Sinterklaas: dit zijn de leukste spelletjes voor in de schoen

Je bekijkt nu Sinterklaas: dit zijn de leukste spelletjes voor in de schoen

De stoomboot is al in aantocht. Langzaam vullen de winkels zich met het lekkerste snoepgoed en de mooiste cadeautjes. Voor de meeste mensen ook de tijd om na te gaan denken over wat je je familie of vrienden cadeau gaat doen op pakjesavond. Voor kinderen is het meestal al eerder feest, want de schoen mag weer gezet worden. Naast de pepernoten, schuimpjes en ander snoepgoed, wordt er in de schoen ook af en toe een klein cadeautje gestopt. Maar wat zijn nu de leukste spelletjes om je kind cadeau te doen in zijn of haar schoen?

Uno

Het spel Uno is ontzettend populair onder de mensen die graag kaartspellen doen. Het spel in de kleuren rood, groen, geel en blauw lijkt op het alom bekende kaartspel Pesten. Er wordt bij dit spelletje niet gespeeld met de gewone speelkaarten, maar met kaarten met cijfers erop en speciale bonuskaarten, waarbij er iets gebeurd wat het spel helemaal om kan gooien.

Uno kan gespeeld worden door 2 tot 10 mensen. Vanaf de leeftijd van 7 jaar zijn de spelregels goed te begrijpen. Het spel heeft een tijdsduur van ongeveer 30 minuten.

Halli Galli

Een spectaculair reactiespel waarbij je vijf verschillende vruchten moet tellen. Je hoeft maar tot vijf te kunnen tellen om mee te doen aan dit spel. Elke speler krijgt een gedekte stapel met kaarten. Op deze kaarten staan vruchten, zoals bananen, appels of aardbeien. Eén voor één draaien de spelers de kaartjes van hun gedekte stapel om. Zodra je van een bepaalde soort vrucht vijf soorten open op tafel ziet liggen sla je zo hard mogelijk op de bel die in het midden van de tafel staat.

Halli Galli is een spel voor 2 tot 6 personen. Vanaf het moment dat je tot vijf kan tellen kun je meedoen. Het spel duurt maar 10 minuten en is daarom een leuk snel spelletje voor tussendoor.

Auto Bingo

Met kinderen in de auto is het vaak improviseren om ze stil en rustig te houden. Auto Bingo is de ultieme manier om de reistijd zo snel mogelijk voorbij te laten gaan. Bij het spel Auto Bingo krijgen de kinderen op de achterbank een bingokaart en een stift. Op de bingokaart staan allerlei dingen die je onderweg tegen kan komen. Zo staat er bijvoorbeeld een afbeelding op van een lantaarnpaal, een koe of een vuilnisbak. Als de kinderen op de achterbank het object gespot hebben door het raampje van de auto, mogen ze het afkruisen op de bingokaart. Wie als eerste de bingokaart vol heeft wint.

Het spel is te spelen door 2 personen en kan soms wel meer dan een uur duren. Kinderen van 4 jaar kunnen al meedoen aan dit spel en zullen zich enorm vermaken tijdens een lange autorit.

Beverbende

In Beverbende speelt het geheugen een grote rol. Elke speler krijgt vier kaarten met punten erop voor zich. Twee van de kaarten mag je bekijken. De andere twee kaarten blijven afgedekt. Het is de bedoeling dat je aan het einde van het spel zo weinig mogelijk punten hebt op je kaarten. Dit kun je bereiken door kaarten te ruilen met je tegenstanders of kaarten van de pot te ruilen met jouw afgedekte kaarten. Als je de minste strafpunten hebt win je.

Speelgoed van het Jaar 2022

Beverbende is een spel wat met zijn tweeën gespeeld kan worden, maar ook met meerdere spelers. Het duurt ongeveer 20 minuten om een potje te spelen en kinderen van 6 jaar kunnen al meedoen.

EXIT; escape room spellen

Los puzzels op en ontsnap uit de escape room met deze spellen. Binnen anderhalf uur moet je alle puzzels opgelost hebben, anders heb je verloren. Dit spel vergt net als de echte escape rooms veel logisch nadenken, maar ook enorm veel doorzettingsvermogen. In de serie EXIT zijn al verschillende spellen uitgebracht. Onder andere Het Geheime Lab, Evacuatie van de Noordpool en Het Vergeten Eiland behoren tot deze spellenreeks. Alle spellen zijn slechts eenmaal te spelen. Dat komt omdat er op het spelmateriaal moet worden geschreven of gevouwen.

EXIT speel je met 1 tot 4 spelers en is het best speelbaar vanaf 12 jaar. Hoe lang het spel duurt ligt aan jezelf. Zorg ervoor dat je de beste tijd neerzet!

Regenwormen

Een dobbelspel voor de hele familie. Probeer met acht dobbelstenen zoveel mogelijk punten te behalen, maar zorg ervoor dat er ook een regenworm met de dobbelsteen wordt gegooid. Heb je genoeg punten voor een tegel, dan mag je deze pakken. Gooit de ander echter het puntenaantal op de tegel die jij gepakt hebt, dan zal je hem af moeten staan. Wanneer alle tegels op zijn, telt men de regenwormen die staan afgebeeld op de tegels. Degene met de meeste regenwormen is de winnaar.

Dit spel is vanaf 8 jaar te spelen en kan je met 2 personen doen, maar ook met maar liefst 7 personen. Een gezellig familiespel, wat ongeveer 20 minuten duurt per speelbeurt.

Speelgoed van het Jaar 2022

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Inzicht in de nieuwste, meest bijzondere of gewoon de leukste en meest populaire bordspellen. Wij proberen ze allemaal uit en delen onze mening met jou.

Geef een reactie