Konijnen Hokken dobbelspel review: stoppen of doorgaan

Je bekijkt nu Konijnen Hokken dobbelspel review: stoppen of doorgaan
Konijnen Hokken

In het Konijnen Hokken dobbelspel draait alles om goede combinaties dobbelen, konijnen en hokken verzamelen waarmee je je scores kunt vermenigvuldigen. Je probeert 333 punten te behalen om het spel te winnen. Stapel je minder, dan loop je weliswaar minder risico maar geef je gelijktijdig de andere spelers wel de kans om door te dobbelen met jouw combinatie. En zo misschien wel meer punten te halen! In dit artikel behandelen we Konijnen Hokken in een review en geven we jou onze mening.

Konijnen Hokken
Vanaf 8 jaar en ouder
2 tot 8 spelers
Ongeveer 25 minuten speeltijd
Uitgever: 999Games

Konijnen Hokken is te koop bij bol.com en 999Games.

Doel van het Konijnen Hokken spel

In het spel Konijnen Hokken probeer je 333 punten te behalen. Dat doe je door konijnen in hokken te stoppen. Zolang je de juiste symbolen blijft dobbelen is er niets aan de hand, je kunt dan blijven doorgaan met het maken van waardevolle combinaties. Maar pas wel op, want kies je ervoor om door te gaan wordt je risico op een verkeerde worp steeds groter. Zit het tegen, dan heb je niets!

Konijnen Hokken inhoud van de doos
Konijnen Hokken inhoud van de doos

Hoe speel je konijnen hokken

Je dobbelt met 7 dobbelstenen en in iedere beurt moet je steeds minimaal één konijn apart leggen. Eén los konijn levert je één punt op. Gooi je twee konijnen in één worp, dan dien je die op elkaar te leggen. Dat levert je niet één punt op maar zelfs 10!

Konijnen Hokken dobbelstenen
Konijnen Hokken dobbelstenen
Konijnen Hokken dobbelstenen
Konijnen Hokken dobbelstenen

Er zijn ook konijnen symbolen op de dobbelstenen die in een hok zitten. Die gelden voor twee konijnen. Ook die mag je apart leggen. Gooi je in dezelfde beurt een normaal konijn en een konijn in een hok? Dan mag je er ook voor kiezen om de konijnen in een hok apart te leggen als een verdubbelaar.

Vervolgens werp je opnieuw, je moet wel altijd minimaal één konijn dobbelen om apart te kunnen leggen. Het konijn wat je dobbelt mag je weer toevoegen bij je bestaande konijn(en). Of je werpt misschien wel een konijnenhok, die mag je stapelen op je verdubbelaar. Je vergroot dan je stap van 2 naar 3 hokken. Je snapt het al, je score gaat dan ook keer 3.

Konijnen Hokken stapelen
Konijnen Hokken stapelen

Lastige keuzes maken: stoppen of doorgaan?

Heb je een groot deel van de dobbelstenen gebruikt en ben je bang om je punten kwijt te raken doordat je geen konijn meer dobbelt? Dan kan het verstandig zijn om te stoppen. Je moet daarvoor steeds de keuze maken:

Speelgoed van het Jaar 2022
  • De score noteren en vervolgens de beurt aan de andere speler overgeven. Hij probeert dan met de overgebleven dobbelstenen jouw beurt verder af te maken. En maakt daarbij dus kans op nog meer punten dan jij al hebt behaald.
  • Of je kiest ervoor om zelf door te gaan, je tegenstander mag dan je beurt niet overnemen. Maar je loopt wel het risico op een compleet mislukte beurt zonder punten! En dan is alsnog je tegenstander aan de beurt om overnieuw te beginnen met alle dobbelstenen.
Konijnen Hokken dobbelspel
Konijnen Hokken dobbelspel

Er is een uitzondering in Konijnen Hokken…

Bestaat je gehele worp uit alleen maar wortel symbolen? Dan mag je die hele worp uit het spel nemen en mag je doorgaan met je beurt.

Zijn er geen dobbelstenen meer over?

Je hebt dan waarschijnlijk wel een goede beurt gehad. Je mag dan alle punten tellen. En wanneer je de verdubbelaar hebt mag je ook je konijnen daarmee vermenigvuldigen. Laat die punten maar binnen rollen!

De punten die je gescored hebt houdt je bij op de scorekaart middels een klein blokje. Stel je had 6 punten, zet je jouw blokje op 6 punten, enzovoorts, best een leuk systeem.

Konijnen Hokken score bijhouden
Konijnen Hokken score bijhouden

Maar, dan ben je er nog niet, want je mag nogmaals! Je mag alle konijnen (dobbelstenen) oppakken en opnieuw dobbelen. Je beurt mag je dus gewoon voortzetten! Net zolang tot jij ervoor kiest om te stoppen, of wanneer je beurt alsnog mislukt.

Einde van het spel

Als er een speler in slaagt om 333 punten te behalen dient de laatste ronde nog afgemaakt te worden. Degene die na die ronde de meeste punten heeft is de winnaar van Konijnen Hokken.

Konijnen Hokken eindscore
Konijnen Hokken eindscore

Wat vinden wij van Konijnen Hokken?

Bij een review over Konijnen Hokken hoort natuurlijk ons oordeel. Wij zelf vinden Konijnen Hokken een interessant dobbelspel. Het thema sluit goed aan bij dit dobbelspel, leuk gevonden! De meeste dobbelspellen zijn veel simpeler en hebben vaak niet echt een thema, vaak is het gewoon dobbelen en aankruisen of invullen. Hoeft niet uit te maken, maar een thema erbij geeft het net wat extra’s.

Konijnen hokken is het even anders. Je mag blijven dobbelen, totdat het mis gaat ben jij aan de beurt. Of je stopt natuurlijk op tijd, en dat is wijs. Hoewel, je moet ook weer niet te snel stoppen met dobbelen, want dan loop je het risico wat jouw tegenstander je beurt mag afmaken en er met jouw goede voorzet aan punten vandoor gaat. En dat is het hem nou net in Konijnen Hokken. Dat moment kiezen om te stoppen, hoeveel risico kun je nemen?

En ken je een ander dobbelspel waarbij je tegenspeler je beurt mag afmaken? Dat is toch gewoon leuk bedacht! Plus het spel zelf dobbelt lekker vlot en blijft interessant door de keuzes die je moet maken. Als je een dobbelspel wil spelen met een net wat andere twist, is Konijnen Hokken een erg leuk spel om te proberen.

Konijnen Hokken kopen

Je kunt Konijnen Hokken online bestellen bij bol.com of 999Games.

Speelgoed van het Jaar 2022

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Inzicht in de nieuwste, meest bijzondere of gewoon de leukste en meest populaire bordspellen. Wij proberen ze allemaal uit en delen onze mening met jou.

Geef een reactie