De leukste spellen in het thema Halloween

Je bekijkt nu De leukste spellen in het thema Halloween
Halloween bordspellen

Op 31 oktober wordt jaarlijks Halloween gevierd. Het feest waarbij griezelen en enge dingen centraal staan. Spoken, monsters, heksen en wolven komen tevoorschijn. Er is nepbloed, toverdrank en er zijn skeletten. Halloween is een dag vol griezelavonturen en spannende gebeurtenissen.

De meeste mensen zijn niet vrij op Halloween. Toch zijn er deze dag heel wat activiteiten georganiseerd. Zo is er voor kinderen ‘trick or treat’ waarbij ze verkleed in een eng kostuum langs de deuren gaan en snoep en koek krijgen van de buren. Dit verzamelen ze meestal in een Halloween emmer om na afloop gezamenlijk op te eten.

Ook zijn er tijdens Halloween veel enge films op televisie. Je moet dan denken aan thrillers of horror. Een voorbeeld van zo’n enge film is bijvoorbeeld Saw of Scary Movie. Er is niks leukers dan deze films kijken met een groepje vrienden onder een dekentje.

Een ander idee om te doen met Halloween is het spelen van een spelletje. Er zijn heel veel spellen die te maken hebben met Halloween of tenminste een griezelig detail hebben. Denk aan Kwakzalvers van Kakelenburg waar je toverdrankjes gaat brouwen of het spel Mysterium waarbij je samen achter de moordenaar moet komen.

Wat zijn de leukste griezelspellen?

Wil je met Halloween griezelen tijdens een potje van je favoriete spel? Wij hebben een lijst gemaakt van de leukste en engste spellen. Dit zijn onze favoriete spellen om te spelen tijdens Halloween.

  1. Vlotte Geesten
  2. Mysterium
  3. Spookslot
  4. De Kwakzalvers van Kakelenburg
  5. Exit Het Verschrikkelijke Spookhuis
  6. Witchstone
  7. Ticket to Ride Spookstad

1. Vlotte Geesten

Vlotte Geesten kaartspel 2
Vlotte Geesten kaartspel 2

Vlotte Geesten is een snel en makkelijk kaartspel voor de hele familie. In het midden van de tafel staan vijf voorwerpen in een bepaalde kleur. Eén voor één worden er kaarten omgedraaid van de trekstapel. Op deze kaarten staan voorwerpen in bepaalde kleuren. Wie ziet als eerste welk voorwerp op de kaart in de juiste kleur is afgebeeld? Deze persoon moet zo snel mogelijk het voorwerp van tafel grijpen. Is het goed, dan wint deze persoon het kaartje. Aan het einde van het spel is degene met de meeste kaarten de winnaar.

Het spel Vlotte Geesten past in het thema Halloween omdat het over geesten gaat. In het jaar 2012 is het spel Spel van het Jaar geworden. Het is al speelbaar door kinderen vanaf 6 jaar en is daarmee vooral een heel leuk gezinsspel waar iedereen aan mee kan doen.

Vlotte Geesten is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Mysterium

Mysterium
Mysterium

Eén van de spellen met Halloween thema die wij vaak spelen is het spel Mysterium. In dit spel ga je samen een moordzaak oplossen. Je hebt hiervoor zeven uur de tijd. Fictief natuurlijk, want in het spel zijn die zeven uur zeven rondes. Eén van de spelers neemt de rol van geest aan en mag communiceren met de spelers door middel van kaarten.

Op de kaarten staan vooral fantasiebeelden, maar deze kaarten kunnen gelinkt worden aan de moordenaar, het moordwapen en de plaats waar de moord gebeurd is. Kunnen jullie goed communiceren zonder te praten? Dan ontmaskeren jullie de dader al snel. Elk spel leer je elkaar als persoon en de gedachtegangen meer kennen. Een spel dat zeker bij Halloween past, door het mysterieuze karakter.

Mysterium is verkrijgbaar bij bol.com

3. Spookslot

Spookslot bordspel
Spookslot bordspel

Het spel Spookslot is een spel dat al jarenlang meegaat. De nieuwste versie van het spel is flink vernieuwd en heeft zelfs een 3D opzet. Het is geschikt voor kinderen en volwassenen en daardoor een leuk familiespel. In het spel ga je op zoek naar de uitgang van het griezelige kasteel. Maar bij elke stap die je zet moet je uitkijken voor vallen. Niet elke val is altijd actief.

Met twee pionnen moet je proberen de uitgang van het Spookslot te bereiken, maar wanneer er op het ‘glow-in-the-dark’ spook wordt gedrukt zullen bepaalde vallen en hindernissen actief worden. Staat jouw pion net op een plaats waar een val gaat werken, dan ben je gevangen en zal je steeds verder achter gaan lopen. De speler die als eerste het kasteel verlaat met beide pionnen is de winnaar van Spookslot.

Spookslot is verkrijgbaar bij bol.com

4. De Kwakzalvers van Kakelenburg

De Kwakzalvers van Kakelenburg
De Kwakzalvers van Kakelenburg

In eerste instantie zal je het spel De Kwakzalvers van Kakelenburg niet direct linken aan Halloween. Maar dit spel gaat over toverdrankjes brouwen en is dus zeker een mysterieus griezelspel. In Kwakzalvers van Kakelenburg heb je je eigen buidel met fiches. De fiches zijn ingrediënten voor in je toverdrank. Voor je op tafel ligt de toverketel waar de fiches in moeten belanden.

Wie scoort de meeste punten met zijn brouwsels en weet de toverketel zo ver mogelijk te vullen? Elke ronde trek je uit je zorgvuldig opgebouwde buidel zoveel fiches als je wil. Maar pas op dat je niet meer dan 7 knalerwten in je soep gooit, want dan ontploft je ketel. Wanneer het je lukt om je ketel te vullen met goede ingrediënten heb je kans om weer betere ingrediënten te kopen. Een deck-building-spel met een Halloween tintje.

De Kwakzalvers van Kakelenburg is verkrijgbaar bij bol.com

5. Exit Het Verschrikkelijke Spookhuis

Exit Het Verschrikkelijke Spookhuis
Exit Het Verschrikkelijke Spookhuis

Dit spel is een ontsnappingsspel uit de serie Exit van 999 games. In het spel ga je de puzzels oplossen in je eentje of met meerdere personen. Het Exit spel heeft een niveau 2 status, wat betekent dat het moeilijk is, maar niet super moeilijk. Een Exit spel dat voor iedereen op te lossen is.

In deze Exit waarbij je drie kwartier tot een uur bezig bent zit een codekraker die je bij verschillende opdrachten in moet zetten. Ook moet je een griezelig figuur in elkaar zetten en zijn er kaarten om je verder te helpen. Deze escape room game is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en past helemaal in het Halloween thema.

Exit Het Verschrikkelijke Spookhuis is verkrijgbaar bij bol.com.

6. Witchstone

Witchstone
Witchstone

Eén van onze favorieten en zeker passend in het thema Halloween is het spel Witchstone van 999 games. In dit spel speel je ook met een toverketel waar je fiches in gaat plaatsen, net als in De Kwakzalvers van Kakelenburg. Bij Witchstone voer je echter direct de actie uit die op het fiche staat. Wanneer het fiche verbonden ligt met meerdere dezelfde fiches mag je de actie ook meerdere keren uitvoeren.

Acties die je bijvoorbeeld kan hebben zijn energie-blokjes in de kristallen bol plaatsen, zodat je sporen krijgt die punten opleveren. Of een vakje vooruitzetten op de toverstaf, zodat het meer acties oplevert. Of een stapje zetten in het pentagram om extra punten en acties te krijgen. Witchstone is een heel divers spel met leuke kettingreacties.

Witchstone is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Ticket to Ride Spookstad

Ticket to Ride Spookstad
Ticket to Ride Spookstad

In deze kinderlijke versie van het spel Ticket to Ride bevind je je in een Spookstad. Het is spannend en griezelig en je wil heel wat plaatsen in deze Spookstad bezoeken. Dit doe je door kaartjes te kopen in bepaalde kleuren die overeenkomen met de kleuren van de weg die je naar de plaats leidt. Het spel lijkt heel veel op het volwassen Ticket to Ride, maar heeft wat eenvoudigere regels.

Voor kinderen is het een mooie manier om kennis te maken met het populaire treinenspel. Het is helemaal gericht op de jonge speler. Zo zijn de routes niet meer dan 3 voertuigkaarten, heb je maar 1 bestemmingskaart per keer en is het speelbord overzichtelijk.

Ticket to Ride is verkrijgbaar bij bol.com.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie