Top 10 leukste puzzels voor volwassenen (2024)

Je bekijkt nu Top 10 leukste puzzels voor volwassenen (2024)
Leukste puzzels voor volwassenen overzicht

Vandaag de dag is er een breed scala aan verschillende leuke puzzels voor volwassenen. Je kunt daarmee echt alle kanten op. Puzzels in verschillende vormen tot zelfs ronde stukjes. Legpuzzels in bepaalde thema’s of mooie natuurplaten verwerkt tot mooie jigsaw puzzels. Wij proberen voor jou in dat grote aanbod legpuzzels een overzicht te geven van de leukste puzzels voor volwassenen.

In ons overzicht van puzzels vind je de beste kwaliteit legpuzzels zodat je ze meermaals in en uit elkaar kunt halen zonder dat de stukjes beschadigen. We geven een lijst met toelichting over de leukste puzzels, waarbij puzzels voor volwassenen van 1000 stukjes, 2000 stukjes of zelfs 3000 stukjes geen uitzondering zijn.

Overzicht leukste puzzels voor volwassenen

In dit overzicht vind je de leukste en beste puzzels voor volwassenen.

  1. Krypt Puzzel Black 736 stukjes
  2. Jan van Haasteren Een dagje naar het Museum 2 x 1000 stukjes
  3. Amy design puzzel 1000 stukjes
  4. Jan van Haasteren De Wijnmakerij 3000 stukjes
  5. Ravensburger puzzel Schilderachtige molen 1000 stukjes
  6. Wasgij original 28 Afvalrace! 1000 stukjes
  7. Villainous: Captain Hook 1000 stukjes
  8. Jan van Haasteren De Bibliotheek puzzel 2000 stukjes
  9. Disney The lion King 1000 stukjes
  10. Wasgij Original 31 Safari Spektakel! 1000 stukjes

1. Ravensburger Krypt Puzzel Black, 736 stukjes

Ravensburger Krypt Puzzel Black
Ravensburger Krypt Puzzel Black

De Krypt Puzzel van Ravensburger is even wat anders, deze puzzel is echt voor gevorderde puzzelaars. Er is namelijk totaal geen houvast, geen patroon of print op de stukjes waar je rekening mee kunt houden. Het enige beetje houvast wat je hebt is de vorm van de stukjes.

Een extra twist in de Krypt Puzzel is dat de vorm van de stukjes net wat anders is als gebruikelijk. Er is zelfs één rond stukje wat in het midden van de puzzelplaat komt te liggen. Een mooi startpunt naast de hoekjes.

Je bent alvast gewaarschuwd, met deze puzzel ben je wel even zoet. Ondanks dat het ‘maar’ om 736 stukjes gaat in de Krypt Puzzel Black. Maar daarnaast zijn er nog twee andere varianten.

Ravensburger Krypt Puzzel Black is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Jan van Haasteren Een dagje naar het Museum, 2x 1000 stukjes

Jan van Haasteren: Een dagje naar het Museum
Jan van Haasteren: Een dagje naar het Museum

Het zijn wel een beetje de puzzels der puzzels: Jan van Haasteren puzzels zijn een begrip. Vrolijke en humoristische platen waar je vaak wel even om moet glimlachen. Op ieder van zijn puzzels speelt zich van alles af, veel meer dan je vaak in eerste instantie weet te ontdekken. Voor volwassenen is dit een van de leukste legpuzzels.

Het fijne van Jan van Haasteren puzzels is dat de stukjes goed passen en van degelijke kwaliteit zijn. Ze behoren echt tot de beste kwaliteit legpuzzels. Een miskoop uit zijn reeks is eigenlijk niet mogelijk. Deze box bestaat uit twee puzzels van 1000 stukjes.

Jan van Haasteren een dagje naar het Museum is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Amy Design puzzel, 1000 stukjes

Amy Design puzzel 1000 stukjes
Amy Design puzzel 1000 stukjes

In de serie Amy Design puzzels zitten hele fraaie natuurplaten die prachtig zijn om te bouwen. De kwaliteit van de legpuzzels is goed en de moeilijkheidsgraad ligt vrij hoog. Veel stukjes hebben dezelfde kleurtinten waardoor je er extra lang plezier aan kunt beleven.

De legpuzzels hebben een omvang van 68 en 49 cm en zijn typische standaard jigsaw puzels.

Amy Design legpuzzels van 1000 stukjes zijn er in de volgende varianten:

Amy Design puzzels zijn verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Jan van Haasteren De Wijnmakerij, 1000 of 3000 stukjes

Jan van Haasteren: De wijnmakerij, 3000 stukjes
Jan van Haasteren: De wijnmakerij, 3000 stukjes

Ze komen veelvuldig voor in onze lijst met leukste puzzels voor volwassenen. Jan van Haasteren puzzels behoren nu eenmaal tot de beste kwaliteit legpuzzels. In deze puzzel De Wijnmakerij spelen zich allerlei grappige taferelen af. Van de heuvel afglijdende druiven, Grappige wijnstampers tot en met wijnjacuzzi’s.

Wil je de moeilijkheidsgraad een stuk hoger hebben? Dan kun je natuurlijk gewoon voor de variant gaan van 3000 stukjes! Zorg wel voor een voldoende ruime tafel. De variant van 3000 stukjes is 122 bij 85 cm. En je wilt natuurlijk wel wat ruimte over houden om te kunnen passen en meten en je stukjes uit te kunnen spreiden.

Jan van Haasteren De Wijnmakerij is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Ravensburger Schilderachtige Molen, 1000 stukjes

Ravensburger Schilderachtige Molen 1000 stukjes
Ravensburger Schilderachtige Molen 1000 stukjes

Voor velen zijn de leukste legpuzzels landschappen of mooie omgevingen. Schilderachtige Molen van Ravensburger is een levensechte foto van omgeving met molen en water. Veel kleurtinten lijken op elkaar, zoals de gras, beplanting, lucht, het water en de daken. Een genot om in elkaar te zetten en garant voor uren puzzelplezier.

Vergelijke puzzels uit de Ravensburger Landschappen serie zijn de volgende:

Ravensburger Schilderachtige Molen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Wasgij original 28 Afvalrace!, 1000 stukjes

Wasgij Puzzel 28: Afvalrace, 1000 stukjes
Wasgij Puzzel 28: Afvalrace, 1000 stukjes

Wasgij puzzels hebben een uniek concept. Je puzzelt niet alleen de stukjes in elkaar, maar wat je doet is bij elkaar puzzelen wat de personen op de afbeeldingen zien. Je moet daar dus echt je fantasie voor gebruiken!

Er is een hele reeks puzzels van Wasgij, wij vinden nummer 28 de Afvalrace een leuke met een goede moeilijkheidsgraad voor volwassenen. Hier kun je wel even puzzelplezier aan beleven. Wasgij puzzels worden uitgegeven door het vertrouwde merk Jumbo.

Wasgij Original 28 Afvalrace is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

7. Ravensburger Villainous: Captain Hook, 1000 stukjes

Ravensburger Villainous Captain Hook 1000 stukjes
Ravensburger Villainous Captain Hook 1000 stukjes

Deze Villainous puzzel van Captain Hook is een lastige, veel kleurtinten lijken sprekend op elkaar. Er zijn ontzettend veel paarse en gouden tinten in deze puzzel die je wel een aantal avonden gaan bezighouden.

Ravensburger heeft de andere Disney schurken ook in puzzelvariant gestopt, dat zijn deze varianten:

Ravensburger Villainous, Captain Hook is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Jan van Haasteren De Bibliotheek, 2000 stukjes

Jan van Haasteren: De Bibliotheek 2000 stukjes
Jan van Haasteren: De Bibliotheek 2000 stukjes

De Bibliotheek van Jan van Haasteren is een en al chaos! In deze bieb gaat van alles mis en zijn ontzettend veel grappige taferelen te ontdekken. Van kabouters die stiekem meelezen tot boekenkastbeklimmers met bergklimconstructies.

Deze puzzels behoren niet alleen tot de leukste puzzels, maar zijn daarnaast ook de beste kwaliteit legpuzzels die je kunt vinden. De stukjes passen goed in elkaar en de kwaliteit is hoog. De moeilijkheidsgraad is daarnaast lekker hoog, doordat de kleuren op de stukjes overal terug komen. Er zijn geen grote vlakken die in één kleur getekend zijn.

De Bibliotheek is er in twee varianten, 1000 en 2000 stukjes.

Jan van haasteren De Bibliotheek is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Ravensburger Disney The Lion King, 1000 stukjes

Ravensburger Disney The Lion King puzzel, 1000 stukjes
Ravensburger Disney The Lion King puzzel, 1000 stukjes

Ravensburger maakt goede kwaliteit puzzels en mooie legpuzzels voor volwassenen. Deze puzzel van Disney The Lion King komt uit de Disney Collectors Edition serie. Een reeks puzzels waarin prachtige bekende Disney taferelen zich afspelen, zoals Bambi, Aladdin en Sneeuwwitje.

De puzzels uit deze serie hebben allen het standaard formaat 70 bij 50 cm en een goede moeilijkheidsgraad. Veel kleurtinten komen overeen waardoor deze puzzels garant staan voor lange avonden puzzelplezier.

De leukste versies uit de Disney Collectors Edition serie in onze ogen zijn de volgende:

Ravensburger Disney The Lion King is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Wasgij Original 31 Safari Spektakel!, 1000 stukjes

Wasgij Puzzel 31: Safari Spektakel, 1000 stukjes
Wasgij Puzzel 31: Safari Spektakel, 1000 stukjes

Alsof een puzzel in Safari thema met grappige elementen al niet genoeg is, moet je daarnaast bij deze Wasgij puzzel erachter komen waar de personages op de puzzel eigenlijk naar kijken. Gebruik daarvoor je fantasie maar eens. Deze puzzel staat garant voor urenlang puzzelplezier.

Wasgij puzzels worden uitgegeven door het merk Jumbo. De puzzelstukjes zijn van goede kwaliteit, je kunt de stukjes eenvoudig in en uit elkaar nemen zonder ze te beschadigen. De meoilijkheid is hoog door de kleurtinten die op elkaar lijken. Veel blauwe lucht, bruingelige ondergrond en de groene jeep.

Wasgij original 31 Safari Spektakel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie