Sinterklaas: dit zijn de leukste spelletjes voor in de schoen

Je bekijkt nu Sinterklaas: dit zijn de leukste spelletjes voor in de schoen
Schoencadeautjes Sinterklaas

De stoomboot is al in aantocht. Langzaam vullen de winkels zich met het lekkerste snoepgoed en de mooiste cadeautjes. Voor de meeste mensen ook de tijd om na te gaan denken over wat je je familie of vrienden cadeau gaat doen op pakjesavond. Voor kinderen is het meestal al eerder feest, want de schoen mag weer gezet worden. Naast de pepernoten, schuimpjes en ander snoepgoed, wordt er in de schoen ook af en toe een klein cadeautje gestopt. Maar wat zijn nu de leukste spelletjes om je kind cadeau te doen in zijn of haar schoen?

Alle schoencadeautjes die wij hebben uitgezocht kosten niet meer dan € 15,- en zijn dus een klein maar leuk cadeau wat veel spelplezier zal opleveren.

1. Similo

Similo is een kaartspel waarin je uit een groep van 12 kaarten met dieren, het juiste dier moet aanwijzen. Degene die het spel leidt mag aanwijzingen geven door kaarten te laten zien en erbij te zeggen waarin deze kaart lijkt op de door hem of haar gekozen kaart. De spelers moeten raden welke kaart is uitgekozen, door steeds andere kaarten te laten afvallen. Similo is verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen met allemaal een ander thema. Voorbeelden van thema’s zijn sprookjes, wilde dieren en mythen.

Similo schoencadeautje
Similo schoencadeautje

GertCyn uit Ede liet weten; ‘Heerlijk, toegankelijk spelletje. Dit kaartspel is supersimpel, maar nog niet zo makkelijk om te winnen!’ IlseDC123 roemt het spel om het mooie artwork; ‘Zeer mooie tekeningen!’ Terwijl Ello0002 vooral lyrisch is over het samenspel; ‘Gezellig samen een spelletje doen ipv tegen elkaar!’

7 jaar en ouder | speelduur van 10 minuten | uitgegeven door 999 Games | €10,49

2. Regenwormen Junior

Het spelletje Regenwormen Junior is een leerzaam spel, waarbij je leert tellen tot 10. Gooi met de dobbelstenen en leg telkens een combinatie van dezelfde symbolen opzij. Tel de symbolen op de dobbelstenen en pak de bijpassende tegel. Maar pas op dat je niet te gulzig bent, want dan moet je de dobbelstenen weer inleveren en is iemand anders aan de beurt. De speler die aan het einde de beste tegels met de meeste regenwormen heeft kunnen pakken wint het spel.

Ook al is Regenwormen Junior speciaal voor kinderen, toch is het spelletje ook leuk voor volwassenen. Dit laat Tintelfristurquase weten via bol.com. ‘Ook leuk voor volwassenen om mee te spelen. Een echte aanrader!’ JayDie uit Gennep vindt het vooral een leerzaam spelletje. Zij zegt: ‘Het helpt met rekenen en inschatten!’ Gd81 merkt zelfs dat haar dochtertje al tactisch begint te spelen en roemt het spel om zijn herspeelbaarheid en dat er later een versie is om op verder te gaan, het originele Regenwormen.

Regenwormen Junior
Regenwormen Junior

5 jaar en ouder | speelduur van 20 minuten | uitgegeven door 999 Games | €9,99

3. Elixer Mixer

In het kaartspel Elixer Mixer ga je ingrediënten die op de kaarten staan mixen. Mix giftige paddenstoelen en groene wormen om de meeste elixers te maken. Wil je de beste tovenaar worden in dit spannende en supersnelle kaartspel, dan moet je als eerste 8 punten weten te halen.

Mariel85 uit Alphen aan den Rijn heeft het spel al meerdere keren gespeeld en is fan van de eenvoud van het spel. ‘Eenvoudig te leren! Iedereen hier thuis is fan!’ Bij CarlHHW thuis maken ze helemaal een feestje van het spelen van Elixer Mixer. Hier zetten de kinderen een heksen- of tovenaarsmuts op terwijl ze het spel spelen. Tobiwan kan niet stoppen met het spelletje. ‘De potjes spelen snel weg en zorgen ervoor dat er de hele avond iemand is die een revanche wil.’

Elixir Mixer spel
Elixir Mixer spel

8 jaar en ouder | speelduur van 20 minuten | uitgegeven door Jumbo | €8,99

4. UNO Junior

In het kaartspel UNO Junior moet je zorgen dat je zo snel mogelijk van je kaarten af bent. Dit doe je door elke beurt een handkaart die qua kleur, dier of cijfer gelijk is aan de kaart op de aflegstapel te spelen. Als je nog maar één kaart in je hand hebt roep je heel hard UNO. Er zijn verschillende spelniveaus, zodat ook jonge kinderen al snel mee kunnen doen aan dit spelletje.

Lise2804 uit Hulst is enthousiast over het spel en speelt het graag met haar vierjarige dochter. ‘Ze snapt het volledig dankzij de dierenprentjes.’ laat ze weten. Reviewsvaninge zegt het volgende: ‘Het lijkt inderdaad erg op pesten, maar door de vormgeving en de eenvoud van de regels is het veel aantrekkelijker voor kinderen!’ Daansb is vooral heel blij met de leerfactor dat dit spel heeft. ‘Fantastisch voor kleintjes om te leren tellen, kleuren herkennen en algemeen kaart spelen!’

Uno Junior spel
Uno Junior spel

3 jaar en ouder | speelduur van 15 minuten | uitgegeven door Mattel | €8,99

5. Uno

Het spel Uno is ontzettend populair onder de mensen die graag kaartspellen doen. Het spel in de kleuren rood, groen, geel en blauw lijkt op het alom bekende kaartspel Pesten. Er wordt bij dit spelletje niet gespeeld met de gewone speelkaarten, maar met kaarten met cijfers erop en speciale bonuskaarten, waarbij er iets gebeurd wat het spel helemaal om kan gooien.

Uno kan gespeeld worden door 2 tot 10 mensen. Vanaf de leeftijd van 7 jaar zijn de spelregels goed te begrijpen. Het spel heeft een tijdsduur van ongeveer 30 minuten.

Uno spel
Uno spel

6. Skip-Bo Junior

In Skip-Bo Junior moet je zo snel mogelijk je kaarten kwijt zien te raken. Dit doe je door steeds een opvolgende kaart te spelen vanuit je eigen stapel. Het spel is vereenvoudigd ten opzichte van het originele spel en heeft kindvriendelijke kaarten met dieren erop.

An1963 uit Wageningen laat weten dat het spel ook geschikt is voor mensen die moeite hebben met regels. ‘De spelregels zijn redelijk eenvoudig dus oma kan ook meedoen!’ grapt ze met een knipoog. Vivimama uit Zelzate vertelt dat ze het spel al meerdere keren heeft gespeeld. ‘Eindeloos spelplezier!’ Gees1962 vindt het spel vooral heel leerzaam voor kinderen en ontdekt veel afwisseling in het spel.

Skip Bo Junior
Skip Bo Junior

5 jaar en ouder | speelduur van 10 minuten | uitgegeven door Mattel | €10,99

7. Keer op Keer Kids

In het leuke dobbelspel Keer op Keer Kids ga je de dieren in een dierentuin verzorgen. Je moet ze voeren en dit doe je door te dobbelen met de dobbelstenen. Dobbel je de juiste kleuren, dan kun je een dierenverblijf op je scoreblad aanstrepen. Zorg ervoor dat jij zo snel mogelijk de dierenverblijven helemaal hebt aangekruist om het spel te winnen.

Het 4-jarige dochtertje van Maike91 is maar wat blij met haar cadeautje. ‘Er wordt bijna dagelijks gevraagd of we dat leuke spelletje met de dobbelstenen even gaan doen! Grote aanrader!’ Kimske82 laat weten dat het spelletje haar naam eer aan doet. ‘Dit spel speel je echt steeds keer op keer!’ Kroon93 laat wel weten dat haar 4-jarige dochter eerst even wat hulp nodig had. Maar al snel maakte ze zelf haar eigen keuzes.

Keer op Keer Kids
Keer op Keer Kids

5 jaar en ouder | speelduur van 15 minuten | uitgegeven door 999 Games | €14

8. Halli Galli Junior

In dit reactiespel van 999 Games beleef je doldwaze avonturen. Elke speler legt een kaart voor zich op tafel. Op deze kaart staat een verdrietige of een blije clown afgebeeld. Als er van een bepaalde kleur clown precies twee lachende versies zijn omgedraaid, dan moet je heel snel op de bel drukken. Maar pas op dat er geen verdrietige clown op tafel ligt, want dan mag je niet drukken.

Ansjoviske uit België ziet de leerzaamheid van het Halli Galli Junior in. ‘Zeer leuk spel voor derde kleuterleeftijd. Cognitieve vaardigheden worden getraind!’ Ellisabet vindt dat het spel een goede kwaliteit heeft en noemt dit als pluspunt. Osli uit Rozendaal vindt het vooral fijn dat je je eigen moeilijkheidsgraad kan aanbrengen, zodat het ook te spelen is met kinderen van 3 jaar. ‘Wij geven het ook regelmatig cadeau!’ laat hij weten.

Halli Galli Junior
Halli Galli Junior

4 jaar en ouder | speelduur van 15 minuten | uitgegeven door 999 Games | €14,99

9. Halli Galli

Een spectaculair reactiespel waarbij je vijf verschillende vruchten moet tellen. Je hoeft maar tot vijf te kunnen tellen om mee te doen aan dit spel. Elke speler krijgt een gedekte stapel met kaarten. Op deze kaarten staan vruchten, zoals bananen, appels of aardbeien. Eén voor één draaien de spelers de kaartjes van hun gedekte stapel om. Zodra je van een bepaalde soort vrucht vijf soorten open op tafel ziet liggen sla je zo hard mogelijk op de bel die in het midden van de tafel staat.

Halli Galli is een spel voor 2 tot 6 personen. Vanaf het moment dat je tot vijf kan tellen kun je meedoen. Het spel duurt maar 10 minuten en is daarom een leuk snel spelletje voor tussendoor.

Halli Galli
Halli Galli

10. Dobble Kids

Dobble Kids is een simpel maar interessant spelletje, waarin kinderen zo snel mogelijk op zoek moeten naar gelijke dieren op twee verschillende kaartjes. Degene die het snelste de twee dezelfde afbeeldingen van dieren heeft gevonden mag de kaartjes houden. Het spel is moeilijker gemaakt door alle dieren in verschillende verhoudingen af te beelden op de kaartjes. Zo zie je het niet in één oogopslag welke dieren hetzelfde zijn.

MoekeNako laat weten dat het spel in de zomer vaak gespeeld is. ‘Het was hét vakantiespel deze zomer!’ Haar kinderen waren er duidelijk gek op. 52lezen45 kreeg het spel als tip van de leerkracht op school. Deze leerkracht noemde het een verantwoord spelletje, waarmee ze ook op school vaak werken. Ook JoeriS uit Amsterdam ziet in dat het spelletje stimulerend werkt voor jonge kinderen. ‘Dit spel maakt je alert en prikkelt je snelheid. Het stimuleert ook nog eens je kennis van dieren!’ zegt hij.

Dobble Kids
Dobble Kids

4 jaar en ouder | speelduur van 30 minuten | uitgegeven door Asmodee | €13,99

11. Dobble Classic

Dobble Classic is een spel voor jong en oud. Iedereen zal zich vermaken met dit zoekspel. In het spel krijg je handkaarten met 8 verschillende figuurtjes erop. Van de trekstapel wordt een kaart omgedraaid met ook 8 verschillende figuurtjes. Kun jij zo snel mogelijk het figuurtje vinden wat zowel op je handkaart staat als op het kaartje van de trekstapel?

Het zoeken en vinden in dit spel is een element dat steeds terugkeert. Wel zijn er verschillende versies van het spel en kun je het spel op wel vijf verschillende manieren spelen. Het kaartspel is heel klein en zit in een mooi blik. Het is makkelijk mee te nemen en snel uit te leggen aan nieuwe spelers. Het spel is zowel voor kinderen als volwassenen leuk om te spelen.

Dobble Classic
Dobble Classic

Dobble Classic is een simpel, maar educatief spel. Het zorgt voor meer alertheid en is tot het einde spannend!

12. Fien & Teun Kwartet

De boerderijvriendjes Fien & Teun zijn heel populair. Op vakantie- en attractiepark Molenwaard beleven zij de grootste avonturen. Ondertussen zijn er video’s, liedjes en verhaaltjes van de twee lieve kindervriendjes. Ook is er een kwartetspel uitgegeven door Bambolino Toys. In dit kwartet moeten spelers setjes van vier kaarten in dezelfde categorie sparen. Dit doen ze door te ruilen met een medespeler. Wie de meeste kwartetten haalt wint het spel.

De Grote Speelgoedwinkel raadt het Fien & Teun Kwartetspel aan. ‘Ideaal voor speelplezier met je vrienden en familie. Beleef samen avonturen op de boerderij met Fien en Teun Kwartet.’ Ook webshop Lobbes heeft het spelletje in het assortiment. ‘Het is een klassieker voor jong en oud en een leuk cadeau voor fans van Fien en Teun!’ zeggen zij.

Fien & Teun kwartet
Fien & Teun kwartet

3 jaar en ouder | speelduur van 10 minuten | uitgegeven door Bambolino Toys | €6,99

13. Auto Bingo

Met kinderen in de auto is het vaak improviseren om ze stil en rustig te houden. Auto Bingo is de ultieme manier om de reistijd zo snel mogelijk voorbij te laten gaan. Bij het spel Auto Bingo krijgen de kinderen op de achterbank een bingokaart en een stift. Op de bingokaart staan allerlei dingen die je onderweg tegen kan komen. Zo staat er bijvoorbeeld een afbeelding op van een lantaarnpaal, een koe of een vuilnisbak. Als de kinderen op de achterbank het object gespot hebben door het raampje van de auto, mogen ze het afkruisen op de bingokaart. Wie als eerste de bingokaart vol heeft wint.

Het spel is te spelen door 2 personen en kan soms wel meer dan een uur duren. Kinderen van 4 jaar kunnen al meedoen aan dit spel en zullen zich enorm vermaken tijdens een lange autorit.

Auto Bingo
Auto Bingo

14. Beverbende

In Beverbende speelt het geheugen een grote rol. Elke speler krijgt vier kaarten met punten erop voor zich. Twee van de kaarten mag je bekijken. De andere twee kaarten blijven afgedekt. Het is de bedoeling dat je aan het einde van het spel zo weinig mogelijk punten hebt op je kaarten. Dit kun je bereiken door kaarten te ruilen met je tegenstanders of kaarten van de pot te ruilen met jouw afgedekte kaarten. Als je de minste strafpunten hebt win je.

Beverbende is een spel wat met zijn tweeën gespeeld kan worden, maar ook met meerdere spelers. Het duurt ongeveer 20 minuten om een potje te spelen en kinderen van 6 jaar kunnen al meedoen.

Beverbende
Beverbende

15. Moddervarkens

Moddervarkens is een leuk kaartspel waarbij het doel is om je varkens zo vies mogelijk te houden. Dit doe je door op te passen voor andere spelers die regenkaarten hebben, waarmee jouw varkentjes weer schoon spoelen. Bouw een stal of zorg voor een dichtgetimmerde deur, zodat de boeren de varkens ook niet kunnen komen poetsen. De speler met alleen maar moddervarkens voor zich op tafel wint het spelletje.

Het thema van dit spelletje is natuurlijk super grappig. Dat vindt ook Ingrid76. ‘Modder en varkens spreekt aan op jonge leeftijd!’ Mentar uit Ammerzoden raadt aan om het spelletje met meer dan 2 personen te spelen. ‘Vooral met 3 of 4 spelers is het echt leuk!’ Ook 13josje74 is razend enthousiast. ‘Leuk spelletje om even tussendoor te doen. Klein doosje, dus ideaal om mee te nemen. Speelplezier voor jong en oud!’

Moddervarkens
Moddervarkens

7 jaar en ouder | speelduur van 10 minuten | uitgegeven door White Goblin Games | €12,95

16. EXIT; escape room spellen

Los puzzels op en ontsnap uit de escape room met deze spellen. Binnen anderhalf uur moet je alle puzzels opgelost hebben, anders heb je verloren. Dit spel vergt net als de echte escape rooms veel logisch nadenken, maar ook enorm veel doorzettingsvermogen. In de serie EXIT zijn al verschillende spellen uitgebracht. Onder andere Het Geheime Lab, Evacuatie van de Noordpool en Het Vergeten Eiland behoren tot deze spellenreeks. Alle spellen zijn slechts eenmaal te spelen. Dat komt omdat er op het spelmateriaal moet worden geschreven of gevouwen.

EXIT speel je met 1 tot 4 spelers en is het best speelbaar vanaf 12 jaar. Hoe lang het spel duurt ligt aan jezelf. Zorg ervoor dat je de beste tijd neerzet!

Exit Verschrikkelijke spookhuis
Exit Verschrikkelijke spookhuis

17. Clever Junior Dobbelspel

In het vrolijke dobbelspel Clever Junior ga je een feestje bouwen. Je rolt met de dobbelstenen en kiest dobbelstenen uit met dezelfde kleur en het juiste symbool. Deze kun je verwerken op je scoreblad in de verschillende categorieën. De dobbelstenen die na jouw keuze overblijven zijn voor je medespelers. Als je je categorieën vol maakt krijg je steeds meer regenboogsterren die je kunnen helpen naar de winst.

PVnd laat weten dat het spel al geschikt is voor zeer jonge kinderen. ‘Mijn dochter van 4 jaar oud vindt dit spel super!’ OpaPinquin speelt het regelmatig met zijn kleinkinderen en heeft er veel plezier in. ‘Simpel maar veel lol!’ zegt hij als reactie op Clever Junior. Spellenwijs wil de gebruiksvriendelijkheid van het scorevel benadrukken. ‘De illustraties zijn duidelijk en er is genoeg ruimte om kruisjes te zetten!’

Clever Junior

5 jaar en ouder | speelduur van 15 minuten | uitgegeven door 999 Games | €14,38

18. Animal Party

Animal Party van Ravensburger is een simpel kaartspel dat geschikt is voor kinderen van 4 tot 10 jaar. In dit spel ben je op de boerderij en kom je heel wat dieren tegen. Je kunt de dierenkaarten winnen door de juiste combinatie van figuren te gooien met de dobbelstenen. Met 3 schapen op de dobbelstenen koop je bijvoorbeeld een kaart met lammetjes die over een hek springen. Degene die de meeste kaarten kan kopen wint het spel.

Parmees laat weten dat haar dochter door Animal Party heeft leren omgaan met dobbelstenen. ‘Nu heeft ze echt kunnen oefenen om netjes de vijf dobbelstenen te samen te laten rollen op de tafel!’ Voetballertje had een dochter van 6 jaar die het spel eindeloos bleef spelen. Janneke1504 is te spreken over de leuke afbeeldingen op de speelkaarten. ‘Kwaliteit is goed en de figuurtjes op de kaartjes zijn grappig getekend. Een spel dus met een lach!’

Animal Party
Animal Party

5 jaar en ouder | speelduur van 10 minuten | uitgegeven door Ravensburger | €10,99

19. Regenwormen

Een dobbelspel voor de hele familie. Probeer met acht dobbelstenen zoveel mogelijk punten te behalen, maar zorg ervoor dat er ook een regenworm met de dobbelsteen wordt gegooid. Heb je genoeg punten voor een tegel, dan mag je deze pakken. Gooit de ander echter het puntenaantal op de tegel die jij gepakt hebt, dan zal je hem af moeten staan. Wanneer alle tegels op zijn, telt men de regenwormen die staan afgebeeld op de tegels. Degene met de meeste regenwormen is de winnaar.

Dit spel is vanaf 8 jaar te spelen en kan je met 2 personen doen, maar ook met maar liefst 7 personen. Een gezellig familiespel, wat ongeveer 20 minuten duurt per speelbeurt.

Regenwormen stenen
Regenwormen stenen

21. Tranquility

In Tranquility ga je samen met je medespelers een bewoonbaar eiland vinden tussen alle andere eilanden. Je moet 36 eilanden plaatsen om het bewoonbare eiland te vinden. Deze moeten ook nog eens in oplopende volgorde van 1 tot en met 80 liggen. Alleen dan vind je het bewoonbare eiland.

De regels zijn kinderlijk eenvoudig en het spel is daarom ook snel uitgelegd aan nieuwe spelers. Elke beurt heb je twee opties. Je speelt een kaart of je legt kaarten af. Als je een kaart speelt moet je deze in de juiste volgorde in het veld leggen en zal je het verschil tussen de speelkaart en de kaart waar je hem naast legt moeten afbetalen in handkaarten. Kies je ervoor om kaarten af te leggen dan leg je twee kaarten weg en vul je je hand weer aan tot vijf. Een startkaart moet je direct spelen en een finishkaart kan alleen geplaatst worden als het hele veld af is. Gaan jullie dit karwei samen opknappen?

Tranquility Coöperatief
Tranquility Coöperatief

Tranquility is zelfs solo te spelen en een spel voor jong en oud. Hou je van spellen als The Mind, dan is dit zeker een aanrader. Tijdens heel het spel moet het stil zijn aan tafel en dat maakt het extra spannend.

22. Qwixx

Hou je van dobbelspellen? Dan is Qwixx een aanrader. In Qwixx rol je met zes dobbelstenen, waarvan twee witte. Elke beurt mag je één keer rollen. Iedereen mag dan het totaal van de twee witte dobbelen afkruisen op zijn scoreblad. Jij mag zowel het totaal van de twee witte dobbelstenen als het totaal van een witte dobbelsteen en een gekleurde dobbelsteen invullen op je scoreblad.

Het scoreblad heeft vier rijen in rood, geel, groen en blauw. Twee rijen lopen op van 2 tot en met 12 en twee rijen lopen juist af van 12 tot en met 2. Als je een getal van de dobbelsteen afstreept mag dat alleen van links naar rechts. Je mag dus nooit een getal links van je laatste kruisje afstrepen. Wanneer je vijf kruisjes in een rij hebt, mag je de rij sluiten met het getal 12. Wordt er 12 gedobbeld kun je meteen zeggen dat je de rij sluit en mag niemand meer iets invullen in deze rij. Als iemand twee rijen heeft gesloten is het spel klaar. Iedereen telt zijn kruisjes en kijkt naar de bijbehorende score. Wie scoort het meest met het spel Qwixx?

Qwixx dobbelspel
Qwixx dobbelspel

Qwixx is naar onze mening één van de beste dobbelspelletjes. We zijn er helemaal weg van en spelen regelmatig een spelletje Qwixx.

23. Exploding Kittens

Eén van de meest populaire spellen van de afgelopen jaren is het kaartspel Exploding Kittens. Het is een partyspel en doet het vooral goed op een feestje met een drankje op. De spelregels zijn zeer eenvoudig en het spel is dan ook in 2 minuten tijd te leren.

In het spel kun je passen of spelen. Je legt een kaart af en zorgt ervoor dat je de instructies op de kaart uitvoert. Tijdens het spel moet je de Exploding Kittens ontwijken. Daarvoor heb je één ontmantelkaart, maar als deze op is kun je dus exploderen en dan is je spel klaar. Een spannend, grappig en gezellig spel!

Exploding Kittens
Exploding Kittens

Heb jij Exploding Kittens nog niet in je verzameling, dan is dit een geweldig spel om als schoencadeau te geven of krijgen. Naast de basisversie zijn er een aantal uitbreidingen die zeker niet te missen zijn.

24. Sushi Go

Hou je van sushi en kaartspelletjes? Dan is dit spel helemaal iets voor jou. In Sushi Go ga je de juiste combinaties van sushi sparen. Zo kun je kiezen voor sashimi, maar moet je er hier uiteindelijk wel drie van hebben om punten te scoren. Ook kun je kiezen voor verschillende nigiri, die per stuk punten opleveren. Vergeet het toetje niet, want aan het einde kan dit veel punten opleveren of juist ervoor zorgen dat er punten af gaan.

Elke beurt kies je een kaart uit je handkaarten en legt deze voor je op tafel. Vervolgens geef je de handkaarten door aan je buurman en krijg jij van je andere buurman een nieuwe stapel handkaarten. Ook hier kies je weer je favoriete sushi uit. Als alle handkaarten op zijn wordt de balans opgemaakt. Heb je de juiste kaarten genomen voor de beste punten?

Sushi Go Kaartspel
Sushi Go Kaartspel

Sushi Go is een eenvoudig kaartspel en speel je makkelijk en snel even tussendoor. De regels zijn makkelijk te leren en het spel blijft ook na meerdere keren spelen interessant.

25. Ligretto

Ligretto is het meest hilarische kaartspel dat wij kennen. We hebben heel wat afgelachen met de potjes Ligretto die wij hebben gespeeld. Het spel is kinderlijk eenvoudig en speelt lekker weg. Binnen vijf minuten kan een potje al gespeeld zijn.

Het doel van Ligretto is om zo snel mogelijk je Ligretto-stapel leeg te krijgen. Dit doe je door zo snel mogelijk kaarten op te leggen. Op de tafel voor je kun je een stapel beginnen met het laagste cijfer 1. Alle spelers mogen deze stapel steeds hoger maken met 2, 3, 4 enzovoort. Iedereen speelt tegelijk dus je moet snel de kaarten op tafel gooien. Je handkaarten mogen meewerken om je Ligretto-stapel eerder leeg te krijgen. Wie als eerste alle Ligretto-kaarten uitgespeeld heeft wint het spel.

Ligretto kaartspel
Ligretto kaartspel

Door het tegelijk spelen, wordt dit spel lachwekkend en hysterisch. Het gebeurt heel vaak dat je tegelijkertijd een kaart wil opgooien en je moet kijken wie er eerder was. Een goed reactievermogen is dus een pre voor dit spel. Uitgever 999Games heeft de spellen van Ligretto pas in een nieuw design uitgegeven. Extra leuk om cadeau te geven in de schoen met Sinterklaas.

Waar houden we rekening mee met schoencadeautjes?

Het liefste heb je natuurlijk dat een schoencadeautje in de schoen past! Nu lukt dat met spelletjes niet zo gemakkelijker, daarom hebben we hier ietsje minder rekening mee gehouden. Wat we wel belangrijk vinden, is dat de spelletjes niet duurder zijn dan € 15,-. De cadeautjes moeten geschikt zijn voor jonge kinderen vanaf grofweg 4 jaar tot 10 jaar oud en we vinden het belangrijk dat het spelletjes zijn die voor langere tijd leuk zijn, die eindeloos gespeeld kunnen worden!

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie