Red 7 review; Het is winnen of verliezen!

Je bekijkt nu Red 7 review; Het is winnen of verliezen!
Red 7

In het vlotte kaartspel Red 7 moet je ervoor zorgen dat je al de beurten die je speelt op winnen staat. Zodra je het spel niet meer naar je hand kan zetten, heb je verloren en lig je uit het spel. Een simpel maar spannend spelletjes voor het hele gezin. De regels zijn simpel en een potje is al binnen 5 minuten gespeeld. Hoe speel je Red 7 en waarom is het zo’n leuk kaartspel? Lees er alles over in deze review.

Algemene informatie over Red 7

Red 7 is een klein kaartspel in een zeer compact doosje. Je speelt het even snel tussendoor en is daarom ook een zogeheten ‘filler game’.

Aantal spelers: 2 tot 4 personen
Speelduur: 5 tot 30 minuten
Leeftijd: 9 jaar en ouder
Uitgever: 999 Games
Spelgenre: Kaartspel

Inhoud van de doos

In de doos zitten diverse speelmaterialen.

  • 49 speelkaarten
  • 6 overzichtskaarten
  • 1 startkaart
  • Spelregels
Red 7 inhoud
Red 7 inhoud

Speluitleg

In Red 7 moet je ervoor zorgen dat je elke keer als je aan de beurt bent het spel wint. Zodra je niet meer kan winnen, ben je af. Je kunt het spelletje één ronde spelen, maar kunt er ook voor kiezen om te kijken wie de beste is na meerdere rondes.

Iedere speler krijgt 7 handkaarten en een kaart op zijn palet. Het palet bestaat uit de kaarten die je al gespeeld hebt. Je krijgt dus alvast één kaart gespeeld op je palet. Ook is er een trekstapel en een startkaart. De startkaart heeft de regel ‘hoogste kaart wint’. Dat betekent dat de speler die op dit moment de hoogste kaart op zijn palet heeft wint. De speler links van degene die gewonnen heeft, mag het spel starten.

Red 7 spelregels
Red 7 spelregels

Hij of zij moet er nu voor zorgen dat hij of zij degene wordt die wint. Dit kan op verschillende manieren. De acties die je kan doen zijn:

  • Je verandert de startkaart met een kaart uit je hand die een andere regel heeft
  • Je legt een kaart extra op je palet
  • Je legt zowel een kaart extra op je palet als op de startkaart
  • Je doet niks en bent af

Heb je het voor elkaar gekregen dat jij op dit moment degene bent die het spel wint, dan mag de volgende speler met de klok mee het spel naar zijn hand zetten. De speler die als langste in het spel kan blijven door steeds te zorgen dat hij of zij wint, wint het spel Red 7.

Red 7 startopstelling
Red 7 startopstelling

Andere varianten

Is Red 7 voor jou een beetje te simpel, dan kun je extra spelregels toevoegen. Eén van de andere varianten is dat je met bepaalde acties kaarten van de trekstapel mag trekken. Je kunt op deze manier ook langer in het spel blijven, omdat je meer kaarten hebt en dus meer keuze om de beurt om te zetten in winst voor jou.

Daarnaast is er nog een variant waarbij je punten kan scoren, zodra je een potje wint. Wie als eerste 35 punten bij elkaar heeft gescoord wint Red 7. Dit kan al in twee speelrondes gebeurd zijn, maar het kan ook wel 5 speelrondes duren.

Ook is er een variant waarbij je met symbolen speelt die op de kaarten staan. Deze variant brengt meer interactie in het spel, maar is voor mensen die Red 7 al vaker hebben gespeeld.

Red 7 spelverloop
Red 7 spelverloop

Onze mening over Red 7

Het kaartspel Red 7 kochten wij voor een zeer leuk prijsje bij de Kruidvat, maar hadden niet zulke hoge verwachtingen. De meeste spellen van 999 games die bij Kruidvat in de aanbieding komen zijn de spellen die ze niet verkocht krijgen. Toch zijn wij wel degelijk enthousiast over dit snelle spelletje en speelden wij het meerdere keren achter elkaar.

Vormgeving

Het doosje van het kaartspel is compact en vrij eenvoudig geïllustreerd. Simpel maar doeltreffend vinden wij. Op de voorkant staat in de kleuren van de regenboog de titel van het spel en een quote die helemaal op het spelletje slaat. De rest van het doosje is bijna helemaal rood, met hier en daar wat informatie over het spel.

De inhoud bestaat uit stevige kaarten met nummers en regels erop en een paar handige overzichtskaarten. Zo is er een kaart met de acties die je kunt doen en een kaart met welke kleur meer waard is. Wij hebben deze overzichtskaarten regelmatig gebruikt en vinden het fijn dat ze meegeleverd zijn.

Spelregels

De spelregels zelf zijn niet zo heel duidelijk. We hebben ze meerdere keren door moeten lezen om het te begrijpen. Dit had wat ons betreft beter gekund. Een filmpje kijken met de spelregels is doeltreffender. De spelregels zijn eigenlijk vrij simpel en je kunt het spelletje dan ook in 1 minuut uitleggen aan een nieuwe speler.

Spelverloop

Aan de ene kant is Red 7 een geluksspel, aan de andere kant komt er toch ook nog wel een beetje tactiek bij kijken. Soms is het handig bepaalde kaarten op een bepaalde volgorde in te zetten, zodat je langer in het spel kan blijven. Maar iemand die de ronde 7 trekt zal het spel altijd winnen en heeft dus een beetje geluk. Toch is de geluksfactor van dit spel niet storend en kun je zeker een goede strategie bedenken om te winnen.

Red 7 is een spel dat je meerdere keren achter elkaar kunt spelen. Een potje kan al binnen 5 minuten klaar zijn en dan wil je het zeker nog eens proberen. De extra varianten zorgen ervoor dat het spel niet saai wordt.

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Wij proberen alle spelletjes en delen onze mening met jou, zo weet je wat je of een spel de moeite waard is, of dat je het wellicht beter kunt laten staan. Of je nu op zoek bent naar het perfecte spel voor een gezellige avond met vrienden, liever voor diepgaande strategie gaat of juist een familiespel voor het gehele spel probeert te vinden. Wij helpen je verder!

Geef een reactie