Maracaibo bordspel preview: zeevaarders in de Caraïben

Je bekijkt nu Maracaibo bordspel preview: zeevaarders in de Caraïben
Maracaibo bordspel

Maracaibo speelt zich af in de 17e eeuw, waar de spelers als zeevaarders op pad gaan naar de Caraïben. Daar zullen ze, samen met verschillende andere Europese naties, er daadwerkelijk alles aan doen om roem te verkrijgen. Als avonturier ga je je dagen besteden aan het verbeteren van de economie en een stabiele politiek binnen jouw natie. Je wilt je netwerken verbreden, om daarmee uiteindelijk roem en fortuin te bemachtigen. Dat voor elkaar krijgen is echter tijdsintensief en kost veel moeite en werk. Alleen als het jou lukt om je plannen zodanig goed uit te voeren, zonder onverwachts tegen problematiek aan te lopen, maak jij kans om te winnen. Maracaibo zal deze herfst beschikbaar komen en is een nieuw expert spel voor 2 tot 4 spelers. Aanbevolen voor 12 jaar en ouder.

Vier rondes met uitgebreide actie mogelijkheden

In Maracaibo worden de zeevaarders flink uitgedaagd, ze spelen in totaal vier rondes. Met hun schepen trekken ze naar de Caraïbische eilanden, waar ze tijdens iedere tussenstop acties mogen uitvoeren. Dit doen ze in de vorm van het spelen van kaarten, waarmee ze voordelen kunnen behalen, of het plaatsen van helpers op specifieke locaties. Ze kunnen vechten in naam hun eigen natie, goederen afleveren, schepen verbeteren, quests vervullen. Of het vervullen van expedities in de jungles van de Caraïbische eilanden.

Maracaibo speelbord
Maracaibo speelbord

Uitgebreide mogelijkheden voor afwisselende strategieën

In Maracaibo kun je heel wat verschillende strategieën gaan toepassen. Het verbeteren van jouw boot tot een machtig schip, een netwerk opzetten van onderdanen en informanten, expedities uitzetten op het vasteland, en veel meer. Maar wel op, je zult je plannen grondig moeten doornemen en incalculeren. Want het einde van een ronde kan namelijk veel dichterbij zijn dan jij denkt, uit onverwachtse hoek kan de ronde zomaar eindigen. Want als één van jouw concurrenten de Caraïben eerder weet te trotseren en het einde bereikt, is de ronde voor alle spelers klaar. De tussentijd zal dan opgemaakt worden, en geld en victory points zullen uitgedeeld worden. Dan start het gehele avontuur vanuit de haven van Havana opnieuw.

Het verhaal bouwt zich op over meerdere spellen, en zal steeds nieuwe elementen en mogelijkheden toevoegen. Dit zorgt ervoor dat het bordspel zal veranderen of dat nieuwe opties worden geïntroduceerd die de spelers kunnen gebruiken.

De zeevaarder die aan het einde van het spel de juiste kaarten en tactieken heeft toegepast, en daarmee de meeste victory points heeft verzameld zal de winnaar worden. Die speler zal eeuwige roem hebben en herinnerd worden als een groots zeevaarder!

Mogelijkheden tot spelen van een campagne in Maracaibo

Zoals we vaker zien in spellen van Alexander Pfister, worden spelers gemotiveerd om niet slechts één spel te spelen, maar juist meerdere. In de vorm van verschillende samenstellingen en mogelijkheden.

Maracaibo zal ook over een modus met verhaallijn beschikken, die een spannend verhaallijn bezorgt en daarnaast verschillende wendingen aan het spel geeft. Complexiteit en plezier gegarandeerd.

Solo spel variant

Ook zal Maracaibo over een solo spel variant beschikken. Deze modus is ideaal om goed te leren welke mechanismes je kunt gebruiken. Met die extra kennis op zak weet je zeker dat je in je volgende spel een lastige concurrent zal vormen voor je collega zeevaarders.

Speelgoed van het Jaar 2022

Een box vol spelmateriaal

Het spel zal beschikken over meer dan 200 houten onderdelen en meer dan 260 speelkaarten. Een enorm speelbord en veel meer! Een sneak preview in de regels kan alvast hier vinden (Engelstalig)

Maracaibo box content
Maracaibo box content

Waar kun je Maracaibo kopen?

De pre-order van het spel kost € 55,- en zal tijdens SPIEL’19 (24 t/m 27 oktober 2019) voor het eerst verkocht worden.

Ook wij wachten natuurlijk met smart. Een review van dit Maracaibo zal volgen!

Bron: Game’s Up (uitgever Maracaibo)

Speelgoed van het Jaar 2022

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Inzicht in de nieuwste, meest bijzondere of gewoon de leukste en meest populaire bordspellen. Wij proberen ze allemaal uit en delen onze mening met jou.

Geef een reactie