Ticket to Ride Europe 15th Anniversary aangekondigd: wat kunnen we verwachten?

Je bekijkt nu Ticket to Ride Europe 15th Anniversary aangekondigd: wat kunnen we verwachten?
Ticket to Ride Europe 15th Anniversary
Ticket to Ride Europe 15th Anniversary
Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Dit jaar bestaat Ticket to Ride maar liefst 15 jaar! Days of Wonder & Asmodee brengen daarvoor een speciale jubileumeditie uit, de 15th Anniversary editie. We nemen je mee en laten je zien wat je kunt verwachten van deze versie van Ticket to Ride. Eén ding is zeker, dit is een collector item voor echte Ticket to Ride fans in gelimiteerde oplage.

Ticket to Ride 15th Anniversary editie is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

15 jaar Ticket to Ride

In de afgelopen 15 jaar Ticket to Ride hebben we heel veel mogen horen van dit prachtig mooie spel. Verschillende basisspellen, met Ticket to Ride USA en Ticket to Ride Europe,  uitbreiding voor de basisspellen, map packs uitbreiding en losse standalone spellen met unieke spelelementen.

Lees hier verder en verken de complete serie Ticket to Ride spellen en uitbreidingen: Alle Ticket to Ride basisspellen, uitbreidingen, map-packs en standalone spellen.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary editie

Wat kun je precies verwachten van de Ticket to Ride Europe 15th Anniversary editie? Een extra luxe versie van Ticket to Ride Europe met een groot speelbord en veel mooier gedetailleerde treintjes, mét uitbreiding en daarmee de drie spelvarianten die ook geïntroduceerd zijn in de Europe 1912-uitbreiding.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary
Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

De doos van de 15th Anniversary editie bevat de volgende inhoud

 • Groot speelbord met nieuwe illustraties en de standaard Europa routes
 • 45 gedetailleerde treintjes in 5 aparte blikjes
 • 15 gekleurde treinstations
 • 5 scorepionnen
 • 110 treinkaarten
 • 108 bestemmingskaarten (alle bestemmingskaarten die ooit zijn verschenen in Ticket to Ride)
 • Spelhandleiding
 • European Express Bonuskaart
 • Big Cities of Europe overzichtskaart
Ticket to Ride Europe 15th Anniversary
Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Met de Europe 1912-uitbreiding kun je alle drie de spelvarianten spelen, dat zijn

 • Europe 1912: door alleen te spelen met de bestemmingskaarten met het Europe-logo.
 • Grote Steden van Europa: door te spelen met de Big Cities bestemmingskaarten.
 • Mega Europa: door te spelen met de bestemmingskaarten van het basisspel (Europe) gezamenlijk met de kaarten die het 1912 logo bevatten.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary editie prijzig?

In de doos zit het basisspel Ticket to Ride Europe samen met de uitbreiding Ticket to Ride Europa 1912. Samen kosten deze spellen bijna € 60,-. De 15th Anniversary editie heeft een adviesprijs van € 99,-. Wel een stukje duurder, maar een limit editie luxe verpakking met een veel mooier speelbord met nieuwe illustraties, mooie gedetailleerde treintjes en treinstations in aparte bewaarblikjes en je hebt alle bestemmingskaarten die ooit zijn uitgegeven. Er is een beperkt aantal oplagen en deze versie zal voor echte Ticket to Ride fans een must have zijn. Het is natuurlijk de vraag of het echt zo is, maar vermoedelijk zal deze versie waardevast zijn gezien het zeer groet aantal Ticket to Ride fans.

Bekijk Ticket to Ride 15th Anniversary op bol.com en Amazon.nl.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie