spelletjes waar je urenlang mee kunt gieren van het lachen! Met deze spellen is veel lol gegarandeerd.

  1. Happy Salmon
  2. Ligretto
  3. Shit Happens 18+
  4. What Do you Meme?
  5. 20 Seconds Showdown Actiespel
  6. Who’s The Dude?
  7. Exploding Kittens
  8. Stay Cool
  9. Throw Throw Burrito
  10. 30 Seconds

1. Happy Salmon

Happy Salmon
Happy Salmon

Wanneer je echt een hilarisch spel zoekt voor kleine groepen vanaf 3 tot maximaal 6 personen, dan is Happy Salmon precies wat je zoekt. Met Happy Salmon lig je als speler niet alleen zelf in een deuk, ook de groep om je heen die toekijkt krijgt de slappe lach. Dit is echt een doldwaas spel dat dwars door elkaar gaat. Het doel is om zo snel mogelijk van je kaarten af te komen door een speler die dezelfde actie moet uitvoeren als jij.

Aantal spelers: 3 tot 6 personen
Speelduur: ongeveer 2 tot 3 minuten per ronde
Vanaf 6 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Hilarisch spel voor kleine groepen

Bij Happy Salmon staat op ieder kaartje een actie omschreven. De bedoeling is dat je een tegenspeler vind die op dat moment hetzelfde kaartje voor zich in zijn hand heeft. Daarna mogen beide spelers die kaart afleggen. Je geeft elkaar bijvoorbeeld een high five, een vuist of je wissels van elkaars zit- of staplaats.

Het grappigste is dat bij Happy Salmon echt alles dwars door elkaar gaat. Het is één groot hilarisch festijn en er zijn met zekerheid een paar spelers die de slappe lach krijgen tijdens die grappige spelletje. Zie je dan nog maar eens te concentreren om snel je volgende kaart te trekken en paraat te staan.

Happy Salmon is verkrijgbaar bij bol.com, Amazon.nl en 999Games.

2. Ligretto

Ligretto spel
Ligretto spel

Ligretto Groen draait om snelheid, je probeert namelijk zo snel mogelijk van jouw stapels met kaarten af te komen. Alle spelers spelen gelijktijdig en dwars door elkaar heen. Er ontstaan daardoor allerlei hilarisch situaties. Je kunt Ligretto speler met 2 tot 4 spelers en één spel duurt ongeveer 10 minuten.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 10 minuten
Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Grappig en snel kaartspel

Ligretto wordt nog chaotischer en grappiger wanneer je met nog meer spelers samenspeelt. En dat kan tot maximaal 12 spelers wanneer je alle drie de versies van Ligretto in bezit hebt. De groene, rode en blauwe versie van het kaartspel die je combineert in één spel.

Hoe groter de groep, hoe hilarische het zal worden. Vaak is het zo dat een aantal spelers op hetzelfde moment nadat een andere speler een bepaald nummer heeft gespeeld allemaal gelijktijdig het opvolgende nummer kunnen spelen. Zie dan maar eens de eerste te zijn!

Ligretto is verkrijgbaar bij bol.com, Amazon.nl en 999Games.

3. Shit Happens 18+

Shit Happens spel
Shit Happens spel

Over grappige spelletjes gesproken, Shit Happens 18+ hoort hier helemaal thuis. In dit kaartspel proberen spelers een rij te maken met de juiste volgorde van verschrikkelijke gebeurtenissen. Je probeert een rij compleet te maken van minst verschrikkelijke tot meest verschrikkelijke situaties. Het spel bevat 200 kaarten met een verschrikkelijkheid waarde van 0 tot 100, van minst naar meest vervelend. De speler die als eerste 10 kaarten met verschrikkelijke gebeurtenissen op rij heeft liggen is de winnaar.

Aantal spelers: 2 tot 6 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Vanaf 18 jaar en ouder
Uitgever: Goliath
Genre: Grappig kaartspel

Iedere speler krijgt aan het begin van het spel 3 kaarten en legt deze open voor zich neer op volgorde van de waarde. Vervolgens trekt de speler naast je één kaart van de stapel en leest deze aan je voor. Jij moet nu bepalen hoe verschrikkelijk die kaart precies is. Je legt die kaart in jouw rij met kaarten waar jij verwacht waar die kaart thuis hoort.

Als je het goed hebt, en de waarde inderdaad op de juiste plaats is ingevoegd in jouw rij, dan mag je de kaart aan je rij toevoegen. Als je het fout hebt, mogen de andere spelers klokgewijs zeggen waar de kaart in hun eigen rij thuis hoort. De speler die het goed heeft, mag de kaart toevoegen. Daarna gaat het spel op dezelfde manier door.

Shit Happens 18+ is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. What do you Meme?

What do you Meme
What do you Meme

Wanneer de groep wat groter wordt, is What do you Meme? Een ontzettend leuk en grappig spelletje voor volwassenen. Je gebruikt je verbeelding en probeert een zo goed mogelijk passende tekstkaart te combineren met de foto die bij deze ronde hoort. En met goed passen bedoel ik zo hilarisch mogelijk, want de meest grappige speler die de meest hilarische combinatie maakt wordt de winnaar.

Aantal spelers: 3 tot 20 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Vanaf 18 jaar en ouder
Uitgever: Megableu
Genre: Hilarisch spelletje voor groepen

In What do you Meme draait het om de grappigste combinatie van de ronde, en die wint de kaart. Iemand heeft gewonnen wanneer hij 20 rondes heeft gewonnen, en daarmee 20 punten heeft gescored. What do you Meme is een super grappig spel wat je binnen en buiten kunt spelen met je vrienden.

Het spel bestaat uit 72 fotokaarten waar je in totaal de 363 verschillende teksten aan kunt koppelen. Lukt het jou om de grappigste combinaties te maken? Terecht een van de meest hilarische spellen van dit moment!

What do you Meme? is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. 20 Seconds Showndown

20 Second Showndown
20 Second Showndown

In 20 Seconds Showndown gaan twee teams met elkaar de strijd aan om zo snel mogelijk de meest hilarische en belachelijke uitdagingen op te lossen. Hoe sneller dat lukt, hoe eerder het andere team zonder zand in de zandloper zit en daardoor verliezen. 20 Seconds is echt een hilarisch spel met grappige opdrachten wat ontzettend leuk is om te spelen met een groep vrienden.

Aantal spelers: 5 tot 20 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten (afhankelijk hoe goed jouw tegenstanders zijn…)
Vanaf 10 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Hilarisch partyspel

Het spel is opgedeeld in twee teams en één scheidsrechter, die de boel regisseert en zorgt dat iedereen op tijd wordt voorzien van een volgende opdracht. De zandloper die tussen de twee teams in staat heeft aan het begin van het spel precies evenveel zand voor beide teams. De zandloper wordt omgedraaid voor het team wat start, en krijgt de eerste opdracht. Wanneer die opdracht is voltooid wordt de zandloper omgedraaide en is het volgende team aan zet. Hoe sneller je bent, hoe meer zand jullie overhouden.

In de set zitten de grappigste opdrachten en activiteiten om uit te voeren. Je moet bijvoorbeeld ik zie ik zie wat jouw team niet ziet spelen, grappige en soms lastige raadsels oplossen, rekensommetjes, je moet yoga-oefeningen zelf verzinnen en uitvoeren. Je kunt het zo gek niet bedenken of de opdracht zit in dit hilarische spel.

20 Seconds Showdown is verkrijgbaar bij bol.com, Amazon.nl en 999Games.

6. Who’s The Dude

Who's the Dude
Who’s the Dude

Hij kan echt alles, is relaxed en maakt de meeste bizarre dingen mee. Dit grappige spel samen met de levensgrote Dude is hilarisch om te spelen met een groep vrienden of met het hele gezin. Om beurten zijn de spelers aan de beurt om in dit spel Who’s The Dude een situatie uit te beelden.

Aantal spelers: 3 tot 8 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Vanaf 12 jaar en ouder
Uitgever: Identity Games
Genre: Grappig spel / Partyspel

Alle andere spelers mogen raden wat jij probeert uit te beelden, en dat kunnen de meest grappige situaties zijn. Voor die reden hebben wij dit spel dan ook opgenomen in onze lijst met grappigste en meest hilarische spellen van dit moment. Je beeld films uit, beoefend beroepen uit samen met the Dude of je sport samen met hem.

De speler die het antwoord goed geraden heeft, wordt de volgende speler die aan de beurt is om wat uit te beelden. Eigenlijk beeld je dus wat uit vanuit de derde persoon, wat net even een andere twist is als we kennen van andere spellen. Who’s The Dude is een grappig partyspel vol met leuke momenten.

Who’s The Dude is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Exploding Kittens

Exploding Kittens
Exploding Kittens

Exploding Kittens is een super grappig kaartspel waarbij je Exploding Kitten kaart probeert te ontwijken. Om beurten speel je een actiekaart maar moet ook steeds een kaart van de trekstapel pakken. Soms zit dat mee, maar soms zal dat ook tegenzitten. Trek je namelijk een Exploding Kitten kaart, dan is de pret snel over. Maar misschien heb je nog wel een troef achter de hand om de bom onschadelijk te maken.

Aantal spelers: 2 tot 5 personen
Speelduur: ongeveer 15 minuten
Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: Asmodee
Genre: Grappig kaartspel

Het leuke is dat Exploding Kittens ook echt een een spel is waar je om kunt lachen. Op de kaarten staan hilarische teksten die alleen al grappig zijn, maar je kunt ook geregeld kniffelen door de acties die je uitvoert om je tegenstander bewust dwars te zitten met actiekaarten.

Per beurt voer je twee stappen uit. Eerst speel je zoveel kaarten als je wilt, en als tweede stap moet je één kaart van de trekstapel trekken. Kaarten hebben verschillende effecten, zoals het stoppen van een actie van je tegenstander, het eindigen van een beurt zonder kaart te hoeven trekken, je tegenstander twee beurten laat spelen, enzovoorts. Lachen gegarandeerd met dit grappige kaartspel.

Exploding Kittens is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Stay Cool

Stay Cool
Stay Cool

Stay Cool is aan de ene kant een breinbreker, maar aan de andere kant een hilarisch spel. Een ding is zeker, je moet bij dit spel je hoofd aardig koel weten te houden om te kunnen winnen. De speler die aan de beurt is krijgt een vragenvuur op zich af waarbij hij zo veel mogelijk goede antwoorden moet geven. Maar niet op volgorde, maar gelijktijdig!

Aantal spelers: 3 tot 7 personen
Speelduur: ongeveer 25 minuten
Vanaf 12 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Grappig spel / partyspel

Twee personen stellen namelijk gelijktijdig aan de speler die aan de beurt is vragen waarop antwoord gegeven dient te worden. Eén antwoord mag hardop teruggegeven worden, maar de andere vraag moet beantwoord worden door gebruik te maken van de letters afgebeeld op dobbelstenen. Dat wordt dobbelen en gelijktijdig je concentratie bij de andere vraag houden.

Je snapt het al, dit gaat natuurlijk niet altijd helemaal goed. En dat staat weer garant voor de meest hilarische momenten met je medespelers. Er komen allerlei opdrachten langs, van alledaagse vragen tot snelheidsopdrachten of opdrachten waar behendigheid een rol speelt. Stay Cool is een gezellig denkspel waar je ontzettend om kunt lachen met elkaar.

Stay Cool is verkrijgbaar bij bol.com, Amazon.nl en 999Games.

9. Throw Throw Burrito

Throw Throw Burrito
Throw Throw Burrito

Throw Throw Burrito is een apart spelletje, maar met zekerheid dat je kunt lachen en plezier hebt. In dit partyspel probeer je kaarten te verzamelen, punten te verdienen en gooi je de burrito naar je tegenstanders. Trefbal en kaarten spelen in één, en dat staat weer garant voor hilarische momenten. Vooral geschikt voor een groep vrienden of samen met de familie om eens een wat minder serieus spel te spelen met grappige momenten.

Aantal spelers: 2 tot 6 personen
Speelduur: ongeveer 15 minuten
Vanaf 7 jaar en ouder
Uitgever: Asmodee
Genre: Grappig partyspel

Een leuk weetje is dat dit spel van de makers komt van Exploding Kittens, en wanneer je dat spel kent, dan begrijp je wel waarom Throw Throw Burrito voor komt in onze lijst met meest hilarische spellen. Je probeert in twee speelronden zoveel mogelijk punten te verzamelen om het koning Burrito embleem te ontvangen.

Er zijn allerlei combinaties van kaarten die je probeert te vinden. Zoals bijvoorbeeld een set van 3 Katten Koe, Blaffende Haai of Drijf Geit, of een set van 3 Katten Koe. En dan zijn er ook nog setjes van kaarten die Burrito gevechten starten, zoals de kaarten Bonje, Duel en Oorlog. Probeer de Burrito’s dan maar zo goed mogelijk te ontwijken in dit hilarische spel.

Throw Throw Burrito is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. 30 Seconds

30 Seconds Herziene Editie
30 Seconds Herziene Editie

Misschien wel het meest bekende partyspel, waar je in teams tegen elkaar de strijd aan gaat. In 30 Seconds probeer je 5 begrippen zo goed mogelijk aan jouw team te omschrijven, maar natuurlijk wel zonder de woorden te benoemen. Je mag daarbij gebruiken wat je wilt, je mag uitbeelden, neuriën, zingen of praten, maar natuurlijk het woord zelf niet benoemen.

Aantal spelers: 3 tot 24 personen
Speelduur: ongeveer 30 minuten
Vanaf 12 jaar en ouder
Uitgever: 999Games
Genre: Partyspel

Per speelbeurt heeft jouw team slechts 30 seconden om zoveel mogelijk begrippen te raden. Ieder begrip wat goed geraden wordt levert direct 1 punt op. Aan het einde van de 30 seconden mag je zoveel stapjes vooruit als je punten hebt behaald. Het team wat als eerste de finish bereikt wordt de winnaar.

Ik heb 30 Seconds op de laatste plek van onze lijst met meest grappige spellen gezet. Niet speciaal omdat dit spel het minst grappig is, maar juist omdat het spel al zo bekend is en daardoor eigenlijk niet nodig is om te benoemen maar gelijktijdig niet mag ontbreken. Zelfs ons Nederlands Elftal speelt geregeld een potje 30 Seconds. Dus wat houdt jou tegen om 30 Seconds een kans te geven?

30 Seconds is verkrijgbaar bij bol.com, Amazon.nl en 999Games.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie