Elixir Mixer: toverdrankjes brouwen met magische ingrediënten

Je bekijkt nu Elixir Mixer: toverdrankjes brouwen met magische ingrediënten
Elixir Mixer spel review
Elixir Mixer
Elixir Mixer

Griezelige ogen en glibberige spinnen kun je allemaal toevoegen als ingrediënt aan jouw magische toverdrank in dit leuke kaartspel voor heel het gezin. De gekleurde kaarten geven het spel een vrolijke uitstraling en het optellen van de cijfers in dit spel bevorderd ook nog de rekenvaardigheid van de jongste deelnemers. Elixir Mixer is een spel voor jong en oud en een leuk kaartspelletje voor tussendoor.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: ongeveer 15 minuten
Vanaf 8 jaar en ouder
Uitgever: Jumbo
Genre: Kaartspel

Elixir Mixer is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Doel van het spel

Het doel van Elixir Mixer is om zo snel mogelijk 8 punten te halen. Dit doe je door combinaties te maken van de ingrediëntenkaarten en zo gebrouwde drankjes te bemachtigen. Er zijn ook bonuskaarten die je kan verdienen door gebrouwde drankjes te combineren of een grote hoeveelheid ingrediëntenkaarten te spelen. Elk gebrouwde drankje en elke bonuskaart leveren 1 punt op. Speel dus slim en wees de eerste die 8 punten behaald.

Inhoud van de doos van Elixir Mixer

  • 112 speelkaarten; waarvan 72 ingrediëntenkaarten, 30 elixirkaarten en 10 bonuskaarten
  • Spelregels in vier talen
Elixir Mixer inhoud van de doos
Elixir Mixer inhoud van de doos

Voorbereiding van een spel

Wanneer je Elixir Mixer wil gaan spelen leg je eerst alle bonuskaarten en alle kaarten met gebrouwde drankjes op een rij op de tafel. Om een goed overzicht te hebben over de kaarten legden we de grijze en de regenboogkleur kaart bovenaan, maakten we daaronder een rij van de bonuskaarten in de kleuren rood, blauw, geel, groen en paars en plaatsten we daaronder weer het stapeltje met elixirkaarten met bovenop het laagste getal en onderop het hoogste getal. Vervolgens leg je een trekstapel van ingrediëntenkaarten neer en haal je zes kaarten van deze stapel en spreid ze uit als een markt zodat iedereen ze goed kan zien. Elke deelnemer aan het spel krijgt 5 ingrediëntenkaarten om mee te starten.

Elixir Mixer startopstelling
Elixir Mixer startopstelling

Elixir Mixer spelregels en spelverloop

Tijdens het spel mag je iedere beurt verschillende acties uitvoeren. Zo mag je een kaart van de trekstapel nemen, een kaart van de markt trekken of een kaart uit je hand ruilen met kaarten die dezelfde waarde hebben op de markt. Vervolgens mag je kijken of je van je ingrediëntenkaarten die je nu in je hand hebt iets kan kopen. Dit kan gaan om een elixirkaart of een bonuskaart. Soms koop je een elixirkaart en levert dat ook meteen een bonuskaart op. Dit zijn natuurlijk de fijnste speelbeurten. Uiteindelijk aan het einde van je beurt mag je weer maximaal vijf kaarten in je hand hebben. Heb je er te veel? Dan leg je een kaart af op de markt.

Elixir Mixer spelregels
Elixir Mixer spelregels

Op alle ingrediëntenkaarten staan getallen, zoals 3, 5 of 7. Je combineert ingrediëntenkaarten met elkaar om op het getal uit te komen wat op de elixirkaarten staat. Alle kleuren elixirkaarten starten met het getal 10. Je kunt hierbij dus een rode 4 en een rode 6 combineren om de rode elixirkaart met 10 te verdienen. Als een speler de 10 gekocht heeft, dan wordt deze kaart voor zich neergelegd en komt de volgende kaart boven. De rode stapel heeft nu een combinatie van ingrediëntenkaarten nodig die 11 oplevert. Als de 11 ook gekocht is, komt de 12 boven. En zo wordt het steeds moeilijker om een combinatie van ingrediëntenkaarten te halen.

Elixir kaarten
Elixir kaarten

Alle elixirkaarten die voor je op de tafel belanden zijn 1 punt waard. Maar ook bonuskaarten zijn 1 punt waard. Zo is er bijvoorbeeld een bonus waarbij je een 11, 12 en 13 van de elixirkaarten in bezit moet hebben, kun je een bonuskaart verdienen door van alle kleuren een elixirkaart te hebben of twee elixirkaarten in één beurt te behalen.

Elixir Mixer gele 10 aankopen
Elixir Mixer gele 10 aankopen

Tussen de ingrediëntenkaarten kom je ook grijze kaarten tegen met het getal 4 erop. Deze grijze kaarten zijn jokers. Je mag de kaart voor elke gewenste kleur inzetten.

Elixir Mixer elixirkaarten
Elixir Mixer elixirkaarten

De speler die als eerste 8 punten behaald wint het spel (bij een spel met twee spelers moet je 10 punten halen).

Elixir Mixer review, onze mening

Wij vroegen ons stiekem toch een beetje af hoe het spel nou heet. Op het doosje staat duidelijk Elixir Mixer, maar als je het spelletje wil kopen op bol.com of bij een andere webshop staat vaak Elixir Mixer. De i is dan vervangen door een e. Wij snappen het probleem, want de uitspraak doet ook vermoeden dat het een e moet zijn. Wij hebben in dit artikel gekozen voor de titel zoals hij op het doosje staat.

Het doosje van Elixir Mixer is al een pareltje op zich. Het heeft leuke vrolijke kleuren en grappige plaatjes. Het zal kinderen zeker kunnen bekoren, maar ook volwassenen worden meteen nieuwsgierig naar dit leuke spelletje. Het thema van het spel is meteen duidelijk. Je gaat toverdrankjes brouwen en gebruikt hiervoor de gekste ingrediënten.

Het kaartspel op zich is een leuk vlot spelletje, wat fijn is voor tussendoor, maar door de enorme verslaving ook zo een hele avond kan vullen. Op de markt kun je regelmatig kaarten wegkapen, nog voordat een ander de kans heeft gehad om ze te kopen. Ook de bonussen leveren veel interactie tussen de spelers op. Soms kun je in je eerste hand al een elixirkaart of bonuskaart kopen en soms duurt het langer voordat je de juiste ingrediëntenkaarten vindt.

Wij zijn heel tevreden over dit spelletje van Jumbo en spelen het gerust een aantal keer achter elkaar. Het spelen van Elixir Mixer is het leukste met meerdere spelers. Wij speelden het voornamelijk met 3 spelers en dit gaf voor ons het beste effect.

Het spelletje zit in een precies passend doosje en is zo klein dat het makkelijk ergens mee naartoe te nemen is. Een reisspelletje of wat de echte bordspelfanaten ook wel noemen ‘filler game’. Een gezellig spelletje voor even tussendoor.

Elixir Mixer is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie