De leukste spellen als schoencadeautje voor Sinterklaas 2023

Je bekijkt nu De leukste spellen als schoencadeautje voor Sinterklaas 2023
(schoen)cadeau spelletjes

Heb je al een idee wat je in de schoen doet wanneer Sinterklaas dit jaar weer in het land is? Wij geven je een idee met wat je kan kopen voor Sinterklaas 2023. Zowel nieuwe als oude spellen doen het goed deze feestdagen. Wat dacht je van het nieuwe spel Keer op Keer Kids of ga jij voor het bekende Sushi Go?

Alle schoencadeautjes die wij hebben uitgezocht kosten niet meer dan €15 en zijn dus een klein maar zeer waardevol cadeau.

  1. Shit Happens
  2. Tranquility
  3. Qwixx
  4. Exploding Kittens
  5. Dobble Classic
  6. Halli Galli
  7. Keer op Keer Kids
  8. Sushi Go
  9. Elixir Mixer
  10. Ligretto

1. Shit Happens

Shit Happens spel
Shit Happens spel

In het kaartspel Shit Happens ga je inschatten hoe erg bepaalde situaties zijn. De situaties die voor kunnen komen op de kaarten van het spel zijn bijvoorbeeld; je telefoon in de wc laten vallen of struikelen over een stoeptegel. De makers van het spel hebben al deze gebeurtenissen een cijfer gegeven tussen de 1 en de 100 op volgorde van niet zo ernstig naar heel ernstig.

Aan het begin van het spel trek je drie kaarten die je op volgorde legt. Vervolgens mag je raden waar in de rij de volgende kaart thuishoort. Hoe ernstig is de gebeurtenis op de volgende kaart. Schat jij goed in op welke plaats in de rij de kaart moet, dan mag je hem ertussen leggen. Bij het behalen van 10 kaarten in je rij ben je de winnaar.

Shit Happens is een partyspel en met een heleboel mensen te spelen. Het spel doet het vooral goed op feestjes en is voor volwassenen een leuke manier om een avondje met vrienden door te komen.

Shit Happens is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Tranquility

Tranquility
Tranquility

In Tranquility ga je samen met je medespelers een bewoonbaar eiland vinden tussen alle andere eilanden. Je moet 36 eilanden plaatsen om het bewoonbare eiland te vinden. Deze moeten ook nog eens in oplopende volgorde van 1 tot en met 80 liggen. Alleen dan vind je het bewoonbare eiland.

De regels zijn kinderlijk eenvoudig en het spel is daarom ook snel uitgelegd aan nieuwe spelers. Elke beurt heb je twee opties. Je speelt een kaart of je legt kaarten af. Als je een kaart speelt moet je deze in de juiste volgorde in het veld leggen en zal je het verschil tussen de speelkaart en de kaart waar je hem naast legt moeten afbetalen in handkaarten. Kies je ervoor om kaarten af te leggen dan leg je twee kaarten weg en vul je je hand weer aan tot vijf. Een startkaart moet je direct spelen en een finishkaart kan alleen geplaatst worden als het hele veld af is. Gaan jullie dit karwei samen opknappen?

Speelgoed van het Jaar 2022

Tranquility is zelfs solo te spelen en een spel voor jong en oud. Hou je van spellen als The Mind, dan is dit zeker een aanrader. Tijdens heel het spel moet het stil zijn aan tafel en dat maakt het extra spannend.

Tranquility is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Qwixx

Qwixx dobbelspel
Qwixx dobbelspel

Hou je van dobbelspellen? Dan is Qwixx een aanrader. In Qwixx rol je met zes dobbelstenen, waarvan twee witte. Elke beurt mag je één keer rollen. Iedereen mag dan het totaal van de twee witte dobbelen afkruisen op zijn scoreblad. Jij mag zowel het totaal van de twee witte dobbelstenen als het totaal van een witte dobbelsteen en een gekleurde dobbelsteen invullen op je scoreblad.

Het scoreblad heeft vier rijen in rood, geel, groen en blauw. Twee rijen lopen op van 2 tot en met 12 en twee rijen lopen juist af van 12 tot en met 2. Als je een getal van de dobbelsteen afstreept mag dat alleen van links naar rechts. Je mag dus nooit een getal links van je laatste kruisje afstrepen. Wanneer je vijf kruisjes in een rij hebt, mag je de rij sluiten met het getal 12. Wordt er 12 gedobbeld kun je meteen zeggen dat je de rij sluit en mag niemand meer iets invullen in deze rij. Als iemand twee rijen heeft gesloten is het spel klaar. Iedereen telt zijn kruisjes en kijkt naar de bijbehorende score. Wie scoort het meest met het spel Qwixx?

Qwixx is naar onze mening één van de beste dobbelspelletjes. We zijn er helemaal weg van en spelen regelmatig een spelletje Qwixx.

Qwixx is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Exploding Kittens

Exploding Kittens
Exploding Kittens

Eén van de meest populaire spellen van de afgelopen jaren is het kaartspel Exploding Kittens. Het is een partyspel en doet het vooral goed op een feestje met een drankje op. De spelregels zijn zeer eenvoudig en het spel is dan ook in 2 minuten tijd te leren.

In het spel kun je passen of spelen. Je legt een kaart af en zorgt ervoor dat je de instructies op de kaart uitvoert. Tijdens het spel moet je de Exploding Kittens ontwijken. Daarvoor heb je één ontmantelkaart, maar als deze op is kun je dus exploderen en dan is je spel klaar. Een spannend, grappig en gezellig spel!

Heb jij Exploding Kittens nog niet in je verzameling, dan is dit een geweldig spel om als schoencadeau te geven of krijgen. Naast de basisversie zijn er een aantal uitbreidingen die zeker niet te missen zijn.

Exploding Kittens is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Dobble Classic

Dobble Classic
Dobble Classic

Dobble Classic is een spel voor jong en oud. Iedereen zal zich vermaken met dit zoekspel. In het spel krijg je handkaarten met 8 verschillende figuurtjes erop. Van de trekstapel wordt een kaart omgedraaid met ook 8 verschillende figuurtjes. Kun jij zo snel mogelijk het figuurtje vinden wat zowel op je handkaart staat als op het kaartje van de trekstapel?

Het zoeken en vinden in dit spel is een element dat steeds terugkeert. Wel zijn er verschillende versies van het spel en kun je het spel op wel vijf verschillende manieren spelen. Het kaartspel is heel klein en zit in een mooi blik. Het is makkelijk mee te nemen en snel uit te leggen aan nieuwe spelers. Het spel is zowel voor kinderen als volwassenen leuk om te spelen.

Dobble Classic is een simpel, maar educatief spel. Het zorgt voor meer alertheid en is tot het einde spannend!

Dobble Classic is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Halli Galli

Halli Galli
Halli Galli

Halli Galli een kinderspel? Dacht het niet! Ook voor volwassenen is dit spel, waarbij een goed reactievermogen belangrijk is, leuk om te spelen. In Halli Galli moet je ervoor zorgen dat je de eerste bent die op de bel slaat en alle open kaarten int. Alleen op deze manier win je het spel.

Speelgoed van het Jaar 2022

Iedere speler krijgt een gedekte stapel met kaarten met fruit erop. Elke beurt draai je net als je medekandidaten een kaart om en is het de bedoeling dat je als een razende fruit gaat tellen. Zie je precies vijf stuks van een bepaald soort fruit, dan sla je op de bel en mag je alle open kaarten hebben. Lukt het jouw om zo lang mogelijk een stapel kaarten te behouden, doordat je vaak op de bel drukt? Als je geen kaarten meer hebt ben je af!

Gezellig, spannend en lachwekkend. Dat is Halli Galli allemaal. Een uitstekend schoencadeau voor jong en oud.

Halli Galli is verkrijgbaar bij bol.com, Amazon.nl en 999Games.

7. Keer op Keer Kids

Keer op Keer Kids
Keer op Keer Kids

Na het succes van het spel Keer op Keer van 999Games is er nu een versie voor kinderen verschenen. Dit dobbelspel heeft een eigen thema en dat is de dierentuin. Keer op Keer Kids heeft eenvoudigere regels en is makkelijk voor kinderen te spelen. In het spel heb je de opdracht om de dieren op je scoreblad te voeren. Door te dobbelen met de dobbelstenen en het juiste voer te kiezen kun je je scoreblad vullen. Heb je een dierenverblijf vol met kruisjes, dan win je.

Naast simpelere regels heeft Keer op Keer Kids ook een kleurrijkere lay-out. De felle kleuren en vrolijke dierenfiguren zorgen ervoor dat je enthousiast raakt en dit spel wil blijven spelen. Keer op Keer Kids is een must-have voor de dobbelspellen liefhebbers. Het spel is bekroond tot Speelgoed van het Jaar en voor alle leeftijden een prachtig schoencadeau.

Keer op Keer Kids is verkrijgbaar bij bol.com, Amazon.nl en 999Games.

8. Sushi Go

Sushi Go
Sushi Go

Hou je van sushi en kaartspelletjes? Dan is dit spel helemaal iets voor jou. In Sushi Go ga je de juiste combinaties van sushi sparen. Zo kun je kiezen voor sashimi, maar moet je er hier uiteindelijk wel drie van hebben om punten te scoren. Ook kun je kiezen voor verschillende nigiri, die per stuk punten opleveren. Vergeet het toetje niet, want aan het einde kan dit veel punten opleveren of juist ervoor zorgen dat er punten af gaan.

Elke beurt kies je een kaart uit je handkaarten en legt deze voor je op tafel. Vervolgens geef je de handkaarten door aan je buurman en krijg jij van je andere buurman een nieuwe stapel handkaarten. Ook hier kies je weer je favoriete sushi uit. Als alle handkaarten op zijn wordt de balans opgemaakt. Heb je de juiste kaarten genomen voor de beste punten?

Sushi Go is een eenvoudig kaartspel en speel je makkelijk en snel even tussendoor. De regels zijn makkelijk te leren en het spel blijft ook na meerdere keren spelen interessant.

Sushi Go is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Elixir Mixer

Jumbo Elixer Mixer
Jumbo Elixer Mixer

Het kaartspel Elixir Mixer is één van de nieuwe kaartspellen van Jumbo. Het spel heeft makkelijke regels en is een leuk spel voor jong en oud. In het spel ga je de juiste kaarten combineren en toveren. Verzamel de juiste ingrediënten en mix de elixers. Heb jij als eerste acht punten verzamelt, dan win je het spel.

Dit kaartspel is al te spelen door kinderen vanaf 6 jaar en is zeer verslavend. Doordat het spelletje vrij vlot speelt, kunnen jonge kinderen goed hun aandacht erbij houden. Het spel is rijkelijk geïllustreerd en spreekt tot de verbeelding. Daarnaast is het spel ook nog eens zeer educatief op het gebied van rekenen.

Het thema van het spel spreekt voor kinderen erg aan en zij willen het spel dan ook zeker vaak opnieuw spelen. Een waardevol schoencadeau voor Sinterklaas 2023.

Elixir Mixer is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Ligretto

Ligretto spel
Ligretto spel

Ligretto is het meest hilarische kaartspel dat wij kennen. We hebben heel wat afgelachen met de potjes Ligretto die wij hebben gespeeld. Het spel is kinderlijk eenvoudig en speelt lekker weg. Binnen vijf minuten kan een potje al gespeeld zijn.

Het doel van Ligretto is om zo snel mogelijk je Ligretto-stapel leeg te krijgen. Dit doe je door zo snel mogelijk kaarten op te leggen. Op de tafel voor je kun je een stapel beginnen met het laagste cijfer 1. Alle spelers mogen deze stapel steeds hoger maken met 2, 3, 4 enzovoort. Iedereen speelt tegelijk dus je moet snel de kaarten op tafel gooien. Je handkaarten mogen meewerken om je Ligretto-stapel eerder leeg te krijgen. Wie als eerste alle Ligretto-kaarten uitgespeeld heeft wint het spel.

Door het tegelijk spelen, wordt dit spel lachwekkend en hysterisch. Het gebeurt heel vaak dat je tegelijkertijd een kaart wil opgooien en je moet kijken wie er eerder was. Een goed reactievermogen is dus een pre voor dit spel. Uitgever 999Games heeft de spellen van Ligretto pas in een nieuw design uitgegeven. Extra leuk om cadeau te geven in de schoen met Sinterklaas.

Ligretto is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Speelgoed van het Jaar 2022

Bordspeltijd

Als bordspelers in hart en nieren brengt Bordspeltijd jou altijd de beste inzichten over bordspellen en spelletjes. Inzicht in de nieuwste, meest bijzondere of gewoon de leukste en meest populaire bordspellen. Wij proberen ze allemaal uit en delen onze mening met jou.

Geef een reactie